YENİ ADANA GAZETESİ 104. YAYIN YILINI DOSTLARIYLA BİRLİKTE KUTLADI
"YENİ ADANA GAZETESİ İÇİN NE DEDİLER" 26.12.2021 08:35:00 22139 0

YENİ ADANA GAZETESİ 104. YAYIN YILINI DOSTLARIYLA BİRLİKTE KUTLADI

25 Aralık 1918`de Adana`nın işgalinden sadece 5 gün sonra, işgale karşı mücadeleyi kalemiyle başlatan, Atatürk ilkelerini savunan yayın politikasını kesintisiz sürdüren Yeni Adana 104 yayın yılını dostları ile birlikte kutladı.

-Yeni Adana Gazetesi Yazıişleri Müdürü Cihat Ovalı yaptığı açış konuşmasında, “Yerel bir gazetenin çok ters ekonomik koşullara, sektörel bazda çok büyük engeller yaratan aktörlere ve de ekonomik konjonktürdeki dalgalanmalara rağmen 100 yılı aşan bir süre içerisinde halka hizmetini sürdürmesi önemsenecek bir olay sayılmalıdır. Hele YENİ ADANA gibi kuruluş ve yayına devam amacı benzersiz, kendine özgü bir gazetenin ilkelerine değer veren toplum katmanları ile birlikte ayakta kalma çabası göstermesi, olayı gerçekten tarihsel bir anlama ulaştırıyor” dedi.

-Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Bütün belediye başkanlarına sesleniyorum ama özellikle CHP’li Belediye başkanlarına, Yeni Adana Gazetesi’nin yaşamasıyla ilgili ayda ne kadar bir destek gerekiyorsa onu yapmaya çağırıyorum. Ben de öncü olmak için bugün burada bir sesleneyim dedim” ifadelerini kullandı.

- Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da konuşmasında, “Biz hiçbir zaman kalabalık olmadık ama biz her zaman aynı nitelikte, imanda ve aynı güçte kaldık. Bu hiç değişmedi. Bu hiç değişmeyen şey Yeni Adana’dan feyz aldığımız, kuruluş ve devam ediş felsefesiyle ilgiliydi. Bizlerde zaten o çerçevede hareket ettik” dedi.

Haber: Vahit Şahin

25 Aralık 1918`de Adana`nın işgalinden sadece 5 gün sonra, işgale karşı mücadeleyi kalemiyle başlatan, Atatürk ilkelerini savunan yayın politikasını kesintisiz sürdüren Yeni Adana 104 yayın yılını dostları ile birlikte kutladı.

Kutlama programına katılan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Basın İlan Kurumu Müdürü Çetin Onanlı, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir,  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, CHP 23. Dönem Adana Milletvekili Hulusi Güvel, ADD Başkanı İsa Kayadan, TMMOB İKK Adana İl Sekreteri Ahmet Uncu,  ÇYDD Seyhan Şube Başkanı Sibel Özgümüş, gazetenin yazarlarından Bekir Sıtkı özer ve Ahmet Duman ile gazetenin okuyucularından Ayşe Palu birer konuşma yaparak, Yeni Adana Gazetesi'nin yaşatılması için gerekli desteğin verilmesini istediler.

Etkinlikte gazetenin yazarı Süreyya Köle tarafından, Çukurova Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen "Çukurova Öykü Yarışmasında ödül alan isimleri açıklandı.

Daha sonra 104. Yıl etkinliğine katılanlar tarafından kutlama pastası hep beraber kesildi.

25 Aralık 1918`de Adana`nın işgalinden sadece 5 gün sonra, işgale karşı mücadeleyi kalemiyle başlatan, Atatürk ilkelerini savunan yayın politikasını kesintisiz sürdüren Yeni Adana 104 yayın yılını dostları ile birlikte kutladı.

