"The Beguiled"in Türkiye prömiyeri Adana Film Festivali´nde

Oscarlı Sofia Coppola´ya Cannes 2017´de En İyi Yönetmen Ödülü kazandıran The Beguiled´in Türkiye prömiyeri Adana Film Festivali´nde gerçekleşecek.

24. Uluslararası Adana Film Festivali yine bir Cannes filminin Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapıyor. Başrollerini Nicole Kidman, Kirsten Dunstve Colin Farrell´ın paylaştığı The Beguiled, 2017 Cannes Film Festivali´nde Sofia Coppola´ya kazandırdığı En İyi Yönetmen Ödülü´nün ardından ülkemizde ilk kez Adana Film Festivali´nde izleyiciyle buluşuyor.
Amerikan İç Savaşı sırasında Virginia´daki bir kız okuluna gelen yaralı bir askerin çevresinde gelişen olayları anlatan The Beguiled, Sofia Coppola´ya yeni bir ödül getirdi. Venedik´ten Altın Aslanlı sinemacı, En İyi Yönetmen Ödülü ile Cannes´da 50 yıl aradan sonra bu ödülü alan 2. kadın yönetmen oldu.
Oyunculuk da yapan Sofia Coppola´nın yazıp yönettiği Lost In Translation, 2004 yılında 4 dalda Oscar´a aday olmuş ve törenden En İyi Orijinal Senaryo Oscar´ı ile ayrılmıştı. Sofia Coppola bu ödülle, büyükbabası Carmin Coppola ve babası Francis Ford Coppola´dan sonra aynı aileden Oscar kazanan 3. kuşak olmuştu.
ABD´de Haziran´da vizyona girmesine karşın uluslararası festivalleri dolaşmaya devam eden The Beguiled, Türkiye´de de büyük bir heyecanla bekleniyor. 24. Adana Film Festivali, Türkiye´de vizyon şansı bulamayacak filmi Türk izleyicisinin perdede deneyimlemesi için ender platformlardan biri olacak.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı