EKONOMİ 25.01.2022 15:09:00 957 0

"Tekstil sektörünün Çukurova buluşması Tüyap Adana’da gerçekleşecek"

İlki 2020 yılında gerçekleştirilen ve bölge tekstil sektörünün tek ihtisas fuarı olma unvanını taşıyan Çukurova Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı’nın ikincisinin açılışı için son aşamaya gelindi.

 Fuar, kadın, erkek ve çocuk hazır giyiminden kumaşa, ham maddeden aksesuara kadar geniş ürün yelpazesi ile 2 Şubat 2022’de Tüyap Adana Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılacak.  2020’de başarılı sonuçlar alınan fuarın ardından katılımcı firmalar, bu yıl da yurt içi ve yurt dışından davetli sektör profesyonelleri ile 4 gün boyunca ticari bağlantılar yapabilecek.
İlkinin düzenlendiği 2020 yılını 5 milyon dolar ihracat değeri ve yaklaşık 20 milyon dolarlık bağlantı ile kapatan bölge tekstil sektörünü, Çukurova 2. Hazır Giyim, Kumaş, Yan Sanayi ve Aksesuarları Fuarı heyecanı sardı. Çukurova Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı’ndaki yerlerini hızla dolduran sektör profesyonelleri, bu fuarın bölge tekstilinin dünyaya açılmasında önemli katkı sağlayacağına inandıklarını ifade ettiler. Geçen 2 yıllık süreçte fuar ile ilgili araştırmalar yapıp alt yapı hazırlıklarını tamamlayan Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş. ve Hazır Giyim Komitesi, bölgede önemli bir potansiyele sahip olan sektörün Çukurova 2. Hazır Giyim, Kumaş, Yan Sanayi ve Aksesuarları Fuarı ile pozitif ivme kazanacağına inanıyor.  

Günden güne yükselen bir sektör

Ekonominin lokomotif sektörlerinden biri olan tekstilin rakamsal verileri de Adana’daki potansiyeli gözler önüne seriyor. Son 10 yılda hazır giyim ihracatındaki payını yüzde 3 bandında tutmayı başaran Türk hazır giyim sektöründe 35 binin üzerinde firma faaliyet gösteriyor ve söz konusu sektör yaklaşık 17 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Özellikle sektörde faaliyet gösteren ithalatçılar son yıllarda Asya coğrafyasından lojistik ve yüksek maliyetlerden dolayı vazgeçmeye başladı, bu durum da fiyat ve performans açısından dengeli ve iyi kaliteli üreticilerin bulunduğu ülkemiz coğrafyasını ön plana çıkardı. Günden güne yükselen hazır giyim ve tekstil sektörü Adana’da bölgenin en önemli buluşmasına imza atacak.  

Fuara yurt dışından ve yurt içinden alım heyeti ilgisi

Tüyap’ın geliştirdiği dijital çözümlerin yanı sıra konvansiyonel yöntemler de kullanılarak B2B hazırlıkları tamamlanan fuara, yurt dışında faaliyet gösteren ticaret müşavirlikleri aracılığıyla Türk Cumhuriyetleri, Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere toplam 30 ülkeden 200 kişilik alım heyeti ile yurt içinden zincir mağaza yetkilileri ve e-ticaret firmaları davet edildi. Fuarda ikili görüşmelerle kurulacak iş bağlantılarının sektörün ihracat rakamlarına önemli katkı sunması bekleniyor. 

Güvenli fuar ortamı

Düzenlediği fuarlar aracılığıyla savunmadan ambalaja, tarımdan inşaat sektörüne kadar çok sayıda sektörün gelişimine yön veren Tüyap, her fuarda uyguladığı COVID-19 tedbirlerini Çukurova Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı buluşmasında da titizlikle uygulayacak. Alınan tedbirlerle katılımcı ve ziyaretçilerine güvenli fuar ortamı yaratacak. Türkiye’den ve dünyanın dört yanından sektör profesyonelleri ağırlamaya hazırlanan fuar, 2-3-4 Şubat 2022 tarihlerinde 10.00 - 18.00 saatleri arasında 5 Şubat 2022 ise 10.00 - 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Temassız fuarcılığı deneyimlemek isteyen ziyaretçiler  https://www.cukurovahazirgiyimfuari.com adresinden detaylı bilgiye erişip, online davetiyelerini alabilecekler.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli