PROF. DR. FİKRİ AKDENİZ - BİLİM DÜNYASI


Başarılı bir insan olmanızda önemli rol oynayan etmenler


Bir insanı başarılı yapannedir?

Başarı, öncelikle kişinin gösterdiği çabanın sonucudur. Başarılı insanlar, başarmak için ulaşılabilir hedeflere sahip olarak başlamaları gerektiğini bilirler. Bu hedeflere ulaşmak mutlaka kolay değildir, ancak hedefleyecek bir şeye sahip olarak daha iyi ilerleyebilir ve engellerin üstesinden gelebilirsiniz.Başarılı insanların en önemli özelliklerinden biri olumlu bir tutumdur. Başarılı olan insanlar hayata iyimser bakar ve hedeflerine ulaşabileceklerine inanırlar. Aksiliklerin veya başarısızlıkların onları alt etmesine izin vermezler. Bunun yerine, bu deneyimleri daha da fazla çalışmak için güdüleme olarak kullanıyorlar. Başarısızlığı öğrenmek ve gelişmek için bir fırsat olarak görmek, başarılı insanların temel özelliğidir.Başarılı insanlar, azim ve sabrın yanı sıra disipline de sahiptir. Bir şeyi başarmak için istekli olduklarında, bunu başarmak için çok çalışırlar ve çabalarında tutarlıdırlar. Güçlü bir iş ahlakına sahip olmak insanları daha başarılı kılar.

Uyarılar:*Hayat önünüze ne çıkarırsa çıkarsın, her zaman yapılabilir bir tutum sergileyin.*Kendinize ve hedeflerinize ulaşma becerinize inanın.

Başarılı insanı diğerlerinden farklı kılan nedir?

Hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştır. Başarılı olmak sizi uzun sürede daha mutlu bir insan yapacaktır. O yüzden vazgeçmek istediğinde bunu aklında tut. Başarılı insanlar, gönenç alanlarının dışına çıkmak için kendilerini zorlarlar. Risk almaktan çekinmezler ve hatta başarısızlıklarını olumlu bir düşünce yapısıyla görürler. Kariyerlerini geliştirmek ve ilerletmek için fırsatları keşfetmek istiyorlar.Başarı çok öznel (kişinin duygu, düşünü ve sezgilerine dayanan) olabilir. Kişi, kendisi için belirlediği hedeflere ulaştığı zaman başarılı sayılabilir. Başarı mutlaka zengin, veya güçlü olmanız gerektiği anlamına gelmez. Ancak bu, kendinizin en iyi yorumu haline geldiğiniz ve yeteneklerinizi maksimumda kullandığınız anlamına gelir. Bu aynı zamanda daha mutlu bir yaşam sürmenize yardımcı olabilir.

Başarılı olma yolları:Kişisel ve profesyonel yaşamınızda başarılı olmanın birçok yolu vardır. Başarıya ulaşma izlemleri (stratejileri), başarıya ulaşmak istediğiniz alana göre değişiklik gösterebilir. İlişkilerinize, ruh ve beden sağlığınıza ve mutluluğunuza katkıda bulunan diğer etmenlere öncelik vermeniz de aynı derecede önemlidir. Ancak genel olarak, tatmin edici bir yaşam sürmek için günlük yaşamınıza katabileceğiniz bazı yaygın ipuçları vardır.

*Bir dereceye kadar, hayatta özgürce seçtiğimiz seçimler ve eylemler aracılığıyla hepimiz kendi şansımızı yaratırız.*Başarılı insanlar bilinçli bir şekilde mantıklı kararlar almaya çalışırlar. *Duygularla hareket etmek her zaman bizi hedeflerimize götürmez; mantıklı ve bilinçli olarak, uzun süreli planlar yapmak başarılı insanların önemli özellikleridir. *Hedeflerinize öncelik verin. *Zamanınızın ve kaynaklarınızın sınırlı olduğunun farkına varın, bu nedenle hedefinize uygun bir zaman ayırmanız önemlidir.

*Çok çalışkan, kendini işine adayan ve beceriye sahip olan, en başarılı kişi olacaktır.*Dünya çok hızlı tempolu ve rekabetçi, dolayısıyla başarılı olmak için ilgili eğitim niteliklerini edinmeniz gerekebilir. İyi bir eğitim, seçtiğiniz meslekte başarıya ulaşmanıza yardımcı olacak geniş bilgi, içgörü(kişinin, içindekini, ruhsal evrenindekini görme yetisi).ve kapsamlı bir anlayış sağlayabilir.*Kişiler olumlu düşünür ve potansiyellerini gerçekleştirmek için çok çalışırsa, başarıya ulaşma şansları çok daha yüksektir. Çalışkan kişi, bir yetenek eksikliği nedeniyle her şeyde en iyi olmayabilir, ancak kesinlikle en iyilerden biri olacaktır. *Çalışkan biri. harcadığı çaba ve zamanla, işi diğerlerinden daha iyi yapar. Bu yüzden tüm zor konularda olumlu düşünün.

            *Kendini adamış olmak başarıya ulaşmada büyük rol oynar. *Hedeflere ulaşma becerilerine sahip olmak son derece önemlidir. Kişinin maksimum potansiyeline ulaşması büyük miktarda beceri gerektirir. Çok çalışma ve kendini adama tek başına bir kişiyi başarılı kılacaktır, ancak birleşime beceri eklemek, kişiyi hayal edebileceğinden daha başarılı hale getirecektir.

Başarıda etkili etmenler:

*Hayatta net amacın olsun.

*Risk almaktan çekinmemelisin.

*Feda etmeye istekli olmalısın.

*Net hedefler belirlemelisin.

*Sürekli bilgi arayışın olmalı.

*Dinleme yeteneğin olsun.

*"Asla bırakmayacağım" tavrın olsun.

*Başkalarının çalışmalarını beğenmeye çalış.

*Güçlü çalışma etiğine sahip ol.

*Tutarlı ol.

*Disiplinli çalışmalısın.

*Kendine inanıp, tutkularındangüç al. 

*Başarıya ulaşmanın farkında ol, kolay pes etme.

*Geçmişten ders al, ama  geçmişle yaşama.

*Kendi hatanı kabul et, başkalarını suçlama.

*Uzun ve kısa süreli hedefler belirle

*Sabırlı ve kararlı ol.

*Yaptığın işi sev ve yaparken mutlu ol

*Gerçekçi ol 

*Kendine güven

*İyi alışkanlıklar geliştir. 

*Olumlu bir tutuma sahip ol. 

*Hatalarından ders al. 

*Yeni şeylere açık ol.

Değerli okuyucular yazımızı başarı ile ilgili iki özdeyişle tamamlayacağım:   Fransız özdeyişi “Beklemeyi bilmek başarının sırrıdır”. Çin  özdeyişi: “Başarı belki insana çok şey öğretmez, fakat başarısızlık çok şey öğretir”.

Dostça kalın!...

 

 

YAZARLAR

  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19