TMOK ile KKTC MOK arasında işbirliği ve ortak proje hedefleri
SPOR 22.06.2022 10:57:00 589 0

TMOK ile KKTC MOK arasında işbirliği ve ortak proje hedefleri

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Üyesi Ramazan Şanıvar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Olimpiyat Komitesi (KKTC MOK)’nun konuğu oldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Olimpiyat Komitesi’nin (KKTC MOK) daveti üzerine Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Üyesi Ramazan Şanıvar, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’nin konuğu oldu. Ziyaretle ilgili düzenlenen toplantıda iki kurum arasında ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda TMOK Üyesi Ramazan Şanıvar’ın yanı sıra, TC Gençlik ve Spor Bakanlığı KKTC Koordinatörü Mithat Tekçam, KKTC MOK Başkanı Dursun Koç, KKTC MOK Yönetim Kurulu Üyesi Atila Mahmutoğlu, Satranç Federasyonu Başkanı Hüseyin Yeten ve akademisyen Yakın Doğu Üniversitesi Spor Bilimleri Dekan Yardımcısı Doç.Dr.Nazım Burgul da hazır bulundu.

Koç çalışmaşlar hakkında bilgi verdi

Dursun Koç, Ramazan Şanıvar’ın KKTC’ye gelmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendisine teşekkür etti. Koç, ayrıca KKTC MOK’un çalışmaları ve yaşanan süreçlerle ilgili de bilgiler aktardı.

Şanıvar ikili ilişkiler ve ortak projelere değindi

Şanıvar ise davet için KKTC MOK heyetine çok teşekkür ederek,TMOK’un çalışmaları hakkında bilgi aktardı. Özellikle TMOK Başkanı Prof.Dr.Uğur Erdener’den övgüyle bahsederek,”Uğur Başkan; eski Hacettepe Üniversitesi Rektörü olduğu gibi uzun yıllar Türkiye Okçuluk Federasyonu, şimdilerde ise Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanlığını yapıyor. Erdener ayrıca; Uluslararası Olimpiyat Komitesi Asbaşkanlığı görevini de yürütüyor. Olimpiyatlara aday bir ülke olarak; Uluslararası Federasyonlarda daha çok Türk yönetici bulundurmak durumundayız” dedi.

KKTC MOK’a çalışmalarında başarılar dileyen Şanıvar, ilerleyen süreçte Türkiye ve KKTC Milli Olimpiyat Komiteleri arasındaki işbirliğinin daha arttırılması, bağların güçlenmesi ve ortak projelere imza atmak için KKTC MOK’un faaliyetlerine destek verilmesi için, TMOK Başkanı Erdener, Genel Sekreter Neşe Gündoğan ve komisyon üyeleri ile gerekli istişarelerde bulunacağını aktardı.

OLİ projesi KKTC’de de hayata geçmeli

Şanıvar ayrıca TMOK’un 2006 yılından bu yana yaşama geçirdiği, spor bilimcilerinin hazırladığı interaktif OLİ Projesi’nin 60’a yakın İl’de, büyük ilçelerde 3 milyona yakın 9/11 yaş grubu öğrenciyle buluşturulduğunu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi-Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyid Bilal Porsun ve Komisyon üyelerinin çabalarıyla öğrencilere spor bilinci ve kültürü, spor sağlığı, beslenme, çevre konularında eğitim verildiğini aktararak, OLİ projesinin KKTC’de de hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Tekçam’dan destek  açıklaması

TC Gençlik ve Spor Bakanlığı KKTC Koordinatörü Mithat Tekçam da toplantı da iki değerli kurumun arasındaki işbirliğinin artmasının her iki ülkenin de yararına olacağını vurgulayarak hayata geçirilecek ortak projelerde kendilerinin de destek olmaya hazır olduklarını belirtti.

Plaket ve anı tişörtü takdim edildi

Toplantı sonunda Dursun Koç, Ramazan Şanıvar’a ziyareti anısına teşekkür plaketi takdim ederken Şanıvar da Koç’a OLİ projesinin anı tişörtünü hediye etti.(CO)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli