TVHB Başkanı Eroğlu Adana’da
YEREL 20.09.2021 13:15:00 666 0

TVHB Başkanı Eroğlu Adana’da

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, çeşitli temaslar sağlamak ve meslektaşlarının sorunlarını yerinde dinlemek amacıyla, Adana’da bir dizi program gerçekleştirdi.

Başkan Eroğlu, beraberinde Adana Veteriner Hekimler Odası tarafından oluşturulan bir heyetle, ilk olarak Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin’i makamında ziyaret etti.  Veterinerlik mesleğine sağladığı katkılardan dolayı, Tekin’e ‘teşekkür plaketi’ veren Eroğlu, ardından Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Caner Alıç, Ç.Ü. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çelik, aynı zamanda veteriner hekim olan Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz’a da sırayla ziyarette bulundu.  

‘’PANDEMİDE, VETERİNER HEKİMLER ÖNEMLİ GÖREVLER İFA ETTİ’’

Daha sonra, oda üyeleriyle istişare toplantısına katılan Ali Eroğlu, çözüm bekleyen sorunları karşılıklı değerlendirip çıkardıkları yok haritasının detayları hakkında bilgi paylaştı. Eroğlu, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti;  “Türk Veteriner Hekimleri Birliği olarak ülkemizde bulunan bütün odalarımızı ziyaret ediyoruz. Ülkemizde ki hayvancılık sektörüne ilişkin konuları ve veteriner hekimlik mesleğinin standartlarının güçlendirilmesi noktasında hangi çalışmaların yürütülmesi gerektiğini ve yürütülen çalışmalarda aksayan hususları, özellikle serbest çalışan hekimlerimizin sahada karşılaştığı E- reçete ve İTS gibi sorunları dinliyoruz ve çözüm önerileri üretiyoruz. Tabii sahada ki arkadaşları dinlememiz önemli bir konu. Adana Veteriner Hekimleri Odamız ve üyelerimizle zaman zaman konular üzerinde istişareler ettik; ama biz sahada meslektaşlarımızı dinlemek istedik. Pandemi sürecinde hem dünyada hem de ülkemizde veteriner hekimlerimiz önemli görevler ifa ettiler. Kısıtlamalardan muaf tutulan hekimlerimiz 7/24 görevlerine devam ettiler. Ayrıca, laboratuvarlara kapanarak malum olduğunuz gibi Covid-19’un izolasyonundan bugünkü yerli ve milli aşının son aşamasına gelinceye kadar, veteriner hekim kökenli virolog hocalarımız yer aldı. Bunlardan, TÜRKOVAC aşımızın mimarı Erciyes Üniversitesinden veteriner hekim virolog hocamız yer aldı. Bütün bunların yanı sıra; veteriner hekimlerimiz aynı zamanda, gıda güvenliği için sağlıklı hayvan, sağlıklı gıda, sağlıklı insan ve sağlıklı toplum bilincinde önemli görev ifa ediyorlar.” Eroğlu, Adana’dan ayrılmadan önce başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse’ye de bir ‘’teşekkür plaketi’’ takdim etti.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false