Büşra Şeyda SARAÇ


Avrupalı Şimşek…


Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılma başarısı gösteren Adana Demirspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda CFR Cluj ile 1-1 berabere kalarak hem Avrupa’da ilk puanını aldı, hem de  UEFA sıralamasında ülkemiz adına çok önemli bir iş yaparak Türkiye’yi sıralamada üst sıraya taşıdı.  Mavi Şimşekler, Romanya’daki maçta sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Adana Demirspor’un golünü 77’nci dakikada Benjamin Stambouli kaydetti. Patrick Kluivert yönetimindeki Adana Demirspor, 3 Ağustos Perşembe günü CFR Cluj’u rövanş maçında konuk edecek.
Bu karşılaşma Adana Demirspor değil Adana için tarihi önem taşıyordu.  Çünkü Adana Demirspor ilk kez Avrupa arenasına çıktı… Cluj karşısında çok dirençli bir futbol oynadı. Kalede ilk kez Goran oynarken, yeni transferlerden ilk 11’e sahaya çıkan olmadı. Nani ilerleyen dakikalarda forma giyerken, kaçan goller Adana Demirspor’u Romanya’dan bir üst tur vizesi almasına engel oldu… Çok basit bir gol yendi. Ardından geliştirilen ataklar mavi-lacivertlileri bir turlu sonuca getirmedi. Ta ki, Stanbouli öyle  bir gol attı ki, hem takımının hem Ülkenin kaderini değiştirdi neredeyse… Ama bu gol Belhanda kaçırdı. Yusuf kaçırdı, N’diaye kaçırdı.. Olsun beraberlik de deplasmandan gelen çok güzel bir sonuç… Galibiyet golleri de gelebilirdi. Çok güzel bir sonuç. Artık Demirspor Avrupalı.... Şimdi rövanş var.  3  Ağustos’ta Adana Arenasında Cluj nasıl çıkacak. Tribünlerde 30 bini aşan taraftarın karşısında Cluj nasıl mücadele edecek. Ayakları titreyecektir. Ben buna inanıyorum. Başlangıç yapıldı. Sonuç 3 Ağustos’ta Adana’nın cehennem sıcağında nasıl mücadele edecekler. Bekleyip göreceğiz
Bu beraberlik öylesine alınan bir beraberlik değil. Teknik Direktör Patrick Kluivert yönetimindeki Demirspor’un ilk sınavıydı.. Bu sınav başarıyla geçildi. Romanya’da adeta futbol resitali çekildi. Bu resitalin devamı tur getirecek. Bu da hem Demirspor’un adını bir üst tura yazacak, hem de Türkiye’yi UEFA sıralamasında daha da yukarıya taşıyacak. Bu puanların ülke için çok ama çok önemi var. Alınacak her puan ülkemizi önümüzdeki yıl Avrupa arenalarında daha çok takımla mücadele etmesini sağlayacak. Helal olsun Demirspor’a, helal olsun sahada mücadele eden tüm futbolcu teknik heyet ve  Demirspor yönetimine. Adana’yı Avrupa’ya taşıdıkları için. Adana’ya başarıyla temsil ettikleri için. Adana’yı yüceltip, büyülttükleri  ve Ülke puanını üst sıralara taşıdıkları için sonsuz teşekkürler.
Perşembe günü çok önemli bir karşılaşmada Cluj ile rövanşa çıkacak. Tüm taraftarların Adana Demirspor’un yanında olması gerekiyor. 33 bin kişilik stadyumda tek bir kişilik dahi boş yer olmaması lazım. Bu Avrupalı Demirspor’u ayakta alkışlamak için. Haydi Adana, haydi Demirspor. Gelsin tur.

YAZARLAR

  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00