PUTİN DONBAS’TAKİ  AYRILIKÇI YÖNETİMLERİNİN TANINMASINI KABUL ETTİ
DÜNYA 21.02.2022 22:59:00 968 0

PUTİN DONBAS’TAKİ  AYRILIKÇI YÖNETİMLERİNİN TANINMASINI KABUL ETTİ

Ukrayna krizi yeni bir boyuta taşındı, Rusya Devlet Başkanı parlamentonun alt kanadı Duma'nın Donbas'taki ayrılıkçı yönetimlerin tanınmasıyla ilgili çağrısını onayladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donetsk ve Lugansk'ın resmen tanınması talebini kabul etti.

Güvenlik Konseyi üyelerinin görüşünün alındığı toplantı sonrasında Ukrayna ile ilgili Ulus'a Sesleniş konuşması yapan Putin, parlamentonun alt kanadı Duma'nın Donbas'taki ayrılıkçı yönetimlerin tanınmasıyla ilgili çağrısını onayladı.

Kremlin Sarayı'nda basına açık olarak yapılan toplantı, aynı anda Rus devlet kanallarından yayınlandı. Toplantı esnasında Putin, Duma'nın Donbas'taki ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasıyla ilgili çağrısı konusunda güvenlik konseyi üyelerinin görüşünü aldı. Konsey üyelerinin tamamı Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin tanınmasından yana görüş ifade etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "bir Rus işgali olasılığına karşı Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi'nin yakında toplanacağını" duyurdu.

PUTİN: “UKRAYNA RUS TOPRAĞI, BOLŞEVİKLER TARAFINDAN KOPARILIP OLUŞTURULDU”

Rusya Devlet Başkanı, “Ukrayna’nın yaratıcısı ve mimarı Lenin. Lenin’in Donbass’ı Ukrayna’ya bağlayan sert emirleri dahil arşiv belgeler bunu doğruluyor,” dedi

Putin Ukrayna konusunda yaptığı  halka sesleniş konuşmasında şunları kaydetti:

  • Ukrayna yabancı güçler tarafından yönetiliyor, bu tüm yönetim birimlerini etkiliyor. Ukrayna'da Rus dili ötekileştirildi. Ukrayna "kukla bir rejim" ile ABD’nin kolonisi.Eğer Ukrayna kitle imha silahları edinirse küresel durum değişir, bunu göz ardı edemeyiz. Ukrayna’nın nükleer silah sahibi olması Rusya için tehdit olur.Eğer Ukrayna kitle imha silahları edinirse küresel durum değişir, bunu göz ardı edemeyiz.
  • ABD ve NATO, Ukrayna’yı bir savaş tiyatrosuna döndürdü. ABD İHA’ları Rusya üzerinde sürekli casusluk yapıyor. NATO eğitmenleri, Ukrayna’daki tatbikatlarda sürekli yer alıyor. Ukrayna anayasası, yabancı askeri üslerin topraklarında olmasına izin vermiyor. Ukrayna, kendi nükleer silahlarını yapma planı içinde
  • NATO’nun genişlemeyeceğine dair söz almıştık ancak tam tersi oldu. Son günlerde NATO’nun genişlemesi ile ilgili 5 dalga görüyoruz. NATO’nun alt yapısı Rusya sınırlarına ulaştı. Ukrayna'nın NATO’ya girişi ile ilgili karar önceden verildi. Rusya sorunları çözmek için her zaman diplomasiyi destekliyor
  • ABD yeni saldırı füzeleri geliştiriyor. NATO endişelerimizi dikkate almadı . Rusya'ya saldırı paltformu Ukrayna oldu. NATO aynı şekilde devam etmeyi planlıyor, bunu asla kabul etmeyeceğiz. Batı yaptırım için bir gerekçe bulur ya da üretir.

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk'ta gerilim sürerken Rusya'ya giden göçmenlerin sayısı 60 bini aştı. Rusya lideri Putin, Güvenlik Konseyi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Donbass'taki durumun çok kritik olduğu belirtti. Putin, "Ukrayna Rusya için sadece komşu bir ülke değil, aynı zamanda tarihin bir parçasıdır" dedi.

SPUTNİK Ajansının verdiği habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donbass’taki durumla ilgili halka seslendi ve Donbass’taki durumun çok kritik ve acil olduğunu söyledi.

Ukrayna krizini anlamak için tarihe başvurmak gerektiğini kaydeden Rus lider, modern Ukrayna’nın tamamen Rusya tarafından oluşturulduğunu vurguladı. Ukrayna’nın tarihsel olarak Rus toprağı olduğunu ve Bolşevikler tarafından Rusya’dan koparılarak oluşturulduğunu anımsatan Putin, “Kimse halka sormadı” dedi.

Stalin döneminde Polonya, Macaristan ve Romanya’dan alınan bazı bölgelerin Ukrayna’ya birleştirildiğini, Kruşçev’un da Kırım’ı Rusya’dan kopararak Ukrayna’ya bağışladığını söyleyen Putin, “Ukrayna sadece Rusya’nın komşusu değil, aynı tarihin bir parçası, dostlar ve yakınlar demek” ifadelerini kullandı.

Putin, “Elbette geçmişi artık değiştiremeyiz, ama en azından geçmiş hakkında kayıtsız şartsız, siyasi boyut kazandırmadan doğrudan ve dürüstçe konuşmalıyız” ifadesini kullandı.

Modern Ukrayna’daki olaylardan başta Komünistleri sorumlu tutan Putin, “Bolşeviklerin başlıca görevi, ne olursa olsun iktidara tutunmaktı. Lenin’in devlet inşaatı ilkeleri, sıradan bir hata olmaktan çok daha kötüydü” diye kaydetti.

“Bolşevik politikası sonucu Sovyet Ukrayna’sı oluştu. Günümüzde Ukrayna için “Vladimir İlyiç Lenin Ukraynası” diyebiliriz. Ukrayna’nın yaratıcısı ve mimarı Lenin. Lenin’in Donbass’ı Ukrayna’ya bağlayan sert emirleri dahil arşiv belgeler bunu doğruluyor.”

Şimdi de Ukraynalı yöneticilerin ülkeyi komünizmden arındırma politikasını uyguladığını ve ülkeyi komünizmle ilgili her şeyden temizlemeye çalıştığını anlatan Putin, “Gerçek komünizmden arındırma ne olduğunu Ukrayna’ya göstermeye hazırız” ifadesini kullandı.

Putin, "Ukrayna dışarıdan kontrol ediliyor ve dış etkiler iç politikalarını, şirketlerini ve ticaretini etkiliyor" dedi.

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli