TEMİZ BİR SEYHAN İÇİN EKİPLER GÖREV BAŞINDA
YEREL 13.01.2022 11:18:00 538 0

TEMİZ BİR SEYHAN İÇİN EKİPLER GÖREV BAŞINDA

Seyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, temizliğin ve hijyenin çok daha önemli hale geldiği Covid-19 salgını döneminde ibadethanelerin temizliğini düzenli olarak sürdürüyor

SEYHAN’DA CAMİ, CEMEVİ, KİLİSE VE TÜRBELER TERTEMİZ

 Seyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, temizliğin ve hijyenin çok daha önemli hale geldiği Covid-19 salgını döneminde yurttaşların ibadetlerini sağlıklı ve temiz koşullarda gerçekleştirebilmeleri için  .

GÜNLÜK ORTALAMA 800 TON ÇÖP TOPLANIYOR

Seyhan’da yaşayan tüm yurttaşların huzurlu, mutlu ve refah bir yaşam sürmeleri için görev yapan Akif Kemal Akay başkanlığındaki Seyhan Belediyesi, daha temiz ve hijyenik bir Seyhan için aralıksız çalışıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevrenin insanların en temel haklarından biri olduğu anlayışı ile 96 mahallede, her gün üç vardiya halinde ve 24 saat esasına göre, cadde ve sokaklardan yaklaşık 800 ton çöp topluyor.

Müdürlük bünyesindeki “El Ekipleri” iki vardiya halinde 07.00-23.00 saatleri arasında cadde ve sokakları süpürüp temizlerken, “Pazar Ekipleri” de Seyhan’da kurulan açık ve kapalı semt pazarlarının atıklarını toplama, süpürme, dezenfekte edilip; çamaşır suyu ile yıkama işlemlerini gerçekleştiriyor. Her gün iki mahallede tam donanımlı temizlik hizmeti veren “Hazır Ekipler” ise süpürge çalışması, mıntıka temizliği, moloz kaldırma, yol kenarlarında ve boş arsalarda büyümüş otların temizlenmesi ve bazı sokaklarda yıkama çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Ayrıca ilçe genelinde çevreye ve boş alanlara gelişigüzel atılan moloz, ağaç dalı, koltuk, çekyat, halı vb atıklar da yine Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından toplanıyor.

CAMİ, CEMEVİ, KİLİSELER DÜZENLİ OLARAK TEMİZLENİYOR

“Sosyal Tesisler Temizlik Ekibi” de Seyhan’da yaşayan farklı inançlara sahip yurttaşların ibadetlerini temiz ve sağlıklı koşullarda gerçekleştirebilmeleri için ilçe genelindeki cami, cemevi, kiliseler,  ziyaretler, Kuran kursları ile öğrenci yurtları, müze ve külliye gibi kurumların da temizliğini düzenli olarak gerçekleştiriyor.

SEYHANLILAR İBADETLERİNİ TEMİZ, SAĞLIKLI ORTAMDA YAPIYOR

Covid-19 salgınının bitmediği gibi ve yeni varyantlarla daha da büyüdüğünü dile getiren Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, salgın döneminde temizlik ve hijyenin çok daha önemli hale geldiğini kaydetti. Başkan Akay, “Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerimiz özveriyle daha sağlıklı, temiz, yaşanabilir bir Seyhan için aralıksız görev yapıyor. Cami, cemevi, kiliselerde yurttaşlarımız ibadetlerini kalabalık kitleler halinde yaptığı için bu alanların temizliği daha da önem taşıyor. Müslüman, Hristiyan, Alevi, Sünni gibi hiçbir ayrım yapmadan her yurttaşımızın ibadetini sağlıklı ve temiz bir ortamda yapabilmesini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli