Emel Erkayıran-EMEKÇİ KADILARIN SESİ


ÖĞRETMENLER GÜNÜN ve ÖLÜM YILDÖNÜMÜN KUTLU OLSUN CANIM BABAM

Galiba böyle akıp gidecek zaman. Nasıl yaşarım ben artık, derken koca bir yıl geçti bile. Demek ki alışıyormuş insan.


Sen yaşadıkça zaman geçiyor, yapamam dediğin ne varsa yapabiliyormuşsun.
“Her ölüm erkendir denir. Oysa vakit gelmişse, sayılı nefes bitmiştir. İnsanoğluna dünyadan ayrılmak zor gelir ve ölmek istemez hiçbir zaman. Oysa gerçek hayatımız öldükten sonraki süreçte başlıyor. Asıl evimiz orda toprağın altında bizi bekliyor.” derdi babam.
Bütün ömrünü ibadet ederek geçirdi. Çok sevdiği rabbine kavuştu.
Elbette bir gün ölecekti. Hepimiz bir gün öleceğiz, kaçışı yok bunun. Allah hayırlı ölümler versin.
Bana onun hatıralarını yaşatmak kaldı geriye. Bundan önce nasıl ona lâyık bir evlat olduysam, bundan sonra da öyle olacak. Hayatım boyunca Eyüp ERKAYIRAN ın kızı olduğum için gururla yaşayacağım.
Bu dünyadan göçüp gittiği günden beri, onu anmadığım gün olmadı. Elimde bir sürü resimler var ama bakamıyorum. Videoları var ama izleyemiyorum hala.
Değişiyor düşüncelerim zamanla. Evet azalıyor belki, ama geçmiyor. Sadece kabul ediyorum, inanıyorum ki ruhu huzur buldu.
Hastanede onu beklerken, acı çektiğini düşündükçe çok üzülüyordum. Elimizden hiçbir şey gelmeden, çaresizlik içinde bekliyorduk. Sonra artık ümidim tükendi ve kara haber geldiğinde tamam dedim, artık bitti geri gelmeyecek ama, acı çekmeyecek, daha fazla canı yanmayacak .
Kaderden kaçılmaz biliyorum. Alnımızda ne yazıldıysa onu yaşayacağız. İrademiz ölçüsünde doğruyu yanlıştan ayırarak yaşayacak, iyi bir insan modeli olmaya gayret edeceğiz. Önemli olan nasıl yaşadığımızdır.
Ölmeden önce ona bir söz vermiştim. Kuran öğrenecektim ve bunun için ders almaya başlamıştım. Şimdi çok az da olsa kuran okumaya başladım. Babamın mezarı başında okumayı da başarırsam ne mutlu bana.
Buradan kurs öğretmenim Hanife BOZDOĞAN Hanıma, Ayşe AKAR Hanıma, Gül YAĞIZ Hanıma, Gültaze ERDUR Hanıma DUDU teyzeye ve ismini sayamadığım diğer kadınlara selam ve sevgiler gönderiyorum.
24 Kasım öğretmenler günü. Babam da ilkokul öğretmeniydi. Onun okulunda okuyamadım ama ne kadar başarılı bir öğretmen olduğunu belirtmek isterim. Görevini layıkıyla yapan öğretmenler, dünyanın en kutsal mesleğini yapmanın bilincindedirler eminim. Her birinin önünde saygıyla eğiliyorum.
Benim güzel kızım Bahar ERKAYIRAN da bu yıl ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENİ oldu. Galiba 103 yıldır ayakta durabilen başarılarıyla adından söz ettiren YENİ ADANA GAZETESİNDEKİ bu yazı ona hediyelerin en güzeli olacaktır. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Vefat edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum.

Sevmek bakış açısıyla alakalı. Nasıl bakarsanız öyle görürsünüz. Sevgiyi kalbinizde hissederek bakabileceğiniz güzel günler diliyorum.Önce akıl sonra beden sağlığına dikkat edin.Haftaya tekrar görüşebilmek dileğiyle sevgiyle kalın .

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00