Cihat OVALI - YORUM


DEMİRSPOR GALİBİYETİ KAÇIRDI

Her maçına galibiyet parolasıyla çıkan Mavi Şimşekler, Beşiktaş müsabasına bu amaçlarına ulaşmak için hınca hınç dolu tribünler ve süper bir zemin üzerinde karşılaşmaya başladı.


DEMİRSPOR GALİBİYETİ KAÇIRDI

Her maçına galibiyet parolasıyla çıkan Mavi Şimşekler, Beşiktaş müsabasına bu amaçlarına ulaşmak için hınca hınç dolu tribünler ve süper bir zemin üzerinde karşılaşmaya başladı.

Tribünler o kadar coşkulu ve takımını motive etmek için ellerinden gelen çabayı gösterdi ki Demirspor takımının bu tezahürata cevap vermemesi mümkün görülmüyordu. Maç öncesi tribünlerdeki bayrak gösterileri ve açılan kareografi muhteşemdi.

Maça gelecek olursak:

Beşiktaş golü öncesi Kaan’a faulü Hakem Şensalan’ın görmemezlikten geldiği iddiasına katılmıyorum. Her takım futbolcusu şunu bilmelidir ki VAR sistemi devreye girdikten sonra bu türdeki aldatmacalar artık havada kaldı. Alex’in attığı gol tertemiz bir deplasman takımı golüydü.

Balotelli’nin topu ağlarla buluşturduğu pozisyona gelince, Vargas’ın Ghezzal’ın  ayğına bastığı konumu görmeyen  Hakem, pozisyon Balotelli’nin harika vuruşuyla ağlarla kucaklaştığı anda VAR’dan gelen uyarıyla  skorun değişmesine izin vermedi. Pozisyon başlangıcında faul olması sebebiyle golün iptali yerinde bir karar ancak, hakemin bu pozisyonu süzememesi ve oyunu devam ettirmesi çok büyük bir hataydı.

İkinci yarı daha büyük baskıyla 45 dakikalık bölüme başlayan Adana Demirspor, ne yazık ki oyunun son kısmında aradığı golü buldu. İki Stoperinin Beşiktaş ceza sahası içinde kafayla paslaşmaları ve topun ağlarla buluşması tek kelimeyle muhteşemdi. Bu golü gerçekleştiren Talha ve Samet’i cani gönülden kutluyorum.

Gelelim en tartışmalı pozisyona. Samet’in mükemmel vuruşunda Balotelli ofsayt durumunda olamasa kalecinin görüş mesafesini kapatmamış olsa, Temsilcimiz üç puanla son dakikalar itibariyle tanışmış olacaktı. O pozisyon için nereden çıktın da oraya geldin Balotelli demek geliyor içimden.

Sonuç itibariyle, maç içinde seyircinin Hakem Ali Sensalan’a gösterdiği tepkiyi haklı buluyorum. Ancak maçı televizyondan seyrettikleri taktirde tepkilerinin ne kadar yersiz olduklarını göreceklerdir. Maçta gördükleri ile ekranda gördükleri arasında dağlar kadar fark olduğu bir gerçek.

Öte yandan, 5 Ocak Stadıyla bu Yeni Adana Stadyumu arasında seyirci tezahüratı arasında çok büyük farklılıklar var. Örneğin, tüm Türkiye’yi kendisine hayran bırakan hep bir ağızdan söylenen marşlar artık bu Stadyumda yerini sadece küfüre  bırakmış. Bu türdeki söylemlerin sadece karşı takımı motive ettiğini gözden uzak tutmamak gerek.

Süper Lig’e çıktığı bu yıl gıpta ile bakılan Mavi Şimşeklerin önü açık. Ama camiada herkesin yani Başkan’dan Malzemecisine kadar sakin olmalarında fayda var. Bakın Vıncenzo Montella’ya içinde fırtınalar kopsa da efendiliğinden ve kişiliğinden en ufak taviz vermiyor.

Açılan koreografide Başkanın UEFA hedeflediği resim altına alınmıştı. Bu hedefin hayata geçirilmesini diliyorum Mavi Şimşeğim.

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00