Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


KADİRLİDE “SEVGİ İZİ”

Emel Erkayıran


Bu haftaki köşe yazımda Türkiye’nin en çok izlenen sabah kuşağı programı MÜGE ANLI İLE TATLI SERT programı moderatörü başarılı gazeteci ve televizyoncu Müge ANLI Hanımefendinin büyük başarılarından bir tanesinden bahsetmek istiyorum. Elimden geldiğince hem YENİ ADANA hem de KADİRLİ POSTASI Gazetelerindeki köşe yazılarımda bahsediyorum.
Fırsat buldukça da onun başarılarını Kadirli İlçemizde uygulamaya çalışıyoruz. Bu güne kadar SEVGİ İZİ uygulaması gerçekleştirdiğimiz özel gereksinimli birey sayısı Kadirli bölgesi Osmaniye merkez ve ilçeleri köyleri, hatta komşu kentlerden gelenleri de sayarsak 300 kişiyi geçmiş bulunuyor.
Pandemi sürecinde ve geçtiğimiz günlerde bölgemizde yaşanan depremler nedeniyle biraz ara vermiştik Onları daha fazla bekletmek istemedik ve 13 Temmuz 2023 Perşembe günü etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz.
Hepimizin heyecanı dorukta. Onların hayatına dokunma fırsatı bulduğumuz bu uygulama gerçekten de çok önemli.
Bir düşünün gözünüzden bile sakındığınız bir yakınınız bir anda kayboluyor. Kendini ifade edemediği için de, siz ona bir türlü ulaşamıyorsunuz.
İşte bu uygulama tam da bu noktada devreye giriyor. El bileği üzerine kazanan kendisinin ve yakınının kimlik bilgilerini içeren şifre sayesinde çabukça bulunup size teslim ediliyor. Bu uygulamadan başka o an için sizi rahatlatacak hiçbir şey yok. Çünkü kaybolduğunda kendisini ifade edemiyor. Ya onu tanıyan bir kişi bulup ailesine teslim edecek ya da bu şekilde bu uygulamayla emniyet görevlileri sayesinde ailesine teslim edilecek.
Bu uygulama sayesinde, engelli ailelerin de hayatlarını gördük. Aslında ne kadar zor durumda olduklarını da anladık. Biraz olsun dışarı çıkmak isteyen ama kaybolma tehlikesi yüzünden sadece yakınlarıyla dolaşabilen engelli bireyler, işte bu uygulamayla rahatça dışarda da dolaşabiliyor.
Siz de yakınlarınız için bu uygulamayı düşünüyorsanız yapmanız gereken tek şey İnternet üzerinden benibuldular.com sitesine girmek. Orada tüm bilgileri bulabilirsiniz. Bu uygulamada bireyin hiçbir şekilde canı yanmıyor ve ücretsiz olarak yapılıyor.
Bu yıl Allah nasip ederse ben de kendim için sevgi izi uygulaması yaptırIacağım.
Biliyorsunuz Müge ANLI Hanım uygulamayı el bileğinin üzerine yaptırdı. Herhangi bir baş dönmesi, bilinç kaybı vs. anında kolayca bulunabilmek için sağlıklı bireyler bile kendine bu uygulamayı yaptırmalı.
Çünkü bugün sağlıklı olabiliriz ama yarın ne olacağımızın hiçbir garantisi yok. Bir kimlik kartı özelliğini taşıyan bu mükemmel uygulamayı sonsuz destekliyorum. Çok değerli ve başarılı usta gazeteci, Müge ANLI hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. Ona bu başarılarından dolayı memleketimizi temsilen pek çok plaket takdim ettik. Hepsini ve daha fazlasını hak ettiğini belirtmek istiyorum. Toplum yararına yapmış olduğu tüm çalışmalar için buradan tebriklerimi iletiyorum. Osmaniye Valimiz Sayın Dr. Erdinç YILMAZ Bey kendisini memleketimize davet etti . Fakat yaşanan deprem felaketleri nedeniyle Müge Hanım davete icabet edemedi. Umarım bu muhteşem kadını memleketimizde ağırlamak nasip olur. İyi ki Onu tanıma fırsatı bulmuşum. Kalan ömrünü en güzel şekilde geçirmesini gönülden diliyorum. Yüce Allah Onun gibi kalbi güzel insanların sayısını arttırsın…
 

YAZARLAR

  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19