Tarih: 20.07.2018 10:39

Visca değerini katladı

Facebook Twitter Linked-in

Medipol Başakşehir forması altında yedinci sezonunu geçiren ve görev aldığı her dönemde takımını sırtlayan isimlerin başında gelen Edin Visca, kariyerinin zirvesine ulaşmış durumda. Geride kalan 2017-2018 sezonunda turuncu-lacivertlilerin şampiyonluk yarışındaki kilit ismi olmayı başaran ve toplamda 43 maçta 14 gol, 17 asistlik bir performans sergileyen Visca, özellikle yaptığı asistlerle Avrupa´nın önemli yıldızlarının önünde yer almıştı. Boşnak futbolcu, çizdiği bu yükselen grafikle değerini de katladı. Başakşehir´in Spor Toto Süper Lig´e yeniden ´merhaba´ dediği 2014-2015 sezonunda 3 milyon Euro´luk bir piyasa değerine sahip olan başarılı orta saha, o tarihten bu yana bonservis fiyatını 3 kattan fazla arttırarak tam 10 milyon Euro yaptı. 

Başakşehir´in en değerlisi 
Teknik Direktör Abdullah Avcı´nın değişilmezleri arasında yer alan Edin Visca, Medipol Başakşehir Futbol Kulübü´nün de en değerli oyuncusu konumunda. Transfermarkt verilerine göre 10 milyon Euro ile bu alanda zirvede yer alan tecrübeli futbolcuyu 4´er milyon Euro ile Arda Turan ve Riad Bajic takip ediyor. 
Şu anda turuncu-lacivertlilerin adeta göz bebeği olan Visca için Avrupa´dan ve Türkiye´den birçok kulüp Başakşehir´in kapısını çalıyor. Olası bir transfer durumunda takımına büyük bir maddi kaynak sağlayacak olan Bosna-Hersekli yıldız, şimdilik kulübüyle yola devam edecekmiş gibi duruyor. 

Süper Lig´de ilk 5´e girdi 
Geçtiğimiz sezon yaptığı 16 asistle ligin asist kralı unvanının sahibi olan Visca, aynı zamanda Süper Lig´in en değerli futbolcuları arasında da ilk 5´te yer alıyor. 12´şer milyon Euro ile Yusuf Yazıcı, Giuliano ve Vida´yı 10 milyon Euro ile Visca ve Galatasaray´ın yeni transferi Onyekuru takip ediyor. 
Geçen sezonki performans istatistiklerine baktığımızda turuncu-lacivertli futbolcu, ilk üç sırada yer alan söz konusu oyuncuların hepsinden daha fazla asist yapmış durumda. Visca, skor üretmede ise 15 gollü Giuliano´nun sadece bir gol gerisinde bulunuyor. 

Bosna-Hersek´in kıymetlileri arasında 
Edin Visca, Süper Lig´in yanı sıra ülkesi Bosna-Hersek´in de en kıymetli futbolcuları arasında. 28 yaşındaki oyuncu, Bosna Milli Takımı´nda beraber top koşturduğu ve Avrupa´nın önemli kulüplerinde oynayan takım arkadaşlarıyla birlikte Boşnak futbolunun değerini arttıran isimlerin içinde yer alıyor. 
Juventus´un başarılı orta sahası Pjanic, 65 milyon Euro ile Boşnakların piyasa değeri en yüksek futbolcusu olarak dikkat çekiyor. Bu futbolcuyu 25 milyon Euro ile Roma´nın 32 yaşındaki forveti Edin Dzeko takip ediyor. Arsenal´in 25 yaşındaki sol beki Kolasinac 18 milyon Euro ile üçüncü sırada yer alırken, Medipol Başakşehirli Visca ise 10 milyon Euro ile ülkesinin en değerli dördüncü futbolcusu. (Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —