Prof. Dr. Özer OZANKAYA


ATATÜRK TÜRKİYESİNE TARİKATÇILIK SALDIRISININ GERÇEK ANLAMI: ULUS OLARAK HEM YÜZÜMÜZE KARAYI ÇALMAKTA, HEM DE ELİMİZE AYNAYI VERMEKTELER!

PROF. DR. ÖZER OZANKAYA


of.ozankaya@isnet.net.tr

“Tam cahillik” ve onu hem kullanmak, hem de sürdürmek üzere elele vermiş dış ve iç sömürgecilik!

Dış sömürgeci, maşa yapmak üzere  içerdeki sömürgen, orta-çağcıl örgütlenmeleri besleyip kullanarak; hem yurdumuzun kentleriyle, kasaba ve köyleriyle, doğal ve tarihsel zenginlikleriyle varlıklarımızın  bilgisizlik eşliğinde yıkılıp yok olmasına yolu, ortamı hazırlamakta; hem ulusun en iyi yarısı kadınları, yani anne, teyze, kız kardeş ve kızlarımızı insan bile saymayan ortaçağ artığı, İslam düşmanı hainleri  yapay olarak saygın konumlarda tutturmakta, hem de dönüp bize ne denli geri, ne denli bilinçsiz ve bilgisiz, ne denli yeteneksiz  olduğumuzu, Anadolu gibi insanlığın 12.000 yılı  bulan tarihsel varlıklarla dolu bir ülkeye layık olmadığımızı söyleyip bizi yurdumuzdan yoksun kılmaya hazırlık yapmaktadır: 

Diyarbakır’ımızın güzelim özdeyişiyle “Hem yüzümüze karayı çalmakta, hem de elimize aynayı vermekte”dir!

Atatürk, daha Kurtuluş Savaşı’nın başında ulusumuzu bu yolda uyarmıştı: 3 Ocak 1920 günü Ankaralılara verdiği konferansta aynen şunları söylüyordu: 

“Düşmanlarımız ulusumuza ve yurdumuza saldırmak için ulusumuz hakkında çıkardıkları iki iftiraya dayanıyorlar: 

    • “Sözde Türk ulusu başka dinlerdeki halklara yaşama hakkı tanımıyormuş: bununla bize “zalimlik” suçlamasında bulunuyorlar!

    • “Sözde Türk ulusu bağ biçiminde girdiği yerleri iki günde dağa çeviriyormuş. Bununla da bizi yeteneksizlikle suçluyorlar. 

    “Doğru olsa,  her iki durum da ulusumuzun bağımsız yaşama hakkını elinden alır.” (Bknz.: Özer Ozankaya , Cumhuriyet Çınarı, Mustafa Kemal’i Atatürk Yapan Uygarlık Tasarımı, CEM Yay.)

Bugün yeniden bir yandan cahil yerli işbirlikçileriyle yurdumuzun her bölgesinde çevre kıyımı niyetliğinde altın vb. maden çıkarımı yaparak doğamızı yok ederek, yeraltı, yerüstü su kaynaklarımızı zehirleyerek bize bu yurda layık olmadığımız suçlaması yapılmasına ortam hazırlamaktalar. 
 
Bir yandan da Ortaçağ artığı koyu cahillik yuvası tarikatları (El Kıbrısileri, Kaplanları, Fethullahları ...) beslerken,  içerde de örneğin kadınları insandan saydırmayın bir zalimliği  İslam dininin gereğiymiş gibi  dayatan tarikatçıları iktidarı ve muhalefetiyle en üst siyasal kadroların saygın din adamı gibi ulusa sunmalarını sağlamakta,  yerlisi ve yabancısıyla elele vermiş bu  sömürgecilerin  Türk ulusuna zalimlik suçlaması yapılmasını kolaylaştırmaktalar ...

Yüz yol sonra bugün, Atatürk Cumhuriyeti’nde Türk ulusuna  ve Türk yurduna yapılmak istenen, işte yine tam da bu kötücüllüktür.

Ama yüz yıl önce Türk ulusuna yenildikleri gibi, bugün de Atatürk Cumhuriyetini özünden benimsemiş olan Türk ulusunun bu kez de ilk yapılacak genel seçimlerdeki oylarıyla yine yenileceklerdir!

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22