FEKE TAPAN 2. TURİZM VE LAVANTA FESTİVALİ BİTTİ
3.07.2023 12:41:00 460 0

FEKE TAPAN 2. TURİZM VE LAVANTA FESTİVALİ BİTTİ

Vali Dr. Süleyman Elban; bu yıl ikinci kez düzenlenen Feke Tapan Turizm ve Lavanta Festivali’ne katıldı. Etkinlik,  yamaç paraşütü gösterileri ile çocuk oyunları ve yarışmalarıyla başladı.

Festival alanında bir konuşma gerçekleştiren Vali Elban geçen yıl da festival için burada olduklarını belirterek "Geçen sene ile kıyaslandığımızda bu yılki kalabalık, katılım çok daha fazla. Öyle tahmin ediyorum ki birkaç sene sonra bu alanlar gelen misafirleri, festivale katılmak isteyenleri alamaz duruma gelecektir. Demek ki doğru ve yerinde bir iş olmuş." dedi.

Festivalin insanların kaynaşmasına, bir araya gelmesine de güzel bir vesile olduğunu söyleyen Vali Elban, "Bizim festivallerden beklentimiz birkaç yönlüdür. Bunlardan biri, burada olduğu gibi insanlarımızın hep birlikte olmasıdır. Eskiden toy, şölen geleneğimizde olduğu gibi esas amacımız bir ve beraber olduğumuzu dosta düşmana göstermektir. Bu festival de bu manada güzel bir örnek." dedi.

Çukurova'mız kadar Toroslar'ımızın da çok mümbit olduğunu ifade eden Vali Elban,

"Özellikle tıbbi aromatik bitkiler açısından çok zengin. Burada festivalini yaptığımız lavanta aslında bir sembol. Lavantayla birlikte bu bölgede endemik açıdan dört yüzün üzerinde farklı tür barındırıyoruz. Her türün yetiştirilmesi, toplanması, işlenmesi, pazara kavuşturulması ve ekonomik bir değere dönüşmesi çok önem arz ediyor." dedi.

Bu organizasyonda emeği geçen çok sayıda insanın olduğunu dile getiren Vali Elban, "Feke Belediye Başkanımız Ahmet Sel başta olmak üzere 

Feke Kaymakamımız Koray Yanıktepe'ye kamu kurum temsilcilerimize, festivalimizin düzenlenmesine katkı sunan belediyelerimize, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Ellerinize, emeğinize sağlık. Hakikaten çok tertipli, düzenli, güzel bir organizasyon olmuş. İnşallah seneye çok daha büyük bir organizasyonda çok daha büyük bir kalabalıkla yine bir arada olmayı temenni ediyorum." dedi.

BAŞKAN ULUDAĞ 'TAPAN LAVANTASI ARTIK DÜNYAYA AÇILMALIDIR'

Sarıçam Belediyesi destekleri ve Feke Belediyesi ev sahipliğinde Adana'nın Feke ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Feke Tapan Turizm ve Lavanta Festivali, sona erdi. Tenkerli Köyü Camızgölü Piknik Alanı'nda düzenlenen festivalde bir konuşma yapan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, lavanta bitkisinin tanıtımı ve dünyaya açılmasının, yöre insanı için büyük öneme sahip olduğunu belirtti.
Sarıçam Belediyesi olarak destek verdikleri festivalin son iki yıldır, bölgeye çok ciddi kazanımlar sağladığının altını çizen Başkan Uludağ, konuşmasında şu ifadelere yer verdi “Lavanta üreticilerimizin seslerini duyurabileceği, ekonomik ve sosyal gelişime lokomotif olacak bu çalışma ile artık Tapan Lavantası dünyaya açılma şansı bulabilecektir. Dün bir avuç lavanta fideleriyle başlayan bu serüven, Devletimizin destekleri ve Feke Belediyemizin Milliyetçi-Üretken Belediyecilik anlayışıyla ortaya koyduğu katkılarla çok kısa bir sürede yüksek rekoltesiyle Isparta ilimizle rekabet edecek seviyeye ulaşmış, Tapan bölgemiz, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmuştur. Dileğimiz ve temennimiz odur ki devletimizin ve Feke Belediyemizin destek ve katkılarıyla lavanta üreticilerimiz; hak ettikleri maddi-manevi kazançlarla, lavanta üretiminde Türkiye'nin kalıcı markası olacaktır. Binlerce yıllık tarihi bulunan Feke ilçemizin sosyal ve ekonomik hayatına ışık tutan, kokusuyla uluslararası bir marka haline gelen Tapan Lavantasının gelişimi için Sarıçam Belediyesi olarak, bugün olduğu gibi yarın da Feke Belediyemize destek olmaya devam edecek, lavanta üreticimizin yanında durmaya gayret göstereceğiz. Bu muhteşem lavanta bahçelerinin mimarı olan, alın teri ve emeğin dünya markası kadınlarımız başta olmak üzere, Adana Valiliğimize, Feke Kaymakamlığımıza ve bu organizasyonda çok büyük emekleri olan Feke Belediye Başkanımız Ahmet Sel Beyefendiye, şahsım ve hemşerilerimiz adına teşekkür ederim. Çorak kalan arazilere lavantalar ekilerek, bir karış vatan toprağını bile boş bırakmamak adına verilmiş bu mücadelenin tüm Türkiye'ye örnek olmasını diliyor, bölgemiz ekonomisi için en kısa sürede Tapan Lavantasının artık dünyaya açılmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Etkinliğe Vali Elban’ın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Afyon Milletvekili Mehmet Taytak, Feke Kaymakamı Koray Yanıktepe, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,24% -0,12
  • EURO

    34,64% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2390,38% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli