Av.Serra Taşköprü - KARDELENLER DURAĞI


SAĞLIK OLSUN!

Sağlık, en değerli hazinedir. O yoksaydığımız, o umursamadığımız, lafta kalan sağlık kaybedildiğinde maalesef artı değer görür.


Keza sağlıkçılarımız da. Sağlıkçılık sadece hekimleri kapsamamakta sağlık sektöründe çalışan herkesi bünyesinde barındıran bir alandır. Hizmetlisinden hekimine tüm sağlığımız için gerçekten özveriyle çalışan ve çabalayan, maddiyatın ötesinde maneviyata önem veren tüm sağlık sektöründe çalışanların başımızın üstünde yeri olmalıdır.

Sağlık sadece fiziksel değildir. Ruhsal ve zihinsel sağlık da bir o kadar önemli ve artı değerlidir. Bu anlamda sosyal hizmet uzmanları, psikologlar, psikiyatristler, çocuk gelişimciler, her ne kadar pedagoji mezuniyeti yıllardır olmasa da pedagog olarak yetkilendirilen tüm sağlık ekibinin mihenk taşları ve puzzleı oluşturan tüm bu uzmanlara sevgi ve saygı gösterme yükümlülüğümüz vardır.

Evet her meslekte olduğu gibi ayrık otları vardır. Bazı sağlık sektöründe çalışanlar hastalara sevgisiz ve saygısız davranabilmektedirler. Ancak sırf bu bazıları için sağlıkçıları genelleyip onlara kötü davranmamalıyız. Şiddet uygulamamalıyız. Şiddet savunmak ve korumak için belki uygulanabilse de ki buna meşru müdafaa yani yasal savunma denir yine de olabildiğince şiddete şiddetle karşılık vermememiz gerekir.

Öfke her insanda varolan bir duygu olup dış dünyaya yansımaması için uğraşılmalıdır. Kendimizi bildiğimiz, kendimizi geliştirdiğimiz, kendimizi suçlamadan severek ancak olumsuz özleştirerek kendi şiddetimize son verdiğimiz sağlıklı günler dilerim.

TÜM HASTA VE YAKINLARININ SAĞLIK EKİPLERİ’NE KÖSTEK OLMAK YERİNE DESTEK OLDUĞU ŞİDDET UYGULAMAK YERİNE SAĞLIK OLSUN DİYEBİLDİĞİ GÜZEL GÜNLERE!

 

 

 

 

YAZARLAR

  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00