GÜLCAN TÜRKMEN


Zamanın kıymetini bilememek


En büyük zaaflarımızdan biri; elimizin altında olan şeyleri ve yakınımızda bulunan insanları zamanında gereğince değerlendirip kıymetini takdir etmememizdir. Bu belki de alışkanlıklarımızın yarattığı bir vurdumduymazlıktır.
Her gün gördüğümüz ve görmekle bildiğimizi sandığımız şeyler üzerinde düşünmek aklımıza bile gelmez. Aradıklarımız çok kere avuçlarımızın arasındayken uzaktaki hayallerin peşinde koşarız. Bu, yenilikler arayan ve doymak bilmeyen ruhumuzun bir oyunu olsa gerek!
Hatalarımızın sonucu veya kaderin bir sillesiyle elimizdekileri kaybettiğimiz zaman, önce acı çırpınışlarla ağlar, yıkılır, sudan çıkmış bir balık gibi ne yapacağımızı şaşırarak kaybedilen üzerinde ilk defa düşünürüz. En ufak meziyetler, iyilikler, güzellikler abartıcı muhayyelimizin dev aynası önünden geçtikçe, akıl almaz bir şekilde büyür; sonsuz bir kıymet kazanır. Yersiz, zamansız ve anlamsız bir değerlendirmedir bu. Sanırız ki, hayatımızın bütün anlamı, servetimiz, neşemiz, umudumuz bu kaybedilen şeydedir. Ondan sonra bir karamsarlık ve yakınıp dövünme başlar.
Zaman çok çabuk akıp gidiyor. Zaman için ‘su misali’ derler ya işte tam da öyle. Su misali akıp giden bir zamanın içinde yaşıyoruz. Bir saniye sonramızın ne olacağını bilemeden akıp giden bir zaman bu… Bu kadar hızlı akıp giden zamanın içine sadece mutluluklar, dostluklar, güzel aile ilişkileri başta olmak üzere her zaman güzellikler sığdırırsak ancak böylece akıp giden bu zamanı dolu dolu yaşamış oluruz.
Aksine küslükler, kıskançlıklar, kavgalar, huzur ve sinir bozucu olaylar ile bu kadar hızlı geçen zamanımızı geçirmek hayatımızdan çok büyük anlarında ziyan olup gitmesine neden olacaktır. Olan sadece kaybettiğimiz zamandır. Kaçırılan, hayatın bir anına sığdırılamayan kaybolan mutluluklardır.
Bu hayatın maalesef tekrarı yok. Bu hayatta ne kadar kalacağımızın ne kadar yaşayacağımız da bir kesinliği yok. Bu kadar belirsizliklerin olduğu bu dünyayı kötülüklerle karartmak gerçekten kendimize ve birbirimize yapabileceğimiz en büyük haksızlıktır.
Ne olur, bütün bu gösterileri bir yana bıraksak; samimi ve dürüst olsak! Elimizdekilerin kıymetini zamanında ve dürüst bir şekilde değerlendirsek!..
Daha mutlu olmaz mıyız?”

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00