Kutlama programına katılanlar şunları söylediler:

CİHAT OVALI

YENİ ADANA GAZETESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ

Değerli Yeni Adana dostları,

25 Aralık 1918`de Adana`nın işgalinden sadece 5 gün sonra, işgale karşı mücadeleyi kalemiyle başlatan, Atatürk ilkelerini savunan yayın politikasını kesintisiz sürdüren Yeni Adana bugün 104 yaşına bastı.

"Kurtuluş" ve "Kuruluşu" yaşayan Yeni Adana, Adana`da ve Çukurova`da olup biten, Türkiye ve Dünya`da gelişen olaylara sütunlarında yer vererek "Çağının Tanığı" oldu.

Türkiye`nin düşman çizmeleri altında çiğnendiğini görerek, buna engel olma çabalarına katılan, 1920`li yıllardan yaşadığımız ana kadar gelen sancıları ulusumuzla birlikte çekerek bugünlere gelme başarısı gösteren Yeni Adana, her zorluğa rağmen ayakta kalma, her türlü çürümüşlüğe rağmen yeniden doğuşları hazırlama, Türkiye`yi ve Türk Ulusunu her saldırıya rağmen Atatürk çizgisinde tutacak zindeliği yeniden kazanma mücadelesini aralıksız yürüttü / yürütüyor.

"Milli Mücadele`nin başlangıcından bu yana, yaşayan tek Kuvayı Milliye gazetesi" olan Yeni Adana, ödün vermediği yayın ilkeleriyle, 1965 de Amerika Gazete Sahipleri Birliği Vakfı tarafından ABD ve Kanada dışında yayınlanan gazeteler için oluşturulan "Dünya Basın Başarı Ödülü"nü almanın, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti`nce düzenlenen "Türkiye Basın Özgürlüğü Ödülü"ne 1996 yılında kurum olarak layık görülmenin onurunu okurlarıyla paylaştı.

Yerel bir gazetenin çok ters ekonomik koşullara, sektörel bazda çok büyük engeller yaratan aktörlere ve de ekonomik konjonktürdeki dalgalanmalara rağmen 100 yılı aşan bir süre içerisinde "halka hizmetini" sürdürmesi önemsenecek bir olay sayılmalıdır. Hele YENİ ADANA gibi kuruluş ve yayına devam amacı benzersiz, kendine özgü bir gazetenin ilkelerine değer veren toplum katmanları ile birlikte ayakta kalma çabası göstermesi, olayı gerçekten tarihsel bir anlama ulaştırıyor.

Çağdaş Türkiye`nin kuruluşunda da görev alan,  yayınlandığı kentin ve çevresinin insanını yeni bir çağa taşıma savaşımına katılan ve  Atatürk Devrimlerinin gerçekleştirilmesinde görev alan YENİ ADANA bugün 104. Yılına girmenin gururunu okurları ve siz dostları ile paylaşıyor.

YENİ ADANA işte bu geçmişinin sorumluluğunun farkında olarak geleceğe inançla yöneliyor, başta Kurucusu Ahmet Remzi YÜREGİR olmak üzere bugüne kadar emek verenleri saygı ile anarken,  okurlarına ve dostlarına nice yıllar beraber olma dileğinde bulunuyoruz.

MÜZEYYEN ŞEVKİN

CHP ADANA MİLLETVEKİLİ

104 YILI Yeni Adana’nın. İlkeli duruşu, düzeyli yayın politikası, daima öncü bir basın kuruluşu olarak Adana’nın medar-ı iftiharı olan Yeni Adana Gazetesi’nin bir 100 yıl daha sürmesini diliyoruz. Elbette ki Basın İlan Kurumu’nun kısıtlamalarına rağmen, RTÜK’ün bütün kısıtlamalarına rağmen ve her türlü zorluğa rağmen yayın politikasını sürdüren Çetin remiz Yüreğir Beye buradan şifalar diliyorum. Bu taşların döşenmesinde emeği geçen tüm kardeşlerimize, tüm basın emekçilerine yürekten teşekkür ediyorum. Gerçekten Adana’nın ‘Cumhuriyet’i’ niteliğinde bir gazete hiçbir zaman ilkelerinden ödün vermedi, desteklenmesi gerekir. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımıza da verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Yüzümüzün akı olan bu gazetenin kuruluşunu kutluyor, bütün emekçilerine teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun, iyi ki varsınız.

ZEYDAN KARALAR

ADANA BÜYÜKŞEEHİR BELEDİYE BAŞKANI

Onurla, gururla, geçmişine büyük saygı duyduğumuz Yeni Adana Gazetesi’nin 104. Yılını kutluyoruz. Yeni Adana gazetesi sadece Adana’nın değil, Türkiye’nin, belik dünyanın en eski gazetelerinden bir tanesidir. Sadece 104 yıldır yaşaması önemli olan aynı zamanda herkesin de gündeme getirdiği Kurtuluş Savaşındaki rolü nedeniyle de yaşatılması gereken ve yerel basının içinde özel bir yere sahip olması gereken bir gazetedir. Ulusal Kurtuluş mücadelesinde Adana’da yasaklanan, gazeteyi basmak için Pozantı’ya taşındığını, saygıyla andığımız Ahmet Remzi’nin ölümle tehdit edildiğini, idam kararı alındığını, ölüm tehlikesine rağmen mücadelesinden vazgeçmediğini hepimiz biliriz. Ve Ulusal Kurtuluş mücadelesi esnasında Yeni Adana’nın zaferde önemli bir katkısının olduğunu bütün Adana, bütün geçmişteki kardeşlerimiz bilir. Böyle önemli bir yeri vardı Yeni Adana’nın. Yeni Adana Gazetesi’nin bizdeki yeri çok çok farklıdır, o nedenledir ki ben belediye başkanı olmadan önce de, sonra da, bu görev bittikten sonra da Yeni Adana Gazetesi’nin yanıana olacağız. Zaman zaman Hulusi Abi (Hulusi Güvel, Ziya Abi (Ziya Yergök) Yeni Adana Gazetesi’nin yaşamasıyla ilgili benim yanıma gelirlerdi. Çetin Abi, bu gazetenin yaşaması için her şeyini feda etti, bu da saygı duyulacak bir mücadele. Aslında bize düşüyor ne eksiği varsa, onu gidermemiz lazım. Hani özellikle buradan CHP’li belediyelere seslenmek istiyorum, bugünden tezi yok, Yeni Adana Gazetesi’nin yaşaması için elimizden geleni biraz daha fazla yapmak zorunda olduğumuzu söylemeliyim. Hani hiçbir şey yapmadılar demek biraz haksızlık olur ama bu yapılanların Yeni Adana Gazetesi’nin yaşaması için yeterli olmayacağını kabul etmek lazım. Dolayısıyla bundan fazlasını yapmalıyız. Bütün basının yaşaması gerekiyor aslında, ancak Yeni Adana’nın yeri ayrı, yarından tezi yok, ben buradan diyorum ki Yeni Adana’ya özel bir şey yapmak lazım. Bütün belediye başkanlarına sesleniyorum ama özellikle CHP’li Belediye başkanlarına, Yeni Adana Gazetesi’nin yaşamasıyla ilgili ayda ne kadar bir destek gerekiyorsa onu yapmaya çağırıyorum. Ben de öncü olmak için bugün burada bir sesleneyim dedim.

Geçmişi, Ulusal Kurtuluş mücadelesini hatırlayınca canı pahasına, malı pahasına mücadele eden, vazgeçmeyen insanları hatırlayınca insanın duygulanmaması, geçmişiyle, insanlarıyla gurur duymaması mümkün olmuyor. Ben de bu vesileyle tekrar saygılarımı sunuyorum.”

                                                                                                                                           

AKİF KEMAL AKAY

SEYHAN BELEDİYE BAŞKANI

“Biz hiçbir zaman kalabalık olmadık ama biz her zaman aynı nitelikte, imanda ve aynı güçte kaldık. Bu hiç değişmedi. Bu hiç değişmeyen şey Yeni Adana’dan feyz aldığımız, kuruluş ve devam ediş felsefesiyle ilgiliydi. Bizlerde zaten o çerçevede hareket ettik. Dünyada bu şekilde sürekliliği yaşayan ender gazetelerden biri zannedersem. Hangi koşullar içerisinde devam ediyor, eğer bilinse değerİ çok daha iyi anlaşılır, son derece sıradan nesnelere değer katan bir dönemi yaşıyoruz. Veya tersine söylersek dünyada özellikle 1970’lşerde başlayan bizde ise 1980’lerden sonra başlayan yaşamımızın içerisine giren neoliberalizmin sonuçta yaşamın içerisindeki her şeyi meta haline getiren anlayışı ve buna bağlı olarak da tüm değerleri yok edici şeyi söz konusu iken Yeni Adana bunun dışında kaldı ve kalmaya da devam ediyor. Yüreğir Ailesi hep sürdürdüler, bir şeyler yapmaya çalıştılar. Çetin Bey ilk günkü duyarlılığıyla hiçbir şekilde çizgisini değiştirmeyen, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı kalarak, anti emperyalist ve bağımsızlıkçı yapısıyla, hukukun üstünlüğüne saygı göstererek, ulusal egemenliği esas alarak, yaşamı boyunca daime yazılarını sürdürdü. Şimdi günün siyasilerine veya insanına baktığımız zaman her gün her şeyi söyleyenlerimiz var. İnanın beni tanıyanlar bilir, fazla okuyan birisiyim, okuduğum şeylerden bir değerlendirme yaparım çoğunlukla kendimce bir deneme niteliğinde bir şey belirlerim. Yıllarca, daime en son okuduğum kişi Çetin Remzi Yüreğir olmuştur. Çünkü o konu hakkına, o her gün yazı yazı yazmayan Çetin Remzi Yüreğir, bir yazı yazdığı zaman o konunun bütün incelikleri o yazının içerisinde mevcuttur. Özellikle genç arkadaşlarına internetten bulabilirler, o yazıları yeniden tekrar tekrar okurlarsa zannediyorum çok önemli şeyler kazanmış olurlar. Umuyorum devam eder Yeni Adana. Zaman zaman Hulusi Güvel, Ahmet Duman gibi arkadaşlar gibi grupların ‘Yeni dana’yı nasıl kurtarırız, Yeni Adana’ya nasıl yardımcı oluruz’ çabalarını yıllardı biliyorum.  Gerçekten çok zor koşullar altında devam ediyor.

Yıllarca, 20 sene önce benim verdiğim ilan burada duruyor. O İlandaki şeyler değişti, benim şirketim değişti ama ilan her gün orada çıkar.

Bu şartlar altında devam eden ama bugün yeniden yeniden emperyalizmin değişik bir yüzünün bizleri nasıl sarıp sarmaladığını gördüğümüz anda Yeni Adana’nın temel felsefesine inanmamızı, biraz daha bağlanmamızı, yeniden gözden geçirmemizi diliyorum, bunlar bize çok yeler katacaktır.

Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.”

MEHMET ÇELEBİ

CHP İL BAŞKANI

Siyaset bilimciler, özellikle de sol siyaset bilimciler yyaın organlarını, günlük gazeteyi, haftalık gazeteyi, çok önemli örgütleme kuruluşları olarak görürler. Sadece örgütleme değil, örgütlenmenin ardından ajitasyon sağlayacak, heyecan sağlayacak önemli organlar olarak görürler. Bu gerçekten de böyledir. 1918’li yıllarda Yeni Adana Gazetesi, Anadolu’nun büyük sıkıntılar içersinde ortamda bu örgütlenme içerinde olmuştur. Anadolu’da, Adana’da halkın örgütlenmesinde önemli rolü olan bir yayın organıdır. Ardından Cumhuriyetin ilk yıllarında Cumhuriyeti, Cumhuriyetin devrimlerini savunan bir gazetedir. Onun için başta CHP olmak üzere tüm Türkiye’yi, bu toplumu düşünen, Türkiye halkını düşünen kimselerin bu gazeteyi sahiplenmesi gerekiyor. Biz CHP olarak gazeteyi sahiplenmeye devam edeceğiz. Ve nice yıllara diyorum.”

HULUSİ GÜVEL

23.DÖNEM CHP ADANA MİLLETVEKİLİ

Bugün Yeni Adana Gazetesi’nin 104. Yılını kutluyoruz. Değerli arkadaşlar, Yeni Adana bir mekteptir. Yetişen bu arkadaşlarımızı aramızda görmemekten dolayı çok üzülüyorum. Bu gazete bir okuldur. Yüreğir Gazetesi onların elinden tutarak Adanamıza kazandırmıştır.

Yeni Adana Gazetesi’nin 100. Yılı nedeniyle 15 kişilik bir komite oluşturmuştuk. Bu komitede Ziya Yergök, Ahmet Duman ile beraber ben de vardım. Altı ay süreyle Adana’daki vatandaşlarımızı, büyüklerimiz, iş adamlarımız ziyaret etmiştik. Herkes çok mutlu olmuştu. Adana’da iş yapan, siyaset yapan herkes çok büyük b ir övgüyle bahsetmişlerdi, herkesten büyük destek vermişlerdi. O zaman ki belediye başkanlarımız çok yardımcı olmuşlardı. Örneğin Büyükşehir Belediye Başkanımız o zaman ki Hüseyin Sözlü, Seyhan Otelindeki tüm masrafları karşılamışlardı. Seyhan Belediye Başkanımız Zeydan Karalar büyük destek olmuştu. Büyük bir tören yapmıştık, Türkie’nin önemli bilim adamları, bütün gazetecileri gelmişlerdi.

Bugün 104 yılını kutladığımız bu gazete az önce konuşmacı arkadaşlar söyledi, ülkemizin en uzun çınarıdır. Yüreğir Ailesinin neler çektiğini, büyük fedakarlıklar yaptığını, bu gazetenin düzenli çıkması için uğraştılar, şimdi de sağlıkları ile uğraşıyorlar.

Değerli arkadaşlar bir şeye de değinmeden geçemeyeceğim. Bu gazete öyle kötü günlere gelmişti ki, 100. Yılı kutladıktan sonra gazete artık çıkamayacaktı, matbaacı gazeteyi basmıyor, gazetede çalışanlar ücret alamıyorlardı. Komite olarak kendi aramızda bir şeyler toparladık ama o da bir-iki ay anca yetiyordu. Zeydan Başkanımıza gititk durumu anlattık, çağırdı yetkilileri, bundan sonra bu gazetenin günlük, her gün çıkabilmesi için ne gerekiyorsa yapacaksınız dedi.

Değerli arkadaşlar bu gazete bugün pırıl pırıl çıkıyorsa, her gün önümüz geliyorsa bunu Zeydan Karalar’a borçluyuz. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

ÇETİN ORANLI

BASIN İLAN KURUMU (BİK) ADANA BÖLGE MÜDÜRÜ

Yeni adana Gazetemiz basın tarihimizde müstesna bir yere sahiptir. Kurtuluş Savaşına kamuoyu oluşturmak, kurtuluş mücadelesi içerisinde olmak herkese nasip olmaz. Basın tarihine geçen bir çınarın taşınmasına biz de şahitlik ediyoruz, mutluyu. Ben de gazeteci kökenli  biriyim. Alanımda doktora yapıyorum, doktora tezimde de Yeni Adana’ya yer veriyorum. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum, umarım nice başarılarla dolu yıllarda Yeni Adana’yı yaşatmakla taçlandırır, tarihimizin bu dev çınarını güzelliklere taşınmasını temenni ediyorum. Biz zaten hep birlikteyiz, basın sektörü ile iç içeyiz. Başarı dolu nice yıllar diliyorum.”

