Yılmaz AYDOĞAN / BÖYLE GİTMEZ!


K E H A N E T


1932?1934 Almanya´sı ile 2017-2019 Türkiye´sini karşılaştıran başka yazılarımda da aşağıdaki benzerlikleri paylaştım. Pek bir dikkat çekmişe benzemiyor. Ben, aynı benzerlikleri bugün yine yazacağım ve bir de ?kehanet?te bulunacağım.

Olaylar ve benzerlikler:

  • Alman Meclis binası Reichstag yakıldı. (27 Şubat 1933) Ertesi gün Olağanüstü Hâl ilân edildi. Yakanların Nazi Partisi militanları olduğu yıllar sonra, Büyük Savaşın kaybı ardından öğrenildi.
  •  Türkiye Büyük Millet Meclisi binası, AKP eliyle Devlet kadrolarında üst kademelere getirilen Fetö´cü militanlarca, bombalandı. (15 Temmuz 2017) Takiben Olağanüstü Hâl ilân edildi. Bu bombalamada bilmediğimiz bağlantılar olabilir mi? Meclis Araştırma Komisyonu´na darbeyi araştırma izni kağıt üzerinde verildi, çalıştırılmadı. Doğru bilgiye sahip değiliz.(!)
  • Terörle etkin ve hızlı mücadele için Alman Meclisi Hükümete yetki verdi. Bu yetki ile muhalifler saf dışı edildi. (24 Mart 1933)
  • ·       Ohal Kanun Hükmünde Kararnameleri´yle suçlu suçsuz, muhalif 135.000 kişi hapse atılarak saf dışı edildi. Gerçek sayının ne olduğunu, öyle sanıyorum, işbaşındakiler de tam olarak bilmiyorlardır. (15 Temmuz 2016 - 30 Nisan 2017)
  • ·      Anayasa Mahkemesi, yerleşik içtihadını değiştirerek, KHK´lerin kendilerince denetlenemeyeceğine hükmetti.(!)
  • ·      Olağanüstü Hal rejimi altında eşit olmayan şartlarda Anayasa değişikliği oylaması yapıldı. Yüksek Seçim Kurulu, kanunun açık hükmünü uygulamadı. Danıştay, 2006 yılındaki kararının aksine, YSK kararının denetlenmesi taleplerini reddetti(!) (16-28 Nisan 2017)
  • Alman Meclisi´nin ?bütçe yapmak? ve ?uluslararası antlaşmalar yapmak? gibi temel yetkileri Başbakan Hitler´e devredildi. (24 Mart 1933)
  • Oylanan Anayasa´nın kabulü ile bizde de bu yetkiler seçilecek Cumhurbaşkanı´na devrediliyor. (Yapılacak ilk seçimde)
  • Hitler bir Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanlığı makamını üstlendi; Alman ordusunun tam yetkili başkomutanı oldu. (19 Ağustos 1934)
  • Anayasa değişikliğinin kabulü ile bizde de aynısı olacak. (Yapılacak ilk seçimde)
  • Hitler, Olağanüstü Hal Kararnameleri´yle Alman Devleti´ni kendisine göre şekillendirdi. Üst kademe kamu yöneticilerinin atanması ve azledilmesiyetkisini kullanarak devlet kadrolarını kendisine biat edenlerle doldurdu.
  • Anayasa´nın kabulü ile bizde de Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri´yle aynısı yapılabilecek.

Ancaaakk, bence RTE, seçimleri beklemeden Başbakanlık görevini de kendi uhdesine alacaktır! Ne zaman? Büyük ihtimalle 22 Mayıs 2017 pazartesi günü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı Başbakan olarak görevlendirecek ve kendisi başkanlığında 66.nci Hükümet listesini TBMM´nin güven oyuna sunacak.

Var mı bir engel? Geleneklerimizi, teamüllerimizi, demokrasi etiğini vs., geçiniz lütfen.

Aşağıda Anayasa´nın ilgili maddelerini bilgilerinize sunuyorum:

?Madde 8 ? Yürütme yetkisi ve görevi, Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu tarafından, Anayasaya ve kanunlara uygun olarak kullanılır ve yerine getirilir.

 Madde 109 ? Bakanlar Kurulu, Başbakan ve bakanlardan kurulur.

Başbakan, Cumhurbaşkanınca, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri arasından atanır.

Bakanlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri veya milletvekili seçilme yeterliğine sahip olanlar arasından Başbakanca seçilir ve Cumhurbaşkanınca atanır; gerektiğinde Başbakanın önerisi üzerine Cumhurbaşkanınca görevlerine son verilir.?

Evet. Var mı bir engel?

Gördüğünüz gibi ?TBMM üyeliği mecburiyeti? dışında yok.

Ona da bir kulp bulur, kılıfına uydururuz. ?- Milletvekili değilim ama %52 oyla seçilip gelmişim. Bir sonraki fıkrada bakanlar için istenen ?milletvekili seçilme yeterliliği´ni kıyasen uygularız. Olur biter.? ?Bakanlar Kurulu´na seçimlere kadar iki yıl ben başkanlık edeceğim. Başbakan atamıyorum. İşleri Başbakansız da götürürüm,? de diyebilir.

Bu kehanet tutmasa bile, ?Bakanlar Kuruluna Başkanlık yapmayacak, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı rolünü oynayacak?  bir Başbakanımız olabilir!?

???????????????????????..

Ben bu kehanetin gerçekleşmemesini umuyorum. Ama eğer gerçekleşirse, diğer kehanetlerim de gerçekleşecek demektir.

?- Nedir onlar? derseniz? Geriye iki uygulama kalıyor: ?Uzun Bıçaklar Gecesi (Almanya, 30 Haziran 1934)? ve ?Polonya´ya Saldırı (Almanya, 01 Eylül 1939)?.

Polonya´ya sınırdaş olmadığımız için onun yerine İran, Irak ya da Suriye versek olur mu?

Biri bana; ?-Seçimlerle indiririz mi dedi?? Anayasa´nın 78.nci maddesi ne güne duruyor!

?Madde 78 ? Savaş sebebiyle yeni seçimlerin yapılmasına imkan görülmezse, Türkiye Büyük Millet Meclisi, seçimlerin bir yıl geriye bırakılmasına karar verebilir.

Geri bırakma sebebi ortadan kalkmamışsa, erteleme kararındaki usule göre bu işlem tekrarlanabilir.?

Sonuç ve Özet:

16 Nisan 2017 Referandumu bizim ya son seçimimizdi; ya da sondan bir önceki!

2019´da seçime gidip gitmemek, Erdoğan´ın kendisini güçlü hissedip etmemesine bağlıdır. Yeni bir Ohal KHK´si ile kalan birkaç muhalif gazete ve TV de susturulduğunda, amaç hasıl olmuş demektir. Gelişmeleri hep birlikte izleyeceğiz.

YAZARLAR

  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,41% 0,05
  • EURO

    34,75% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2434,82% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00