Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


Çocuk haklarını öğrendik.

KADİRLİ Eğitim ve Kültür Vakfı yönetimi her yıl düzenli olarak Vakfın kurucularından merhum İsmail Safa VAYISOĞLU anma programı düzenliyor.


Bu yıl alışılmışın dışında anma programlarına bazı yeni etkinlikler eklendi.
VAYISOĞLU nun kızlarının her biri ayrı ayrı yetenekleriyle göz dolduruyor. Sayın Emine VAYISOĞLU UYGUR Hanım
Sayın Göknur VAYISOĞLU KARACA Hanım ve Sayın PROF.DR. Asiye VAYISOĞLU NUHOĞLU Hanımları
2019 yılı VAYISOĞLU anma programında tanışmıştım .KADİRLİ Ka-vak yönetimine ilk katıldığım yıldı. Prof. Dr. Asiye NUHOĞLU Hanımın bilgi donanımına hayran kalmıştım. Ve ondan faydalanmamız gerektiğini düşünmüştüm. Şehirler arası hatta uluslararası çalışmaları vardı. Neden doğduğu ilçeye bir faydası dokunmasın ki, diye düşündüm.
Tabii ki bizler de sürekli olarak toplum yararına çalışmalar yapıyoruz.
Böylece bu yıl ilk olarak çocuk haklarıyla ilgili bir etkinlik yaptık. KADİRLİ Halkıyla KADİRLİ kurum ve kuruluşlarını birleştirip, Profösörümüzün bilgilerini paylaştık. Adı çocuk hakları oldu.
Çocuklar daha anne karnında belirli haklara sahip olurlar dedi Prof. Asiye hanım. 1999 yılında çocuk haklarıyla ilk çalışmasını yapmış.
1924 Cenevre Beyannamesi Çocuk hakları tarihçesinde ilk adım atılmış.
Sonra sırayla 1945 - 1959 - 1989 ve 1999 1. Uluslararası Çocuk Kurultayı. Ardından 2019 ve 2021….
Prof Asiye Hanım Hedefimiz 2029 diye vurguladı sürekli olarak.
Programda çocuk katılımcılar da bulunuyordu. Ellerinde haklarını belirten yazılı pankartlar taşıyan çocuklar, program esnasında söz alarak hayattan neler istediklerini söylediler. Gayet keyifli geçen mükemmel bir etkinlik olduğunu belirtmek istiyorum.
Zaten Kadınların ve çocukların girdiği her çalışma ses getirir.
Profösörümüz aynı zamanda aşı ile ilgili bilgilendirme yaparak covid aşısı olmayanlara uyarıda bulundu. Söylentiler arasında aşı karşıtlarını dikkate almamamız gerektiğini vurguladı. Ve biz bu hastalıkla yaşamayı öğreneceğiz. Tıpkı grip aşısı gibi hayatımızda sürekli olacak dedi. Eğer aşı olmazsak kötü sonları yaşamak zorunda kalabiliriz dedi.
Programımıza KADİRLİ nin değerli protokolü katılarak sırayla söz aldılar. Kendi kurumlarıyla ilgili bilgiler verdiler. Özellikle çocuk haklarını ilgilendiren kurumlardan
Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü OSMANİYE temsilcisi Sayın Süleyman YILDIRIM Beye, Aile ve Sosyal Hizmetler Merkez Müdüresi Sayın Havva DEMİR Hanıma , KADİRLİ Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen Şube Müdürlerimize, KADİRLİ Sağlık Müdüresi Sayın Ayşe BOZKURT Hanıma(Aynı zamanda KADİRLİ Eğitim ve Kültür Vakfı yönetim kurulu başkan yardımcısı) Ve KADİRLİ Halk Eğitim Müdürümüz Sayın Tahir TARHAN Beye programımıza katılımları ve çocuk hakları konusunda kendi bünyelerindeki çalışmaları anlatarak bizleri bilgilendirdikleri için çok teşekkür ederiz.
Katılımcı çocukların bile sıkılmadan dinlediği verimli bir toplantı oldu.
KADİRLİ Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanımız Sayın Duran İSAOĞLU Beye, Diyetisyenimiz Sayın Asena ÖZDEMİR Hanıma, Bilgisayar Öğretmenimiz Sayın Ayşe ÖNER Hanıma, İnsan Kaynakları Müdüremiz Sayın Soncan TEKSİN Hanıma emekleri için teşekkür ederiz. En büyük teşekkür ise engin bilgilerini bizimle paylaşan ve yorulmak bilmeyen Profösörümüz Sayın Asiye VAYISOĞLU NUHOĞLU Hanıma . Sürekli yenilenen enerjisi hepimizi çok etkiledi.
Programımızın sonunda katılımcılara teker teker plaket takdim edildi. Yapılması gerekenleri en ince ayrıntısına kadar düşünen Asiye Hanıma, buradan saygı, selam ve sevgilerimi gönderiyorum.
Önümüzdeki günlerde Kadınlarla farkındalık oluşturmak adı altında bir proje düşündük. Bu amaçla bir etkinliğimiz daha olacak. Bu defa farklı hayat hikayelerini dinleyeceğimiz emekçi Kadınlar konuşacak, bizler dinleyeceğiz.

Haftaya tekrar görüşebilmek dileğiyle sağlıkla kalın mutlu kalın
.

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51