Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


GÜZEL MEMLEKETİMİN GÜZEL İNSANLARI

Canım memleketim ADANAM benim için hep özel kalacak. Namık Kemal mahallesi büyüdüğüm evden biraz uzakta İlker Bakkaliyesinde geçirdiğim yaklaşık yarım saati anlatmak istiyorum bu hafta ..


Dayım Mustafa HAVAYIOĞLU yıllardır bakkal işletiyor. Mahalleli onu o kadar seviyor ki, gelen müşterilerin İhtiyaçlarını kendileri karşılayacak duruma gelmiş.
Dayımı görmeye gittiğim her gün birbirinden güzel anılar biriktiriyorum.
Yine öyle bir gündü. Samimi tavırlarıyla bir bey amca içeri girdi. Tanıştık hemen. Sonra birden müşteri geldi ve bir miktar çay istediğini söyledi . Biz dayımla kahve içerken, yaşlı amca müşteriye istediğinden daha fazla çay verdi. Hepimiz aynı şaşkınlıkla izledik. Sonra nedenini sorduk ama cevap alamadık. Çayı isteyen adam da hiç itiraz etmeden verdi parasını güldü gitti .
Sonra bir kadın geldi elinde limonlarla. Kayınpederimin ruhuna fatiha okur musunuz diye rica etti. Bana da bir limon uzattı gayet samimice. Tabii ki duasını da okudum limonu da aldım.
Ardından bir grup çocuk geldi elinde parayla. Ama bu çocukların ne dediklerini hiç anlayamadım. Dayım artık öğrenmiş tabii, sakız veya şeker paylaştırdı Suriyeli çocuklara.
Maceraların arkası kesilmiyor. İçeri dalan ekmek alıp gidiyor. Herkesin bir hesabı var ve gayet hoş tavırlar sergiliyorlar. Kızgınlıkları bile güzel. O küçük işletmede, kocaman ve sevgi dolu yüreklere bayıldım.Ne kadar güzel insanlar tanıdım.
İçerde tam bir aile havası esiyor. Yaşlı genç birbirlerine karşı sevgiyle saygıyla muhabbetle bağlılar. Özlediğimiz, artık kaybettiğimizi düşündüğümüz, sıcacık samimi duyguların hepsi, Namık Kemal mh İlker Bakkaliyesi çevresinde bu güzel insanlarda fazlasıyla bulunuyor halâ.
Bu güzellikler anlatmakla bitmez. Çoğalmalarını dileyerek paylaşmak istedim. Halâ samimi duygularla yaşayan bu insanlara bütün kalbimle sevgiler selamlar gönderiyorum. Böylesi değerli insanlara çok İhtiyacımız var.

16 yıllık KADİRLİ POSTASI Gazetesindeki köşe yazımda da bahsetmiştim bu durumdan. Güzellikler paylaştıkça çoğalırmış. (KADİRLİ Postası Gazetesine selamlar) Gazetenin Facebook sayfasından yapılan paylaşıma yapılan yorumlar da birbirinden güzel. İsmini bilemiyorum ama Facebook sayfasında “Avci Ysf”yazan dayımın bir komşusu şöyle yazmış:

“Genç delikanlı mustafa abimizin komşusuyum, biryere giderken anahtarlarımızı teslim eder gideriz. Bir bakkaldan öte çok ileri derecede dostluğumuz, çok iyi izah etmişsiniz kaleminize sağlık diyorum.”

Ve tanışmadığımız halde samimi tavırlarıyla yorumu dikkat çeken DİLEK BACAKSIZ Hanıma teşekkür ediyorum.

“Emelcigim paylasimindan dolayi çok teşekkür ederim. Gerçekten abimiz ailemizden sayılır çok sever ve sayarız Allah böyle saygı duyduğumuz kişileri başımızdan eksik etmesin SEVGILER.”

Son olarak dayımın yorumunu paylaşmak istiyorum.

“Emelciğim yüreğine sağlık biz burada gerçekten bir aile gibiyiz.müşteri yerine kimse konulmaz.hep bir kardeş gibi veya anne baba gibiyiz.sen de burada yaşananları güzel algılamışsın teşekkür ederim canım. Başarıların daim olsun.”

Soyadımın aynı kalmasıyla doğup büyüdüğüm Adana’dan arkadaşlarımın beni sosyal medyadan bulması muhteşem bir duygu. Meriç İNCESÖZ, Arzu EKİNCİ ve Menekşe ÜLGEN arkadaşlarıma selam ve sevgiler gönderiyorum.Yaklaşık 7-8 yıldır beraberiz ve anılarımızı yad ediyoruz. İzini kaybettiğimiz ADANA LÜTFİYE KISACIK İLKOKULU Öğretmenimizi arıyoruz. Adı Gönül ÖZEN di.
Umarım onu bir gün bulabiliriz.

GELECEĞE NEFES

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından vatandaşlarımızın çevreye ve yeşile karşı duyarlılığını artırmak amacıyla 2019 yılında başlatılan ve 11 Kasım tarihinin "Milli Ağaçlandırma Günü" ilan edilmesi ile bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ve 11 Kasım 2021 saat 11:11'de başlayan etkinlikten bahsetmek istiyorum.
Proje kapsamında pek çok ilde etkili çalışmalar yapılmıştır. Her yıl düzenlenebilir olması devamlılığı açısından çok önemlidir. Bir de içine kişi veya kişilerin isimleri adına ağaç dikiminin yapılması projeye güzel bir renk katmıştır.
KADİRLİ İlçemizde de 11 Kasım günü saat 11.11 de KADİRLİ Orman İşletme Müdürlüğünce GELECEĞE NEFES Projesi başlatıldı.
Gördüğüm kadarıyla İlçe Halkımız büyük duyarlılıkla projeye katılım sağladılar.
KADİRLİ Kaymakamlığı ve KADİRLİ Belediyesi pek çok kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, okullar ve sivil vatandaşlar, projeye destek vermek adına Karatepe yangın bölgesindeydiler.

Türk Kızılay KADİRLİ Şubesi de yönetim kurulu üyeleri, genç Kızılay ve kadın kollarıyla oradaydı.
KADİRLİ Kızılay yönetim kurulu üyesi olarak benim adıma da bir ağaç hazırlatan şube Başkanımız Zafer BİÇER e çok teşekkür ederim. Bu mutluluk anlatılmaz yaşanır. KADİRLİ Kızılay eski yönetim kurulu üyeleri de unutulmamış. Değerli büyüğüm Avni KESER de bunlardan biri. Kendisiyle tanışma fırsatı bulduğuma çok memnun oldum. Buradan saygıyla selamlar gönderiyorum.
KADİRLİ ilçemizde şimdiye kadarki tüm şehitlerimizin isimlerine özel ağaçlar dikildi.
Geçtiğimiz günlerde vefat eden, Dervişpaşa mahallesi muhtarımızın kızı Azra Gülendam HAYTAOĞLU Kızımızın anısına özel de bir ağaç dikildi. Kızımızın annesi babası ve halası da etkinliğe katıldılar.

Proje kapsamında küçücük okul çocuklarının ağaç dikimine dahil olması, eğitimleri açısından çok çok önemli.
Şehrimizin büyük bir kısmının böylesi bir projede buluşmasında KADİRLİ Orman İşletme Müdürlüğü başta olmak üzere emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz. İnşallah seneye daha coşkulu daha kalabalık bir şekilde Memleketimizi yeşile boyarız.

Haftaya başka güzellikler paylaşabilmek dileğiyle sevgiyle kalın mutlu kalın. Önce akıl sonra beden sağlığına dikkat edin. Yaşadığınız her anın keyfine varın. Çünkü bu hayatın tekrarı yok.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05