TEGV’li çocuklar için motosikletiyle 6 bin km yol katetti
EĞİTİM 1.08.2022 13:29:00 1065 0

TEGV’li çocuklar için motosikletiyle 6 bin km yol katetti

Pekak, “81 Şehir, 81 Çocuk” kampanyası çerçevesinde 35 il ve bir ilçe olmak üzere toplamda 6 bin km’lik bir yolculuk yaptı. 31 Temmuz’da yolculuğunu tamamlayan Pekak’ı, Zeyrek Öğrenim Birimi’nde TEGV’li çocuklar karşıladı.

Eğitim gönüllüsü Vedat Pekak, TEGV’li çocukların eğitimlerine katkıda bulunmak için 8 Temmuz’da motosikletiyle çıktığı Türkiye turunu tamamladı. Pekak, “81 Şehir, 81 Çocuk” kampanyası çerçevesinde 35 il ve bir ilçe olmak üzere toplamda 6 bin km’lik bir yolculuk yaptı. 31 Temmuz’da yolculuğunu tamamlayan Pekak’ı, Zeyrek Öğrenim Birimi’nde TEGV’li çocuklar karşıladı.
Eğitim gönüllüsü Vedat Pekak, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) çocuklarının eğitim masraflarına katkıda bulunmak için motosikletiyle çıktığı Türkiye turunu tamamladı. İstanbul Ferit Aysan Eğitim Parkı çocukları tarafından uğurlanan ve 8 Temmuz’da İstanbul’dan hareket eden Pekak, sırasıyla Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Siirt, Bitlis, Batman, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Adana, Mersin, Antalya, Muğla, İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale, Tekirdağ, Çorlu olmak üzere 35 il ve bir ilçe gezdi. 31 Temmuz’da turunu tamamlayan, turu boyunca izlediği rota üzerindeki TEGV etkinlik noktalarını da ziyaret eden ve Türkiye’nin dört bir yanından çocuklarla buluşan Pekak’ı Zeyrek Öğrenim Birimi’nde TEGV’li çocuklar karşıladı.

“Hedefimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum”

Kampanya hedefini tamamlayan hatta aşan Pekak, keyifli geçen yolculuğu boyunca TEGV’li çocuklarla buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi:
“Çocukça bir hayalin peşinden giderek Türkiye haritasının, yani aslında sınırlarımızın üzerinden veya yakınından motosikletim ile geçme hayalimi gerçekleştirmiş olmanın verdiği mutluluğu yaşıyorum. Bu zorlu yolculukta düştüğümde beni kaldıracak motivasyon kaynağım çocuklardı. Bu anlamda TEGV ile iş birliği yaparak bu yolculuğumu daha da anlamlı hale getirdim. İyi ki de öyle yapmışım. Gittiğim şehirlerde birçok TEGV Öğrenim Birimine, Eğitim Parkına ve Ateşböceğine uğradım ve o minik yüreklerin ne kadar nitelikli bir eğitim aldığına şahit oldum. TEGV, çocuklarımıza tamamen ücretsiz nitelikli eğitim imkânı sunuyor. Ziyaretlerimde içimden geçen his hep şu idi: Keşke benim zamanımda da TEGV olsaydı. Seyahatim boyunca birçok zorlukla karşılaştım, tanıdığım tanımadığım birçok kişiden destek mesajları aldım. Bana inanan ve güç veren herkese çok teşekkür ediyorum.” 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu. İlköğretim çağındaki çocuklara okul dışı nitelikli eğitim desteği vermeye odaklanan TEGV, yıllar içinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı. Vakıf, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile 28 Ocak 2022 tarihinde imzaladığı iş birliği protokolü kapsamında Türkiye genelinde 24 ilde 8 Eğitim Parkı, 29 Öğrenim Birimi ve 18 Ateşböceği Öğrenim Birimi’yle çocuklara nitelikli eğitim desteği vermeye devam ediyor. 

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli