Toprak Mahsulleri Ofisi 2 bin ton fındık aldı

Toprak Mahsulleri Ofisi 2 bin ton fındık aldı

Toprak Mahsulleri Ofisi 1 Kasım´dan itibaren 2 bin ton fındık aldı.

Fındık üretiminin gerçekleştiği Ordu başta olmak üzere Giresun, Düzce, Sakarya ve Trabzon´da depo kiralayan Toprak Mahsulleri Ofisi, önceden randevu alan üreticilerden levant kalite fındığın kilogramını 14, Giresun kalite fındığın kilogramını 14,5, sivri ve diğer kalite fındığın kilogramını ise 13 liradan alıyor.

Üreticiler, 1 Kasım´dan bu yana TMO´ya yoğun ilgi gösterirken, bugüne kadar tüm illerdeki üreticilerden 2 bin ton fındık alımı gerçekleştirildi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık alımlarının sorunsuz devam ettiğini belirtti.

Soydan, TMO´nun devreye girmesiyle serbest piyasada da fiyatların artış gösterdiğine işaret ederek, "Serbest piyasada fiyatın artmasıyla TMO´dan daha önce randevu alan bazı üreticilerin gelmeyip ürünlerini tüccar ve manavlara sattığını öğreniyoruz. Şu anda tam anlamıyla fındık piyasasında rekabet söz konusu." diye konuştu.

Ordulu üreticiler TMO´ya 600 ton fındık verdi

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu ise TMO´ya en çok ilgi olan illerin başında Ordu´nun geldiğini söyledi.

Ordulu üreticiler tarafından, TMO´ya bir haftalık süre içerisinde 600 ton fındık verildiğini belirten Akarsu, zaman zaman depo önlerinde kuyruk oluştuğuna dikkati çekti.

Selami Akarsu, fındığını TMO´ya veren üreticilerin en geç 20 gün içerisinde paralarını alabileceklerini de sözlerine ekledi.(Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı