GÜLCAN TÜRKMEN


Elektrik kesintileri bıktırdı


Adana’da son günlerde yoğun olarak elektrik kesintisi yaşanmaya başlandı. Adana genelinde son günlerde etkili olan ve sebebine trafo bakımı dedikleri elektrik kesintileri Adana’nın bazı mahallerinde maalesef hemen hemen her gün yaşanıyor.
Sarıçam ilçesi elektrik kesintilerinin en yoğun yaşandığı yerlerinde başında yer alıyor. Günlük kesintilerin yanı sıra her gece istisnasız elektrikler kesiliyor. Köylerde bile yaşanmayan elektrik kesintileri Adana’nın merkez ilçelerinde özellikle de bu yaz gününde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.
Bu zamanda bu yüzyılda yaşanan elektrik kesintilerini insan aklı anlayamıyor. Adana şuanda sıcaklığın tavan yaptığı günleri yaşıyor. Yüksek sıcaklıklardan dolayı zaten başta buzdolapları olmak üzere soğutucu aletler risk altında iken sürekli gidip gelen elektrikler yüzünden bozulma olasılıkları daha da artıyor.
İnsanların bu zamanda yani içinde bulunduğumuz Temmuz ve Ağustos aylarında en çok vantilatör ve klimalara ihtiyaç duyuyor. Uyumayı bile imkansız hale getiren sıcaklar karşısında sürekli olarak kesilen elektrikler insanları delirtmeyi başarıyor.
186 nolu Enerji-sa’nın çağrı merkezini arayıp şikayet oluşturmaktan insanlarda bıktı artık. Bazı zaman planlı kesinti deniyor bazı zaman saatlerce süren elektrik kesintisinden haberdar olmadıklarını ifade ediyorlar. Netice de vatandaşlar bu sıcaklarda elektriksiz yaşamaya mahkum edilmiş oluyor.
Daha birkaç gün önce Adana’nın çok sayıda mahallesinde 8-9 saati bulan elektrik kesintisi yaşandı. Bu kadar da cidden olmaz. Bu yaz günü insanları 8 saat elektriksiz bırakmak ne demek! İnsanlar sıcaktan ne yapacaklarını bilemediler. Evlerinden çalışmak zorunda kalanlar elektriksizlikten çalışamadılar. Enerjisa’nın adına planlı dediği aslında gayet te plansız olduğu gün gibi ortada elektrik kesintileri yüzünden insanlar perişan oldular.
Bu bir günlük 8 saati bulan kesinti tabi ki son olmadı. Sarıçam’ın başta Gültepe, Çarkıpare mahalleleri olmak üzere Adana’nın pek çok mahallesinde elektrik kesintileri devam ediyor. özellikle gece saatlerinde hiç şaşmadan elektrikler kesiliyor.
İnsanların şu sıcaklarda bir yandan sıcakla bir yandan da sinekle verdikleri mücadele yetmiyormuş gibi elektrik kesintileri hayatı daha da çekilmez yaptı.
Artık insanları düşünün ve elektriklerle oynamaktan vazgeçin. Bıktırdı çünkü artık elektriklerimizi kesmeniz.

YAZARLAR

  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00