GÜLCAN TÜRKMEN


Teknolojinin nimetlerinden yararlanın


Günümüzde çoluk çocuk, genç yaşlı ayrımı olmaksızın herkesin elinde cep telefonu görüyoruz. Bu telefonların hepsi de artık çağın gereklerine uygun olarak akıllı telefonlar. Artık öyle tuşlu telefon kullanan kalmadı.
Herkesin telefonun için bir sürü uygulama ile dolmuş durumda. Sosyal medya uygulamaları, alışveriş sitelerinin uygulamaları, oyunlar derken telefonlar ağzına kadar uygulamalar ile yüklenmiş.
Ancak gelin görün ki lüzumlu uygulamalar çoğu insanın telefonunda bulunmuyor. Bulunsa da bile bu uygulamaları kullanmayı bilmemekten şikayet ediyorlar.
Bunların başında da Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) uygulaması geliyor. MHRS uygulamasının önemi koronavirüs ile birlikte daha da arttı. Zaten insanlar hastanelerden randevu almak için ararlardı ancak covit aşı uygulamaları ile birlikte bu çağrı merkezinin yoğunluğu daha da artmış durumda. Çağrı merkezi çalışanları artan iş yükü ve hatların sürekli dolu olmasından dolayı çağrı aralarında nefes alacak vakit bulamıyorlar.
Hatların yoğun olmasından dolayı vatandaşlardan yediklerin azarların da haddi hesabı yok. ‘Ben bu kadar beklemek zorunda mıyım’ ‘neden beni bu kadar bekletiyorsunuz’ diye başlıyor konuşmalar genellikle. 
Hele bir de aşı yaptıracak gruplarda olmadıklarını öğrenince saydırıyorlar çağrı merkezindeki müşteri temsilcisine. Sanki aşıyı orada çalışan işçiler buldu da kafalarına göre, canlarının istediklerini veriyorlarmış gibi kavga kıyamet gidiyor konuşmalar.
MHRS çağrı merkezi, sağlık kuruluşları ile ilgili randevu vermek için var. Ancak benim üzerine basa basa anlatmak istediğim konu şu; Hepimizin elinde akıllı telefonlar var. Elimizden düşürmüyoruz. Her türlü uygulamayı rahatlıkla kullanabiliyorken böylesine gerekli bir uygulamayı neden kullanmaktan aciziz. 
Belli bir yaşın üzerinde olan vatandaşları anlayabiliyorum. Bu tarz uygulamaları kullanmak zor geliyor veya anlayamıyor olabilirler. Onların çağrı merkezlerini aramaları normal ancak yaşı genç, her türlü anlamaya açık insanların çağrı merkezlerini arayıp hatlarda yoğunluk yapmalarını anlayamıyorum. 
Elimizde böyle bir imkan varken, boş yere dakikalarda hatlarda beklemek yerine uygulamadan rahatlıkla işlemlerimizi yapabiliriz. Bu nedenle benim tavsiyem hem kendi rahatlığımız hem de çağrı merkezlerine daha gerek duyan vatandaşlarımız için hatları meşgul etmeyelim. Unutmayın ki çağrı merkezlerindeki müşteri temsilcilerinin görüntülemiş oldukları aynı bilgilere bizlerde MHRS uygulamasını kullanarak erişebiliyoruz.
İşin kolayı varken zorunu seçmeyelim.

YAZARLAR

  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92