Cihat OVALI - YORUM

Tarih: 01.05.2017 14:55

MAVİ ŞİMŞEKLER 34 PUANA DEMİR ATTI

Facebook Twitter Linked-in

Play-Off  iddiası olmayan Mavi Şimşekler, küme düşme hattından kurtulmaya çalışan Bandırmaspor ?la karşılaştı Cumartesi günü güzel bir havada. Beklentiler,  Demirspor açısından rahat kazanacağı bir müsabaka olacağı şeklindeydi.

Az sayıda seyirci, sanki 5 Ocak Stadyumu  hınca hınç doluymuş gibi ses çıkartarak,  futbolcuları olumlu yönde motive etmeyi kendilerine görev edinmişlerdi. Ancak,  motivasyonunu kaybetmiş futbolcu topluluğunu anladıkları anda,  skor Adanademirspor aleyhine 3-1´i ve dakikalar da 77´yi gösteriyordu. Bu dakikadan sonra da aleyhte slogan atmaya başladılar haklı olarak.

Oysa ki daha 9.dakikada Raspopoviç´in kısa düşen geri pasından yenilen golden, beş dakika sonra Tiago´dan gelen beraberlik golüne bile ne kadar mutlu olmuşlardı. Üç dakika süren bu mutluluk tekrar kabusa dönüştüğünde, dakikalar 17´yi gösteriyordu. Nitekim 77 ve 84. dakikalarda gelen konuk takım golleri utanılacak bir sonucun ortaya çıkmasına sebep oluyordu.

Aslında kendi sahasında aldığı dört gollü bir mağlubiyet sonucu, bu takımın bütün futbolcularını geldikleri yerlere geri göndermekte fayda var. Kalan dört haftada altyapıdan alınacak topçular, hem futbol olarak hem de skor olarak bu takıma daha fazla katkı yapar inancını taşıyorum.

Ancak  Ligin boyu bu kadar kısalmışken ve ortada alınabilecek on iki puan varken, düşme potasının sondan üçüncü sırasında yer alan bir takımla aranda beş puan varsa, bu cesareti hiçbir teknik ekip gösteremez.

Sezona ne ümitlerle başlayan Mavi Şimşeklerin bu hallere düşeceğini kim beklerdi. Bazıları Play-Off´a gitsek ne olacaktı, bu zamana kadar gittik te ne oldu diye bir söylevde bulunabilir. Eleme grubuna girecek takımın hırs ve isteği ile üzerine ölü toprağı serpilmiş  bir takımın aynı seviyede futbol oynaması  düşünülebilir mi?

Öte yandan, son dört haftada Boluspor, Evkur Yeni  Malatyaspor, Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu ile final niteliğinde maçlara çıkacak Demirspor´un yüksek motivasyona ihtiyacı olduğu da bir gerçek. Şu ana kadar alınan 34 puanla bu Lig´de tutunmak mümkün değil. Yukarıda belirtilen rakiplerden puan veya puanlar almak korkulu rüya görmemek için şart oldu.

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —