Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


Çok kıymetli genç kızlar !

Emel Erkayıran


Bu hafta size özel bir yazı hazırladım. Umarım beğenirsiniz ve hepsi olmasa da bir kısmını yaşamınızda uygulayabilirsiniz.
Öncelikle bu hayatta en önemli olan sağlıklı bir aileye sahip olmak, kendi ayakları üzerinde durabilmek ve bize verilen aklımızı doğru kullanmaktır.
Sizi beğenmediğiniz hayattan kurtarıp, önünüze altın tepsi ile lüks bir hayat sunmasını beklediğiniz beyaz atlı prenslerin peşinden değil; hayallerinize ışık tutup, size destek olacak gerçekçi ve idealist adamların peşinden koşun.
Sadece güçlü bir ailenizin olması o düşündüğünüz tüm hayallerin, her şeyin önünde gelir. Bu gerçeğe inanın ve lütfen ailenize güvenin.
Kaçıp kurtulmak istiyorum dedikleriniz , ilerde özlemle arayıp bulamadıklarınız olabilir.
Öfke; sadece hayatı, sosyal ilişkileri, iletişimi, düzeni değil, aynı zamanda sağlığı da tehdit eden yıkıcı bir güçtür. Şiddeti asla ve asla kabul etmeyin.
Sessizlikle cehaleti, sakinlikle kabulü, şefkatle zayıflığı birbirine karıştırmayın.

Özellikle şunu belirtmek isterim. Ne olursa olsun bedeninizi korumak saklamak sizi daha güçlü kılacaktır. Bedeniniz size emanet ve çok kıymetli. Kolay erişilebilir olmak kadını değersizleştirir. Çok düşünün doğru karar verin.

Bilgi sahibi olursak daha az hata yapar daha doğru kararlar veririz. Bu yüzden imkânınız elverdiği sürece okuyun. Aklın yolu bir!
Ben bu zamana kadar, iki yüksek okul, bir fakülte bitirdim. Halâ da hayallerim bitmedi. Geçtiğimiz haftalarda DGS sınavına girdim, zor da olsa imkansız değil. Hukuk okumak istiyorum.
Neden hep okumak? Çünkü ne kadar bilirsek o kadar konuşuruz, ne ararsak onu buluruz.

Ulu önderimizin çok beğendiğim muhteşem sözleriyle bu konuyu kapatıyorum.

“Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdırlar.”
Mustafa Kemal Atatürk .

Yaşam boyu, birinci önceliğiniz hep aileniz olsun. Tüm dileklerinizin gerçekleşmesi dileklerimle sizleri sevgiyle kucaklıyorum.

 


 

YAZARLAR

  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00