30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı
GÜNDEM 31.08.2023 12:56:00 9477 0

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

Büyükşehir, Seyhan ve Çukurova Belediyesi’nin birlikte düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları halkın yoğun katılımı ile coşkuyla gerçekleştirildi.

Turgut Özal Bulvarı Polisevi Kavşağında meşaleli yürüyüşle başlayan coşku Uğur Mumcu Meydanında Köfn konseri ile doruğa çıktı. Etkinlikler sırasında Çukurova Belediyesi’nin 9’uncu toplu açılış töreni de gerçekleştirildi.

Adana’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu Çukurova’da yaşandı. Büyükşehir, Seyhan ve Çukurova Belediyelerinin birlikte düzenlediği 30 Ağustos kutlamalarına halkın katılımı coşkusu ve büyük oldu.

Etkinlikler Turgut Özal Bulvarı Polisevi Kavşağında meşaleli yürüyüşle başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Adana Milletvekilleri Orhan Sümer, Ayhan Barut ve Müzeyyen Şevkin Adanalılarla birlikte meşaleli yürüyüş yaptı. Binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayraklarıyla marşlarla, şarkılarla yürüyüş yaparken apartmanların balkonlarından da diğer vatandaşlar bayrak sallayarak ve alkışlarla katılanlara destek verdi.

BİNLERCE KİŞİ BAYRAKLARLA YÜRÜDÜ

Büyük katılıma sahne olan yürüyüş Köfn konserinin yapılacağı Uğur Mumcu Bulvarına kadar devam etti. Konser öncesi belediye başkanları konuşma yaparken etkinlikler içerisinde Çukurova Belediyesi’nin 9’uncu Toplu Açılış Töreni de gerçekleştirildi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner burada yaptığı konuşmaya Büyük Önder Atatürk’ün “Zafer, zafer benim diyebilenindir” sözünü anımsatarak başladı. 

ATATÜRKÇÜ DURUŞUN SİMGESİ

“Bundan tam 101 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu mücadeleyi başladı. Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir diyerek emperyalizme karşı mücadelenin esin kaynağı olan Kurtuluş Savaşı’nı zaferle bitirdi” ifadelerini kullanan Başkan Soner Çetin, Kadın Milli Voleybol Takımının başarılı anlatarak konuşmasını sürdürdü: 

“Buraya gelmeden önce Milli Voleybol Takımının Polonya ile olan maçını izledim. Atatürkçü duruşun simgesi olan kadın voleybol takımımızda mikrofon uzatılan kızlarımız ne kadar inandıklarını söyledi. İnandılar ve kazandılar. Dünyanın en iyi ligi Türkiye’de. İnanıyorlar ve başarıyorlar. İnanan bir başka takım da burada; Çukurova Kadın Voleybol Takımı. Onlar da başarılı olacak ve Türkiye’yi Adana’yı Avrupa’da inşallah en iyi şekilde temsil edecekler.”

SIRADA 10. TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ VAR

Başkan Soner Çetin, 2014 seçimlerinde de kendilerinin inandığını ve seçimden başarıyla çıktıklarını söyleyerek, “O dönemde seçilen belediye başkanları olarak Adana’da tarih yazdık. 2019’da da büyük bir başarı elde ettik ve 25 yıl sonra Adana Büyükşehir Belediyesini kazandık. Biz o zaman hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan hizmet vereceğimizi söylemiştik. Dediğimizi yaptık ve 9 buçuk yılda 9’uncu toplu açılış törenini yaptık. Mart ayında da 10’uncu toplu açılış törenini yapacağız ve sizlerin karşısına alnımız ak, başımız dik çıkacağız. 2024 seçimlerinde de tarih yazacağız ve hizmete devam edeceğiz. Bayramımız kutlu olsun” dedi.

MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Atay da bugün büyük zaferin 101’in yılını kutladığımızı belirterek,  “Bu savaş çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmanın başlangıcıydı. Bu savaş bizim için devam ediyor. Bu hedefe ulaşmak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Haksızlığa, hukuksuzluğa, çağ dışılığa karşı mücadelemiz devam ediyor. Bu savaşı hep birlikte kazanacağız” şeklinde konuştu.

ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN İZİNDEYİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Ağustos ayının Malazgirt zaferinden başlayarak çok özel bir ay olduğunu söyledi. Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin bin yıl sonra bu ülkeyi bizden almak isteyenlere karşı verilen bir bağımsızlık mücadelesi olduğunu belirten Zeydan Karalar şöyle devam etti: 

“Hiçbir şeyi kalmamış bir ülkede bu savaş bir mucizedir ve bu mucizeyi yaratan Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bir kişinin askeri olacaksak o da Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu zaferi unutturmak isteyenler var, cumhuriyet kazanımlarını unutturmak isteyenler var. Yüz yıl sonra keşke Yunan kazansaydı diyenler var. Ama yüz yıl önce kazandıklarımızı bu zihniyete teslim etmeyeceğiz. Asla yorgunluk ya da umutsuzluk bize yakışmaz. Ulu Önder’in izinde mücadelemizi kararlılıkla devam ettirmek zorundayız.”

AÇILIŞI HEP BİRLİKTE YAPTILAR

Konuşmaların ardından belediye başkanları, milletvekilleri ve protokol üyeleri hep birlikte Çukurova Belediyesinin 9’uncu toplu açılış töreninin gerçekleştirerek kurdeleyi kestiler. Açılış töreni sonrası Köfn konseri ile coşku daha da büyüdü. 

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı