Zekai BULUÇ


YAŞAR POLİSÇİ,YILDIR MANİSALI VE BEN BİR ARADAYIZ!


            Arkadaşlar Sümerbank pamuklu sanayii müessesesinde akşam işten çıkıp,şimdi yerinde bir otel olan kahvehaneye geldim.Sendikacı Selahattin abi (UYAR) Zekai biraz önce Yaşar POLİSÇİ geldi seni sordu.Bende ‘’ Daha işten gelmedi ‘’ deyince Yaşar,’’Ben matbaaya Yıldır’ın yanına gidiyorum.Gelince söylede yanımıza gelsin’’ dedi,Eski müzenin arka sokağında Yıldır babanın matbaası vardı.Ben O’na baba,O ise bana evlat derdi! Matbaaya gittim ikiside orada.Masayı donatmışlar.Birbirimize hal hatır sorduktan sonra konu ATATÜRK’çülüğün niye ivme kazanamadığına geldi.Yaşar abim bana dönerek ‘’Zekai sen bize göre çok gençsin,söyleyeceklerimi iyi dinle!’’ Demokrat Parti döneminde Vatan Cephesi kurulunca Türkiye; karpuz gibi ikiye bölündü.CHP lilerle Demokrat Partililerin Camileri bile ayrıldı.Radyodan her saat başı Vatan Cephesine katılanların ismi okunuyordu.Belki sana abartılı gelecek fakat kesin kes doğru.Yeni doğan çocukların ve ölenlerin ismi bile okundu.

             Arkasından Milli Cephe Hükümeti kurulunca ikiye bölünen karpuz tekrar ikiye bölündü. M.Kemal ATATÜRK,Türkiye’ye ilim ve bilimi miras bıraktı.Fakat kimse oralı olmadı.Yaşar abime verdiği bilgi için teşekkür ettim.Yaşar abimle;Selçuk abimle ve yıldır MANİSALI ile helalleşmek kısmet olmadı.Yıldır baba yıllarca kış aylarında Huzurevinde kaldı.Çünkü kışın soba yakmak,yemek pişirmek vb işleri yapmak yaşlı bir insan için çok zordu.Birgün telefon ettim hal hatır sordum Süheyla teyze(GÖKBUKET) için 103 yıllık çınarda yazdığım gazeteyi götürüp okudum! Çok mutlu oldu.O mutlu olunca bende çok mutlu oldum. Bir kere yine telefon ettim hal hatır sordum,bir isteğin var mı? Yıldır baba deyince ‘’ Sağol oğlum!’’ dedi Konuşmasından kötü bir şeyler olduğunu hissettim! Prof.Dr Yalçın KÜÇÜK’ün eniştesi Armağan AKAT’a anlatınca o da şöyle cevap verdi: Yıldır abi Alzheimer oldu!  Onu o halde görmeye gidemedim çünkü yüreğim el vermedi çok saygı duyduğum bir insandı. Arkadaşlar içimden bir ses ne diyor biliyor musunuz ? Yıldır MANİSALI,Yaşar ve Selçuk POLİSÇİ ışıklar içerisinde yatıyorlar! Bende çok hakları var! 

              NOT:Yaşar ve Selçuk abim Kuvayi Milliye’nin siyasi kanadından ve Yeni Adana gazetesinin kurucusu Merhum Ahmet Remzi YÜREĞİR’in kız kardeşinin torunlarıdır! Yıldır MANİSALI ise MANİSALI Ali Bey’in küçük oğludur. Yukarıdaki ismini saydıklarımın anısı önünde saygıyla eğiliyorum.

             Evde kalın.

             Sağlıcakla kalın.


 

YAZARLAR

  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92