TFF´nin 30.hafta ardından PFDK´ya sevk ettikleri belli oldu

TFF´nin 30.hafta ardından PFDK´ya sevk ettikleri belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçeli Volkan Demirel ve Sadık Çiftpınar´ı ?tedbirli´ olarak Profesyonel Disiplin Kurulu´na (PFDK) sevk etti.

Spor Toto Süper Lig´in 30. haftasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu, Disiplin Kurulu´na sevkleri açıkladı. Fenerbahçe´de, Trabzonspor maçında gördüğü kırmızı kart ile Sadık Çiftpınar ve maç sonu sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle Volkan Demirel, ?tedbirli´ olarak PFDK´ya sevk edildi. Öte yandan Galatasaray ve Beşiktaş´ın da taraftarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle sevkleri yapıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinden PFDK´ya sevkler konusunda şu ifadeler kullanıldı:

"Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulübü´nün 27.04.2019 tarihinde oynanan Antalyaspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu müsabakasındaki "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı´nın 52. maddesi uyarınca PFDK´ya sevkine karar verilmiştir.

 

Fenerbahçe A.Ş. Kulübü´nün 27.04.2019 tarihinde oynanan Fenerbahçe A.Ş.-Trabzonspor A.Ş. Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı´nın 53. maddesi uyarınca, "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı´nın 52. maddesi uyarınca ve "merdiven boşluklarının boş bırakılmaması" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı´nın 49. maddesi uyarınca PFDK´ya sevkine,

Fenerbahçe Kulübü futbolcusu Volkan Demirel´in aynı müsabakadaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı´nın 36. maddesi ve "sportmenliğe aykırı açıklamaları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı´nın 38. maddesi uyarınca 30.04.2019 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK´ya sevkine,

Fenerbahçe Kulübü futbolcusu Sadık Çiftpınar´ın aynı müsabakadaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı´nın 46. maddesi ile Yayın Talimatı´nın 21. maddesi uyarınca 28.04.2019 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK´ya sevkine karar verilmiştir.

Trabzonspor Kulübü görevlisi Gökhan Kandemir´in 27.04.2019 tarihinde oynanan Fenerbahçe -Trabzonspor Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu müsabakasındaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı´nın 36. maddesi uyarınca 30.04.2019 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK´ya sevkine karar verilmiştir.

Bursaspor Kulübü´nün 28.04.2019 tarihinde oynanan Bursaspor-Akhisarspor Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı´nın 53. maddesi uyarınca PFDK´ya sevkine karar verilmiştir." (CO) 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı