Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


“Kız çocukları günü”

Dünya Kız Çocukları Günü, her yıl 11 Ekim'de dünya çapında kutlanır. 2012'de Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir kararla, kız çocuklarının cinsiyetlerinden ötürü maruz kaldığı eşitsizlik konusundaki farkındalığın artırılması amacıyla kutlanmaya başlamıştır.


Kararda, Birleşmiş Milletler Bin Yıl Kalkınma Hedeflerine ulaşılması ve kız çocuklarının kendilerini etkileyecek kararların alınmasına katılımı açısından kız çocuklarının desteklenmesinin, güçlendirilmesinin ve onlara yatırım yapılmasının son derece önemli olduğu, ayrıca bunun başarılmasının kız çocuklarına karşı ayrımcılık ve şiddeti önleyeceği, onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlayacağı belirtilmiştir.

Eğitim hakkı, beslenme, yasal haklar, kadına yönelik şiddet ve zorla evlilik konuları da Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında gündeme taşınmaktadır.

Bazı haber sitelerinden aldığım bu bilgiler ışığında biraz olsun günün anlam ve önemini vurgulamaya çalıştım. Neden böyle bir kutlamaya İhtiyaç duyulmuş biraz düşünmeli!

Çok iyi bilmesi gereken, önemli bir konu “ öğrenmenin önemi “
Bilmediğiniz için hata yapılır. Öğrenmek muhteşem bir duygudur. Koruyucu kalkan gibi sarar etrafınızı. Özgürce konuşuruz, okur ve yazarız. Sonuçlarına katlanır, ben yaptım der, daha mutlu olursunuz.
Fakat bilmemek korkutucudur. Adeta boyun eğmektir. Kabullenmek zorunda kalabilmektir.
Bu yüzden okumak, öğrenmek zorundayız. Özellikle kız çocukları!
Toplumun gelişmesi için en etkili yöntem Kadınların bilinçli olmasıdır. Henüz çocuk yaşta evlenmeye zorlanan kızlarımız, dünyaya getirdiği çocuklarla birlikte büyümeye çalışıyor.
Daha kendisi bilmesi gerekenleri bilmiyorken, nasıl bir çocuk yetiştirecek?
Eğer onların küçücük dünyasına kocaman yükleri bindirirsek, mutsuz sonları görmekten kurtulamayız.
Kız çocukları geleceğimize en önemli imzaları atacak Kadınlar olacaklar. Bunun farkında olmadan neyi, nasıl başaracaklar?
Halbuki eğitimini güzel bir aileden alır, öğrenimini de başarıyla tamamladıktan sonra onu kimse tutamaz . Artık kalbi başka türlü atar, yeteneklerini farkeder.
Yaşamını renklendirir, Dünyayı değiştirir hayatını kolaylaştırır.
Kendine güveni olan güçlü Kadınlar, sağlam bir ailenin temelinde yatan en önemli unsurdur.
Onları okutmayan, çocuk yaşta evlendiren zihniyetler de toplumumuzun en çok, en derin kanayan yarasıdır.
Genç kız ya da genç kadın hiç farketmez. Allah’ın kendisine verdiği özel yetenekler sayesinde ne kadar değerli ve saygıdeğer olduğunu bilecek, bilmeli ki şiddeti kabul etmeyi değil sevgiyi saygıyı görmeyi hakettiğinin de bilincine varacak. Kendi hem cinslerine sahip çıkacak. Çocuklarını da güzel yetiştirecek ki kötü sonlar yaşanmayacak.
Böylece yaşadığımız çevre değişecek. Gelecek nesillere en güzel mirasları bu şekilde bırakabiliriz.
Davranış bozukluğu olan bireylerin çoğunluğu, mutsuz ailede, yanlış yetiştirilme tarzından bu haldeler. Zamanla bunu farkedebilseler de gerekli eğitimi alamadıklarından boşuna çabalarlar. Ve bizler de malesef bu insanlarla çirkinlikler yaşamak zorunda kalıyoruz. Bunlara mecbur bırakılıyoruz.
Para ve şöhret geçici şeyler. Sağlam karakterli çocuklar yetiştirmektir kalıcı olan.
Burada vurgulanan kız çocuğu modelidir , fakat kız- erkek farketmez, çocuklar geleceğimizdir. Buna tekrar parmak basıyorum. Lütfen önce hayırlı evlatlar yetiştirmek için kendimizi geliştirmenin önemini far edelim! Dünya kız çocukları gününü bütün kalbimle kutluyorum. Aydınlık günler görebilmelerini ve artık sonu güzel olan yaşamları görebilmelerinin kendi ellerinde olduğunu farketmezlerini diliyorum . Her yaşta her koşulda öğrenebilmelerini, üretmenin keyfine varabilmelerini ve ailenin öneminin diğer tüm koşullarından daha değerli olduğunu farkedebilmelerini diliyorum. Tüm evlatlarımıza önce akıl, sonra beden sağlığı diliyorum.
Haftaya tekrar görüşebilmek dileğiyle sağlıkla kalın mutlu kalın.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00