Tarih: 16.02.2019 21:45

TÜRKİYE KARATE ŞAMPİYONASI´NDA FİNALİSTLER BELİRLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

Muğla´nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası´nın ikinci gününde kadın kata ve kumite elemeleri yapıldı. 41 ilden 550 sporcunun katıldığı organizasyonda madalya maçları Pazar günü saat 11.00-16.00 arasında yapılacak ve Kanal 58´den naklen yayınlanacak.

Kadınlar katada Arzu Firdevs Koç ve Damla Pelit kariyerlerinin ilk büyükler finalini Fethiye´de yakaladı. Bir hafta önce Danimarka´nın Aalborg şehrinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası´nda 21 Yaşaltı´nda 50 kiloda Avrupa ikincisi olan Gülsen Demirtürk, Türkiye Büyükler Şampiyonası´nda da rakiplerini geçerek finale çıktı. Demirtürk, altın madalya için 2016´da Avrupa Şampiyonası´nda 55 kiloda bronz madalya kazanan Büşra Tosun ile mücadele edecek.

2015´te Dünya Ümit Genç ve 21 Yaşaltı Şampiyonası´nda +54 kiloda şampiyon olan Kayra Sezgin, 68 kiloda finale yükseldi. Sezgin bu kilonun son Türkiye şampiyonu Rabia Şentürk ile altın madalya mücadelesi yapacak.

TÜRKİYE BÜYÜKLER ŞAMPİYONASI FİNALİSTLERİ

ERKEKLER

Kata: Enes Özdemir-Selahattin Güngel
60 kg: Şükrü Onur Demir-Ekrem Altuner Yılmaz
67 kg: Ömer Abdurrahim Özer-Yasin Usta
75 kg: Enes Bulut-Eren Akkurt
84 kg: Halit Muhammed Yüksel-Kerem Kaya
+84 kg: Ömer Faruk Arslan-Bekir Kavak

 

KADINLAR

Kata: Arzu Firdevs Koç- Damla Pelit
50 kg: Gülsen Demirtürk-Büşra Tosun

55 kg: Elif Hilal Ayar-Asena Pekmezoğlu

61 kg: Neşe Kıymet Diker-Hilal Nur Pınar

68 kg: Kayra Sezgin-Rabia Şentürk

+68 kg: Büşra Alkan-Sümeyra Çiçek

Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası Muğla´nın Fethiye ilçesinde başladı. 41 ilden 500 sporcunun katıldığı şampiyonanın ilk gününde erkekler kata ve kumitede üçüncülük maçı ve finale yükselenler belli oldu.

Dubai´de yapılan Karate 1 Premier Lig müsabakasına katılan Milli Takım sporcularının katılmadığı organizasyonun ilk günü heyecanlı maçlara sahne oldu. Erkekler katada geçtiğimiz hafta Danimarka´nın Aalborg şehrinde Avrupa Gençler şampiyonu olan Enes Özdemir, Fethiye´de finale yükselmeyi başardı. Özdemir finalde 2017 Türkiye Gençler şampiyonu Selahattin Güngel ile karşılaşacak.

Erkekler 60 kiloda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü´nden Şükrü Onur Demir ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor´dan Ekrem Altunel finale yükseldi. Şampiyonanın en kalabalık kategorilerinden 67 kiloda ise 2017 yılının üçüncüsü Yasin Usta ile Ömer Abdurrahim Özer şampiyonluk maçına çıkacak.

FİNALLER KANAL 58´DEN NAKLEN YAYINLANACAK

Türkiye Büyükler Şampiyonası´nın ikinci gününde kadınlar kata ve kumite müsabakaları yapılacak. 17 Şubat Pazar günü saat 11.00-16.00 arasındaki final maçları ise Kanal 58´den canlı olarak yayınlanacak.  

 

-- 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —