GÜLCAN TÜRKMEN


Okullarda denetim yetersiz


Eylül ayı itibari ile okullarda yüz yüze eğitime geçildi. Pandemi nedeni ile online devam eden dersler, yeni dönemde yüz yüze eğitim şeklinde devam etmeye başladı. Öğrenciler çok sevdikleri okullarına, arkadaşlarına kavuşmuş oldular.
Okulların yüz yüze eğitime geçmesi elbette çocukların eğitim hayatları açısından olumlu bir gelişme. Online eğitim denenip görüldüğü üzere çocuklarda çok etkili olmadı. En ideali yüz yüze eğitim…
Çocuklarımız evet okullara gidip geliyorlar. Ancak okullardaki denetimsizlik ve tedbirsizlik velileri de korkutmaya devam ediyor.
Bazı okullar kurallara sıkı sıkıya uyarken bazı okullarda tedbirsizlik almış başını gidiyor. Geçen gün Sarıçam ilçesindeki bir okulun önünden geçerken dikkatimi çekti. Veliler yüzlerinde maskeler olmadan okulun içlerine kadar gidebiliyorlar. Kapının önünde zaten herhangi bir güvenlik de bulunmuyor. Güvenlik personelleri varsa da muhtemelen bir yerde çay içiyordu yani işinin başında değildi. Kapıda yoktu.
Bu nedenle de devletin okuluna, çocuklarımızı emanet ettiğimiz eğitim yuvasına canı her isteyen girebiliyordu. Ben de velilerin böylesine ellerini kollarını sallayarak rahat rahat girmelerini daha rahat anlayabilmek için girdim okula. Okulun bahçesine girdim, kimsin ne işin var diyen yok. Hatta okulun içine girdim yine soran yok. Zaten veliler bırakın okulun önünü, sınıfların kapısında bekliyorlar çocuklarını.
Az önce de dediğim gibi çoğu veli de maske bile yoktu. Tuvaletlere baktım bırakın yeterli hijyen oluşturmayı gerekli temizlikleri bile yapılmamıştı.
Buradan Milli Eğitimin Adana’daki yetkililerine seslenmek istiyorum. Okullarda neden kurallara uyulmuyor. Neden okullar bu kadar başıboş, neden veliler okulun kapısında beklemeleri gerekirken neden sınıfların kapısına kadar gidiyor maskeleri dahi olmadan.
Pandeminin üzerinden gelinmesinde, hayatın normal akışında devam etmesinde insanlar olarak hepimizin sorumlulukları var. Okullar gibi kurumlarda bu sorumluluklar daha fazla.
Bu nedenle okullarda denetimler arttırılsın. Veliler sınıf kapılarında maskesiz beklemesin. Okul tuvaletleri mikrop yuvası olmasın. Okul yönetimleri velilere ahkam kesene kadar okullarında dirlik düzen sağlasın.

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00