Yeşil sahalarda ender rastlanan bir olay

Yeşil sahalarda ender rastlanan bir olay

Isparta 1. Amatör Futbol Ligi´nde Emrespor ile karşı karşıya gelen Tuğraspor, oyuncularının sınav saati ile maç saati çakışınca 9 kişi sahaya çıkmak zorunda kaldığı maçta 3 oyuncusu sakatlanınca 6 kişi kaldı ve 3-0 hükmen mağlup oldu. Hakem tarafından kur

Isparta 1. Amatör Lig müsabakaları kapsamında dün saat 12.00´de Emrespor ile Tuğraspor karşı karşıya geldi. Isparta Milli Egemenlik Stadı´nda oynanan karşılaşmada Tuğraspor, üniversite öğrencisi olan oyuncularının vize saatleriyle maç saati çakışınca Emrespor karşısında sahaya 9 futbolcu ile çıktı. 
Maçın ilk dakikalarından itibaren baskın oynayan Emrespor´da Onur ve Emre attıkları 2 golle skoru 2-0´a taşıdı. 

9 kişi sahaya çıkan takımda 3 oyuncu sakatlandı 
Maç devam ederken önce 2 futbolcunun sakatlandığı Tuğraspor´da mücadele eden oyuncu sayısı 7´ye düştü. Karşılaşmanın 9. dakikasında Tuğraspor´dan 3 futbolcu da sakatlanınca takım sahada 6 kişi kaldı. 

Tuğraspor 6 kişi kalınca hükmen kaybetti 
Maçın hakemi Umut Kılıç bu dakikadan sonra karşılaşmayı durdurarak, Tuğraspor Başkanı İlhan Karakuyu´ya başka yedek oyuncularının olup olmadığını sordu. 
Karakuyu´dan başka oyuncularının bulunmadığı yanıtını alan Kılıç, daha sonra bitiş düdüğünü çalarak karşılaşmada Emrespor´un 3-0 hükmen galip olduğunu ilan etti. 

Kurallara göre, oyuncu sayısı 6´ya düşen takım 3-0 hükmen kaybediyor 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Müsabaka Talimatı´nın ´Hükmen yenik sayılmalar´ başlıklı kuralının 22. maddesi uyarınca, "Müsabakanın ilan edildiği sahaya belirlenen saatte 9 kişiden az bir kadro ile çıkmak ya da müsabaka esnasında herhangi bir sebeple takımın sahadaki futbolcu sayısının 6 kişiye inmesi durumunda müsabakaya devam edilemez" ifadesine göre Tuğraspor´un rakibi Emrespor maçı 3-0 hükmen kazandı. 

Karakuyu: ?Takımda birçok futbolcumuzun vize sınavları vardı? 
Tuğraspor Başkanı İlhan Karakuyu, maç sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamalarda, "Takımda birçok futbolcumuzun vize sınavları vardı. Maça gelemediler. Geriye kalan futbolcularımızın arasında da 2 sakatımız vardı. Mecburen onları da oynatarak 9 kişi sahaya çıktık. Sakat futbolcularımız 8. dakikaya kadar oynadı. Maç sırasında 1 futbolcumuz daha sakatlandı. Sakat futbolcularımız daha fazla oynamayınca sayımız 6´ya düştü. Daha önceden maçın saatinin 12.00´de olmasını istemememize rağmen 1. Amatör´de sadece bizim maçımız 12.00´deydi. Defalarca saat 12.00´de olmamasını istedim. Hafta içinden beri belirtiyorum. Maçı tamamlayamadık, çünkü sakatlarımız vardı" ifadelerini kullandı. 

Gezer: ?Amatör kulüplere destek çıkılmalı? 
Emrespor Başkanı Ozan Gezer ise rakip takımın oyuncularının maça eksik çıktığını ve maç sırasında da 3 futbolcunun sakatlanarak oynayamadığını belirterek, hakem tarafından kurallara göre maçın bitirildiğini söyledi. Gezer, bu tür olayların yaşandığını ve amatör kulüplere destek çıkılması gerektiğini ifade etti. (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı