Vahit ŞAHİN

Tarih: 30.09.2016 10:16

ULAŞIM MASTER PLANI YAPMAK ÇOK MU ZOR?

Facebook Twitter Linked-in

 Ulaşım alanında cok ciddi sorunlar yaşayan Adana´da yıllardan beri söylem olarak dile getirilen ama bir türlü yapılamayan ulaşım master planının halen olmaması, 2000´li yılların ilk çeyreğine kadar yapılamaması aslında Adana için bir utançtır.

Geçmişe eleştirmekten ziyade mutlak zaman dediğimiz içinde yaşadığımız ana bakar isek, Adana Büyükşehir Beledyesi´nin 2014 yılında gerçekleştirdiği Ulaşım Çalıştayı Sonuç Bildirgesi yayımlandı. Aradan geçen 28 aydır bu konuda tek bir adımın atılmaması ise gerçekten üzüntü verici.

28 ay önce yapılan ulaşım çalıştayı sonuç bildirgesini almak için Adana Büyükşehir Belediyesi´ne ve Ulaşım Daire Başkanlığı´na gittim, hiç kimsenin hiçbir şeyden haberi yok. Oysa internete sordum, hemen karşıma çıktı.

Davet edilen bilim adamları ve meslek odaları temsilcileri bu konu üzerinde günlerce kafa yorup, ortaya bir sonuç bildirgesi çıkarıyorlar. Hiçbir Maddesi gündeme geçirilmiyor. Özellikle 1. Maddesi aynen şöyle:

?1-Öncelikle Adana Ulaşım Master Planı yapılmalıdır. Bu plan mekansal planlama kademeleri uyarınca nazım imar planı ile eşgüdümlü olarak ele alınmalı, ulaşım sektöründe hizmet veren ve hizmet alanların etkin katılımı ile ayrıntıda bilimsel araştırma yöntem ve teknikleri kullanılarak üretilecek bilgi veri tabanına dayandırılmalıdır.?

Madem bu öneriler dikkate alınmayacaktı neden bilim insanlarını her türlü yordunuz? Kes-kopyala- yapıştır yöntemi ile bu işi pekala yapabilecek danışmanlarınız vardır.

İnsanları topladığınız otele konaklama, yeme, içme bedellerine niye ödüyorsunuz?

Ulaşım master planını yapmak çok mu zordur? Kaç ayınızı alır?

Yılların birikmiş sorunlarını bir dönemde belki çözemeyebilirsiniz ama en azından bir adım da atılamaz mıydı?

Liderinin adını bir köprüye verip, onu davet ederek görkemli açılış töreni düzenleyerek bu işler çözülemiyor.

Adanalı olarak sizlerden beklediklerimiz bir an önce ulaşım master planı yapılarak bu plan çerçevesinde harekete geçmenizdir.

Sadece bilim insanlarının oturup kafa patlattığı ve kaleme aldığı ve kendilerinin okuduğu sonuç bildirgesindeki önerilere bir bakmanız şayanı tavsiyemizdir.

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —