Av.Serra Taşköprü - KARDELENLER DURAĞI


PLATONİĞİM!


Karşılıksız sevginin de hali bir başka. Belki de koşulsuz sevgiyi bu şekilde hissediyoruz. Karşılık aldığımızda sevgi koşullu hale gelmiyor mu? Beklentisiz sevmek gibisi var mı? Bu bir avuntu mu yoksa gerçek mi? Gerçek sevgi karşılıksız olan mıdır? Yoksa karşılık aldığımızda mı sözkonusu olur? Koşul ve beklenti yoktur ki karşılıksız sevgide! Gücü platonik olarak kendinizden alırsınız. İlhamı da. Karşılıklı sevgilerde bir süre sonra yıpranma ve yıpratma durumu oluşabilmekte ve zamanla aradaki sevgi, aşk hatta saygı sona erebilmektedir. Elbette karşılıklı sevelim, sevdiğimiz bizi sevsin seveni sevebilelim. Ancak karşılıksız ve platonik olarak sevgi duyan insanlara da son derece saygı duyulması gerektiğini de bilelim. Sevgi karşılık görmek için mi var? Yoksa karşılık görmeden de sürebilen, ilham verici güzel bir duygu mudur? Bu şekil sevenlerin sevgisine saplantı demek onlara haksızlık değil midir? Frida Kahlo gerçekten önemli, yaşamıyor olsa bile yaşıyormuş gibi bir insana ilham verebilecek niteliğe sahip bir kişilik olup farkettim ki bir süre sonra  yazarlığım Frida Kahlo'nun ressamlığına benzemekte yazılarımda acı, aşk ve delilik ve de cesaret ile yaşanmışlık en önemlisi "ben" var..

Sevgi ve aşk tek başına da yaşanabilen, hissedildiği kadar cesurca yarattırabilen bir duygu türüdür. Korku, öfke, endişe gibi duyguların da beraberinde olduğu olumsuz duyguları da içerisinde taşıyabilen bir duygudur. Aşk imkânsızlıkta da cereyan edebilir. Bazen karşımızdakine aşkımızı itiraf edemeyiz ya da itiraf etsek dahi karşımızdaki karşılık istese de veremez ve aşkı varsa da itiraf edemez. Biz de platonik veya karşılıksız seviyoruz sanırız. İnsan kendi duygularından bile bazen emin olamazken birinin söylese bile bizi sevdiğinden nasıl emin olabiliriz ki? İmkânsızlık hali aşk duygumuzu uzun soluklu kılabilir ve bu duygudan daha zor kurtulabiliriz tabii ki eğer kurtulmayı istiyorsak. Bazen aşk duygusundan platonik olduğunu düşünsek de kurtulmak istemeyiz çünkü bize ilham veren bir duygu olabilmektedir. Karşılıksız aşk söylendiği halde karşılığın olmadığı platonik aşk ise hiç söylenmemiş ya da söylenememiş aşktır. Ancak karşılıksız aşk platonik nitelik taşır ki fotosentez yapmak zorunda kalırsınız yani kendi kendinizi beslemeniz gerekir çünkü sizi besleyen biri yoktur.

Tüm bu sorgulamalar ışığında diyorum ki;

KARŞILIKSIZ VEYA PLATONİK SEVMEKTEN KORKMA! HER DUYGUYU İLHAMA ÇEVİREBİLECEĞİN GİBİ BU KARŞILIKSIZLIK VEYA PLATONİKLİK HALİNİ DE İLHAMA ÇEVİREBİLİRSİN!!

YAZARLAR

  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00