Cihat OVALI - YORUM

Tarih: 16.09.2019 12:16

FUTBOLSUZ BİR ADANA DERBİSİ

Facebook Twitter Linked-in

“Turuncuyu Sevmeyen Adanalıyık Diyemez” pankartını Maraton Tribünü’nde açan Adanaspor taraftarı, adeta bu derbinin ev sahibi olduğunu haykırıyordu 5 Ocak Stadı’na. Öte yandan, Şimşekler grubunun yer aldığı tribündeki bir avuç Mavi Lacivertli taraftar ise, hiç te eksik kalmadı Turuncu Beyazlı taraftarların tezahüratlarından. Tribünlerde ara sıra tezahüratın dozu küfür seviyesine ulaşsa da, sahadaki futbolcular arasında centilmenlik ön planda yer aldı.

İlk dakikalarda skor üstünlüğünü yakalama pozisyonu eline geçiren Demirspor’un  bu hevesini kursağında bırakan Goran Karacıc, müsabaka boyunca ender rakip ataklarında kalesinde güven verdi diyebiliriz. Ancak genelleme yaparsak, kaleciler için çok rahat bir maç olduğunu söylersek doğru bir tabir kullanmış oluruz. Keza yere yatmadan müsabakayı tamamladılar. Zira oynanan futbol kör döğüşünden ibaretti. Dört pas yapan takım yoktu sahada.

Ev sahibi seyircilerine ait bilet fiyatları 10,15 ve 30 lira olurken, misafir seyirci konumundaki biletlerin fiyatları 13 lira idi. Bilet fiyatlarının çok yüksek olmadığı bu derbi maçına ilginin 7-8 bin seyirciden ibaret olması biraz hayret uyandırdı içimizde. Öte yandan, maç sonunda futbol kalitesi vasatın üzerine çıkmayan karşılaşmaya, bu kadar seyircinin bile gelmesinin,  yine de olağan üstü sayılabilecek bir durumdur diye düşünmekten kendimizi alamadık.

Maçın favorisi her ne kadar Adana Demirspor olsa da, üstünlük kuramadı rakibi karşısında. Üstelik 36 dakika 11’e 10 oynamasına rağmen. Esasen foto muhabiri meslektaşlarım dahi ilk yarı Adanaspor kalesi arkasında yerlerini almalarına karşın, ikinci yarı ümitlerini kesmiş olsalar her halde basın tribününde müsabakayı takip ettiler.

Sonuç itibariyle, ikişer puanı sahada bırakarak birer puanı paylaşan Adanaspor ve Adana Demirspor için bir Adana derbisi daha geride kaldı. Önemli olan bundan sonraki maçlarda seri galibiyetler alarak hanelerine puanlar yazdırmalarıdır.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —