Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


KORUYUCU AİLE GÜNÜ ETKİNLİKLERİ


“Öncelikle koruyucu ailenin tanımını yapmak istiyorum. Herhangi bir sebepten ötürü biyolojik ailesinin yanında kalması mümkün olmayan çocukların, uzun veya kısa süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde, devlet denetiminde, aileler tarafından kendi aile ortamlarında bakılması ve yetiştirilmesidir.”
Evlat edinme ile karıştırılmamalıdır.

Ne kıymetli bir durum aslında. Bu gönüllülük esasına dayanan özel hizmeti sonsuz destekliyorum. Memleketimin tüm il ve ilçelerinde koruyucu aile görevini üstlenen vatandaşlarımızı da tebrik ediyorum.

Geçtiğimiz günlerde Kadirli ilçemizde de bu etkinliklerden kısaca bahsedelim

Koruyucu aile günü etkinlikleri kapsamında Kadirli ilçemizde koruyucu ailelerimiz ile kahvaltı programı gerçekleştirildi. Kahvaltı programı sonrasında çıcuklarımıza yönelik çeşitli faaliyetler gerçwkleştirildi. Dart, ebru, boyama, uçurtma etkinlikleri yapıldı.

Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcımız Serap DURUCAN, İl Müdür Yardımcımız Cahit ÖZÇELİK, Kadirli Sosyal Hizmetler Müdüremiz Havva DEMİR MOR Hanım ve koruyucu ailemizle birlikte kahvaltı programına Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfını temsilen ben katıldım.
Müdürlerimiz ve koruyucu ailelerimizle hem kahvaltı yaptık hem de Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfımız ile ilgili sohbet ettik. Birlikte projeler yapmak için görüşmeler yaptık. Müdürlerimiz ve koruyucu aileler vakfımıza yoğun ilgi gösterdiler .
Kadirli Sosyal Hizmetler Müdüresi Havva Hanıma bu anlamlı günde, nazik daveti için, KA-VAK KADİRLİ şube yönetimi olarak teşekkür eder çalışkan ekibiyle, başarılarının devamını dileriz.

Not: Eğer koruyucu aileolmak isterseniz de bulunduğunuz il veya ilçelerdeki Aile ve Sosyal Hizmetler Merkez Müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.

Lösemi hastası olan bir hemşehrimiz için önemli duyuru yapmak istiyorum

Adana Balcalı hematoloji onkoloji bölümünde yatmakta olan Hemşehrimiz Fatma ÇINAR adına acilen B Rh (+) kana ihtiyaç vardır.
Aynı zamanda kan grubu farketmeksizin Beyaz kana ihtiyaç vardır.
Hemşehrimiz engelli ve iki çocuk annesidir.
İrtibat:05436086889.
Hasta dosya no: A1224754
Kan vermek isteyenlerin Adana Kızılay İstasyon Şubesine başvurmaları rica olunur.

YAZARLAR

  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19