Tarih: 24.06.2016 10:12

Yeryüzü Sofrası Seyhan´da kuruldu

Facebook Twitter Linked-in

?Azığınla, sofranla gel´ sloganı ile yapılan çağrıya farklı meslek grupları, STK temsilcileri ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Herkesin kendi iftarlık malzemesini kendisinin getirdiği ve sofraya oturanlarla paylaştığı Yeryüzü Sofrası´nda Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Antikapitalist Müslümanlar Hareketi´nin Lideri İhsan Eliaçık yanyana oturdu.

Lüks otellerde gerçekleştirilen gösterişli iftar davetlerine tepki olarak 2011 yılında İstanbul´da kurulan Yeryüzü Sofrası Adana´da ilk kez Seyhan Belediyesi´nin organizasyonuyla gerçekleştirildi. Seyhan Belediyesi´nin Yeryüzü Sofrası Yaşar Kemal Kültür Merkezi´nin önündeki Barış Meydanı´nda kuruldu.

Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yeryüzü Sofrası´nın kuruluş fikrini geliştiren İhsan Eliaçık´ı Seyhan´da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, ?Ramazan ayının paylaşma, kardeşlik ve hoşgörü ayı olduğu duygusunu pekiştiren soframıza hoş geldiniz? dedi.

Antikapitalist Müslümanlar Hareketi´nin liderliğini yapan İhsan Eliaçık´da kendilerini Seyhan´a davet eden Başkan Karalar´a teşekkür etti. Eliaçık, ?Yeryüzü Sofrası uygulamasının bir Ramazan geleneği haline gelmesini temenni ederim? diye konuştu.(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —