Av.Serra Taşköprü - KARDELENLER DURAĞI


YIKTIN YUVAMI BE İNSAN!


Her evlilik yuva mantığını barındırmaz. Yuvayı yıkmak ise 3. kişiler yüzünden değil tamamen eşlerin kendilerinin yüzündendir. 

Zamanında suçlu sayılan ve tazminat davası konusunun tarafı olan 3. kişilerin yuva genelde evlilik bozucu olmadıklarını yasakoyucu olan yasama organı ve Yargıtay ortaya koymuştur ki gerçekte de öyledir. Bozulan evliliklerde, sözde yıkılan sözde yuvalarda 3. kişinin sorumluluğuna gitmek pek de mümkün değildir.

Olumsuz bir durumda 3. kişileri suçlamak veya infaz etmek eşlerin kendilerinde hiçbir kusur görmemesi genelde hatta hep görülen yani rastlanan bir handikaptır. Kendisinde hiçbir kusur görmeyen eşler 3. kişileri işaret etmeye ve kirletmeye muktedirdir. Böylelikle kötü giden evlilikler daha da kötüye gitmektedir. Belki eşler kendilerinde kusur görseler işte o zaman evliliklerini kurtarma şansı da doğacaktır. Bu 3. kişiler illa sevgili vs. konumunda olan insanlar olmak zorunda değildir. Akrabalar, arkadaşlar ve çevre de hatta sosyal medya evlilik gidişatını etkileyebilir ancak evliliğin sonuna gelmesine asla neden olamazlar.

Kötü giden yuvalarda ya da yuva mantığı taşımayan evliliklerde eşlerin her ikisi de kusurludur. Kusursuzluk sözkonusu değildir. Kusursuz insan olmak mümkün olmadığından kusursuz eş olmak da mümkün değildir. Önemli olan kusurları aza indirgemek ya da kusurlara rağmen onları avantaja çevirerek evliliği çözüm odaklı yürütmeye gayret gösterebilmektir.

“Sen benim yuvamı yıktın", “Sen olmasaydın evliliğim bozulmayacaktı" gibi efsane ve yersiz ithamlarda bulunmaya gerek yoktur. Bu tip ithamlar ya da söylemeler evliliği kurtarmamakla eşlerin kendisinde kusur görmeyip kendisini geliştirme şansından kendisini mahrum bırakmasına yol açar ki gidişat daha da kötüleşir.

Yuva zaten sağlam temele ve her şeyden önce gerçek sevgiye ve saygıya dayanıyorsa en ufak rüzgarda değil kasırgada bile yıkılmaz. Taraf olan eşler kendilerine bir an önce çeki düzen vererek problemi 3. kişilerde görmek yerine kendilerinde görüp çözerek aşabilirler ya da evlenmek ne kadar doğalsa boşanmayı anlaşmalı olarak tercih etmemeliler. İntikam ve süründürme gibi düşünceler evliliğin sadece kağıt üzerinde sürmesine ve asla düzelmemesine neden olacaktır.

YIKTIN YUVAMI DİYEREK SUÇLAMA KİMSEYİ! KENDİNDE GÖR KUSURU VE ÇÖZ! 3. Kişiler gelip gider baki kalan sizlerin kusuru olacaktır! Herkesi gerçek sevgiyle çözüme davet ederken sadakatle kalın diyorum!

 

 

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00