Sabri Galip Nakipler


HALKIN ZORLA YANLIŞ ATA OYNAMASINA ÇALIŞILIYOR


Bugün, 27 Mayıs 2022 tarihli Sözcü’nün 13. sayfasında yer alan haberi okuyunca dehşete düştüm. 
Başlık şu :
EKREM İMAMOĞLU VAN’DA CAMİ TEMELİ ATTI, ŞELALE GEZDİ
İmamzade,  üç gün sürecek olan Belediye Başkanları Çalıştayı’na katılmak için Van’daymış. Gazete, cami vurgusunu yaparak İmamzade’ye puan kazandırma peşinde. Din bezirganlığı dedin mi akan sular duruyor. Erdoğan’ı bile geçecek iddiasında ve konumunda hem Chp, hem Sözcü. 
İmamzade, tam soyadının hakkını veriyor. Belediye başkanlığı seçiminden önce de cami cami, türbe türbe geziyordu, namaz kıldığını ve ne kadar müslüman olduğunu göstermek için; Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da öyle. 
İstanbul gibi mega bir kentin hiçbir sorununu çözemedi. Kendisinden önceki Kadir Topbaş yönetiminde de hiçbir usulsüzlük bulamadı. Seçildiği günlerde tek yaptığı, makam arabası şovuydu,o kadar. O da amacına ulaştı mı sanmıyorum. 
İkinci icraatı ulaşıma %40 oranında zam yapmak oldu. Gerekçesine bir tek kendi inandı, beni inandıramadı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı. Bunlar parti olarak iktidara geçseler de akşam sabah eleştirdikleri hükümetten, kanımca hesap mesap da soramayacaklar. 
Sözcü, hükümet karşısında birleşen 6 siyasi parti başkanını öve öve bitiremiyor. Ama hepsi şaibeli, hepsi denenmiş, biri hariç. Denenmişleri seçmesi için halk baskı altında tutuluyor. 
Seçerse hanyayı Konyayı görecek.
Aynı gazete Sözcü, 30.5.2022 tarihli sayısında CÜBBE VE SARIKLARIYLA TEKBİRLERLE YÜRÜDÜLER başlığı altında bir başka habere yer veriyor. 393 kişi için  icazet töreni tertip eden İstanbul İl Müftülüğü, resmi, sosyal medyada paylaşmış. Gazete aklı sıra gericiliğe vurgu yapıyor ama İmamzade’nin Van’da cami temeli atma haberini verdiğini unutuyor. Kısaca gazete ve parti şaşkınlık içinde.
Hayır, hayır. Bu anlayış, bu kadro hiçbir yaraya merhem olmaz, olamaz, göreceksiniz.
Yeni, genç, donanımlı insanların siyaset sahnesine çıkmaları gerekiyor. Bugünkü muhalefet, uçup giden 128 milyar doların hesabını bile soramadı, toplumu sarsamadı, iktidar olsalar da soramazlar.  Çünkü amaç üzüm yemek değil, bağcı dövmek.
Benden söylemesi.
27 Mayıs 2022
 

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51