CAFER ESENDEMİR

ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ (ÇGC) BAŞKANI

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak Yeni Adana Gazetesi’nin hep kendimize rehber edindik, Kurtuluş Savaşımızdan beri yayın yapan, Kurtuluş Savaşında emeği olan Yeni Adana Gazetesi’nin 104. Yılını can-ı gönülden kutluyorum. Temennimiz bu gazetenin Türkiye’deki yerel gazetelerdeki gibi sıkıntılarından bir an önce kurtulmasını, diğer yayınlardan daha özgür ve kaliteli çıkmasıdır. Ben bu gazeteye emek veren tüm arkadaşlarımı, kardeşlerimi kutluyorum, bundan sonraki dönemleri için başarılar diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.

AHMET UNCU

TMMOB ADANA İKK SEKRETERİ

Türkiye’de hak, hukuk ve adaletin olmadığı bir yerde 103 yaşını bitirip 104 yaşına girmek gerçekten çok büyük bir başarıdır. Biliyoruz ki iktidarda olanlar kendisinden olmayana hak tanımadığı bir ortamda yaşıyoruz. Ne mutlu ki Adanamızda 103 yıldır görev yapan haklının, halkın sesi, kulağı, gözü olan bir basınımız var. Bugünlere gelmek kolay değil, elbette çok zor günler yaşamışlardır. 1905’ten günümüze kadar 79 gazeteci katledilmiş. Bunlardan iki tanesi de Adanalı. Başta da söylediğim gibi demokrasinin, özgürlüğün tam olarak bulunmadığı bir ülkede 104 yaşına girmek çok büyük bir başarı, kendilerini kutluyorum. Saygılar sunuyorum, iyi ki varsınız, nice yüzyıllara.

İSA KAYADAN

ATATÜRKÇÜ DERNEĞİ ADANA ŞUBE BAŞKANI

90’ıncı yılları kutlarken hep şu dileği tuttuk, “Darısı 100. Yıla, darısı 100. Yıla’ Dostlarımız hatırlıyordur. Yeni Adana Gazetesi 100 yılı devirdi sizlerin sayesinde. Az önce Hulusi Bey de çok güzel ifade etti. Belediye Başkanlarımızın ve okurlarımızın sayesinde bugünlere geldik. Dünya ve ülke çok ciddi değerler erozyonundan geçiyor, buna Yeni Adana Gazetesi bir zaman göçükler altında kalmasın, çünkü ulusal kurtuluşumuzun ve tam bağımsızlığımızın kalesidir. Buradan Ahmet remiz Yüreğir ve Ailesini saygıyla selamlıyorum. Ünlü şairimiz Ataol Behramoğlu’nun güzel bir dizesi var. Günümüzde insan olmanın çok ağır bedeli var. Ya parçası olacaksın alçaklığın ya seni parçalarlar. İşte hiçbir şekilde kalemini satmayan, değerlerini dik tutan gazete mensuplarına, emekçilerine saygılarımı sunuyorum.

SİBEL ÖZGÜMÜŞ

ÇYDD SEYHAN ŞUBE BAŞKANI

Bugünkü gazetenin başlığını görünce çok hoşuma gitti. Çağdaş Türkiye’nin güvencesiyiz diyor. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin sloganı da ‘Çağdaş Türkiye’nin Gelecek Güvencesidir’.Çok yakıştırdım Yeni Adana Gazetesi’ne bu başlığı. Bende 104 yıldır yanan bir meşalenin devamı için burada bulunan arkadaşlarımla birlikte, gelemeyenlerle birlikte hepimizin sorumluluğu olduğunu biliyorum. Demokrasiden yana hiç çizgisini bozmamış, saygın bir gazetenin okuru olmaktan son derece mutluyum. Biraz önce Zeydan Başkanımızın da bu meşalenin yanması için attığı adımdan çok mutlu oldum.

Yazarlarımızdan Ahmet Duman, Bekir Sıtkı Özer ve Yeni Adana Gazetesi dostlarından Ayşe Palu da birer konuşma yaptı.

Toplantıya katılamayan CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut,Burhanettin Bulut ve Orhan Sümer, İYİ Parti Adana Milletvekili M. Metanet Çulhaoğlu ile Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk kutlama telgrafı gönderdi.

 

YAZARIMIZ AHMET DUMAN

YAZARIMIZ BEKİR SITKI ÖZER

                    YENİ ADANA GAZETESİ DOSTU AYŞE PALU

1. ÇUKUROVA ÖYKÜ YARIŞMASI SONUÇLARI AÇIKLANDI

Etkinlikte gazetemizin yazarı Süreyya Köle tarafından, Çukurova Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen "Çukurova Öykü Yarışmasında ödül alan isimleri açıklandı. Köle, "Ön seçici kurul tarafından seçilen 30 öyküyü değerlendiren, Nursel Duruel, Nihat Ziyalan, Mustafa Balel, Murat Yalçın, Feryal Tilmaç, Mehmet Erte ve Süreyya Köle'den oluşan seçici kurul, birinciliği "Baştan" adlı öyküsüyle Zeynep Paftalı'ya, ikinciliği "Uzayan İş Saatleri" adlı öyküsüyle Özgür Çırak'a, üçüncülüğü "Sinekler" adlı öyküsüyle Mehmet Oğuz Aslan'a verdi" dedi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

GAZETEMİZİN 105. YILI KUTLANDI

YENİ ADANA GAZETESİ 104. YAYIN YILINI DOSTLARIYLA BİRLİKTE KUTLADI

Yeni Adana Gazetesi´ne Evrensellik Ödülü

25 ARALIK 1918´DEN GÜNÜMÜZE YENİ ADANA GAZETESİ-AHMET ERDOĞDU Araştırmacı/Yazar

YENİ ADANA GAZETESİ ADANANIZIN SİMGESİDİR

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ayhan Barut

DR.MÜZEYYEN ŞEVKİN CHP ADANA MİLLETVEKİLİ

Orhan Sümer Adana Milletvekili

Yeni Adana Gazetesi´nin 101. Yılını kutlamanın onurunu yaşıyoruz.

MİLLİ MÜCADELE VE YENİ ADANA GAZETESİ

YENİ ADANA GAZETESİNİN KUVAYI MİLLİYE RUHUYLA 100. YILI

NAZIM ALPMAN, ?HIFZI TOPUZ 95, YENİ ADANA 100 YAŞINDA ?

Zeki Sarıhan,"Yeni Adana Gazetesi´ nin Yeni Türkiye´de sağlam bir harcı var"

YENİ ADANA Gazetesi 100 yaşına girdi. Kutluyorum

OKTAY EKŞİ, ?YENİ ADANA SADECE OKUYUCUYA DAYANAN GAZETEDİR?

Olcayto,"Yeni Adana Gazetesi´nin 100.Yaşı Basın Tarihimizin övüncüdür"

MUSTAFA GAZALCI, ?YENİ ADANA TOPLUMUN GERÇEK SESİDİR?

KAHRAMANLARIMIZI ASLA UNUTMAYIN!?

ATİLLA KART, ?YENİ ADANA, ÖNDER ROLÜNÜ YERİNE GETİRECEKİTİR?

Yeni Adana ?Temiz Hava?

OKTAY EKŞİ,?YENİ ADANA İFTİHAR KAYNAĞIDIR?

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli