Vahit ŞAHİN


HEPİMİZ UZAYLIYIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Kabine Toplantısının ardından millete seslendi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Kabine Toplantısının ardından millete seslendi.

Erdoğan, uzay alanında iddiasını ortaya koyan bir Türkiye için yaklaşık bir yıl önce Milli Uzay Programını açıkladığını anımsatarak, şunları söyledi:

"Türkiye için uzay yarışında yer almak lüks değil mecburiyettir. Teknoloji konusunda öncü olabilmek için uzay alanında edinilecek tecrübelerden, doğacak kazanımlardan hak ettiğimiz payı almamız gerekiyor. Milli Uzay Programı kapsamında gerçekleştireceğimiz her hedef, Türkiye'nin yeni yüzyılındaki başarıları için birer mihenk taşı olacaktır."

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Eminim bu salondaki basın mensupları aracılığıyla, tüm bakan arkadaşlarım aracılığıyla birçok insan küçük yaşlarından itibaren uzaya gitme hayali kurmuştur. Hala kuranlar da vardır. Artık o vakit geldi. Milli Uzay Programımız çerçevesinde bir Türk vatandaşının uluslararası uzay istasyonuna gönderilmesi sürecini resmen başlatıyoruz. Hiç şüphesiz bu milli bir görev olacak. Uzaya göndereceğimiz vatandaşımız kendisinin ya da Türkiye'deki diğer bilim insanlarının yer çekimsiz uzay ortamında yapmak istedikleri bilimleri, test ve deneyleri gerçekleştirme imkanına sahip olacak. Bu milli göreve başvuru için 'uzaya.gov.tr' adresini oluşturduk. Belirlenen o eğitim şartlarını sağlayan 45 yaşından genç tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu görev için başvurabilirler."

Başvurular arasından seçilecek iki adayın bilim elçisi olarak uzaya çıkış süreci için gerekli tüm eğitimleri alacağını ifade eden Erdoğan, "Eğitimleri sonunda bu iki adaydan biri üstlendikleri tarihi görev için 2023 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilecek. Şüphesiz  göklere en çok yakışan bayrak, ay yıldızlı al bayrağımızdır. Bayrağımızı Uzayda gururla taşıyacak olan arkadaşımız inanıyorum ki bilgisiyle, tecrübesiyle gelecek nesillere de rol modellik yapacaktır. İnşallah Türkiye'nin tecrübe ettiği diğer birçok ilk gibi bu tarihi adımın onurunu milletimize yaşatmak da yine hükümetimize nasip olacaktır. Gelecekteki milli kahramanımıza şimdiden başarılar temenni ediyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Neil Armstrong'un hala unutulmadığını belirterek, "Şimdi de içimizden biri gidecek, inşallah onu da bizden sonra gelen nesiller unutmayacaklar. Bu büyük adımın ülkemize, milletimize, özellikle de gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

BUNA NE GEREK VAR?

Sayın Erdoğan'ın bu konuşmasından muhalefetin yandaş TV'leri ve diğer gazetecileri ise, ellerine mikronu alarak çarşı-pazarda röportajlar yaptılar. Pazardan alış-veriş yapan ya da yapamayan halk ne diyecek?

Tabi ki karşı çıkan konuşmalar yapacak.

UZAYA GİTMEYE GEREK YOK Kİ

Aslına hepimiz uzaylı değil miyiz?

Biz bu dünyaya nereden geldik?

Acaba hiç düşündünüz mü?

İlla da uzaylı görmek istiyorsanız lütfen aynaya bakınız.

Önünüzde ayna yok ise, başınızı sağa veya sola çeviriniz,yanınızdaki kişiye bakın, sizin gibi kesin uzaylıdır.

Şimdi diyeceksiniz ki, bu ne saçmalıyor böyle?

Başkaları gibi de düşünmüyorum. Ben olaya siyasi açıdan bakmıyorum.

Siz Sayın uzaylılara soruyorum?

Evet, dünya uzayda değil mi?

Dünya uzayın bir parçası değil mi?

Bu kadar emeğe, masrafa gerek var mı?

Oraya harcanacak paralar bu halka harcanamaz mı?

 

 

 

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00