Adana’da Düğün İçin Uygun Mekan Çeşitleri Nelerdir?
TANITIM MAKALELERİ 1.04.2023 16:05:00 3414 0

Adana’da Düğün İçin Uygun Mekan Çeşitleri Nelerdir?

Hayal ettiğiniz düğünü Adana’da gerçekleştirebileceğiniz, şık ve ferah bir mekan arıyorsanız

Düğün.com’da birçok seçeneğiniz var. Yeşillikler içinde, açık, kapalı, nostaljik ya da ihtişamlı gibi farklı tarzlar ve koşullara uygun birçok mekan Adana’da sizi bekliyor.

Adana’da açık hava düğünü yapmak isterseniz havuz başı, kır bahçesi, teras gibi alan seçenekleri bulunan birçok mekan var. Özellikle kır düğünü mekanları akşam vakitleri köprünün ışıklarıyla süslenince ortaya görülmeye değer manzaralar çıkıyor!

Adana’da kapalı alan organizasyonu isteyen çiftlerin de birçok seçeneği var. Özellikle sonbahar ve kış aylarında evlenecek çiftlerin tercihi kapalı alanı bulunan bu mekanlar oluyor. Geniş kapasitesi ve ihtişamlı tarzıyla şehirdeki düğün salonları en popüler kapalı mekanlar diyebiliriz.

Adana’da düğün yapılan oteller de ihtişamlı organizasyonlar için tercih ediliyor. Üstelik 5 yıldızlılar, 3 yıldızlılar gibi farklı bütçelere hitap eden oteli şehirde bulabilmek mümkün. Adana’da sadece yakınlarınızın katıldığı butik bir düğün yapmak istiyorsanız tercihinizi restoranlar ile kulüpler ve davet alanları gibi kapalı mekan seçeneklerinden yana kullanabilirsiniz.

Adana’da Düğün İçin Mekan Seçimini Nasıl Yapmalısınız?

Adana’da her tarza, bütçeye hitap eden birçok mekan seçeneği olduğundan bahsettik. Bu alanlar arasından seçim yapmak üzere araştırmaya başladığınızda işinizi kolaylaştıracak ipuçlarının olduğunu da söyleyelim. Şimdi bu ipuçlarını vermeye başlayalım:

Adana’daki düğün yerleri arasından seçim yaparken en önemli kriterlerden biri bütçeniz. Düğün hazırlığına başlamadan önce mekan, kuaför, gelinlik gibi kalemlere ne kadar ayıracağınızı genel hatlarıyla planlamalısınız. Firmaları incelerken bütçenize en uygun mekanlardan oluşan bir liste yapmanızda fayda var.

Düğününüzü yapacağınız alan, tarzınızı yansıtmalı. Şehirde farklı tarzlara hitap eden birçok mekan mevcut. Eğer nostaljik yapılar ilginizi çekiyorsa tarihi bir mekan, ihtişamlı bir salonda prensesler gibi hissetmek istiyorsanız da otellerin balo salonları sizin için uygun seçim olabilir. Romantik bir organizasyon hayal ediyorsanız teknede düğün yapabilirsiniz. Tabii, kır alanlarının da sahip oldukları romantik ambiyans nedeniyle için sıklıkla tercih edildiğini de ekleyelim.

Bütçenize Uygun Mekanı Adana’da Nasıl Bulabilirsiniz?

Adana’da düğün yapılan alanları araştırırken, birçok farklı fiyat seçeneği ile karşılaşacaksınız. Peki şehirdeki düğün yerlerinde fiyatları etkileyen faktörler nelerdir diye merak ediyorsanız hemen anlatalım: Şehirdeki mekanlarda fiyatlar, organizasyon konsepti, menü seçimi, mekan türü, süslemeler gibi kriterlere göre değişiklik gösteriyor.

Öncelikle Adana’nın düğün yapılan mekanlarında fiyatların kişi başı ücret üzerinden hesaplandığını belirtelim. İstediğiniz yemekli ya da kokteyl menüye ve kişi sayısına göre size bir fiyat çıkarılıyor. Davetli sayınız, bu kişi başı rakamla çarpılarak toplam ücret hesaplanıyor. Bu noktada ufak bir ipucu da verelim: Birçok mekan, davetli sayısı arttıkça kişi başı rakamda indirim yapıyor!

Fiyatların seçtiğiniz menüye göre de değiştiğini belirtelim. Seçtiğiniz menünün kokteyl ya da yemekli olmasına göre farklı fiyatlar sunuluyor. Kokteyl menüler, yemekli menülere kıyasla daha uygun fiyatlı oluyor. Düşük bütçeli bir düğün yapmak isterseniz, siz de menü olarak kokteyl seçeneklerine bakabilirsiniz. Yemekli menüler de kendi içinde çeşitlere ayrılıyor. Menüde kırmızı et mi olacak beyaz et mi? Alkollü içecekler mi servis edilecek yoksa alkolsüz mü? Bu soruların yanıtlarına göre yemekli menü fiyatları değişiyor.

Mekanda düğün için yapılan süslemelerin de fiyatları etkilediğini belirtmeden geçmeyelim. Örneğin; masa süslemesinde kristal şamdan kullanılmasıyla yapay çiçeklere yer verilmesi arasında büyük bir fiyat farkı bulunuyor. Süslemelerde yapay ya da canlı çiçek kullanılması, tercih edilen çiçeklerin türü gibi kriterler de fiyatlarda değişikliğe neden oluyor.

Mekanın türü de farklı fiyat seçenekleriyle karşılaşmanızda etkili bir durum. İstanbul’da bulunan düğün salonları ve sosyal tesisler en uygun fiyatlı mekan türlerinden. İhtişamlı tarihi mekanlar ve otellerde ise fiyatlar daha yüksek oluyor. Eğer mekanda deniz ya da orman manzarası gibi özellikler varsa fiyatlar daha da yükseliyor.

Şehirde düğün için tercih edebileceğiniz birçok firmanın kampanyaları olduğunu ve bu kampanyaları düzenli olarak takip ederseniz, çok uygun fiyatlara firmalarla anlaşabileceğinizi de eklemeden geçmeyelim. Son olarak da erken rezervasyon yaptıran çiftlerin, uygun fiyatlı bir organizasyon yapma imkanı yakaladığını da belirtelim.

Adana’daki mekanları, özelliklerini, fiyatlarını ve kampanyalarını incelemek için mutlaka firma sayfalarını ziyaret etmelisiniz. Şehirdeki birbirinden şık yüzlerce mekana buradan ulaşabilirsiniz.

 

 


 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

Adana’da Düğün İçin Uygun Mekan Çeşitleri Nelerdir?

Adım Adım E-ticarete Başlama Rehberi

Zarafeti ile Büyüleyen Altın Yüzükler

Gündemi Değiştiren Teknoloji Haberlerinin Adresi: Webtekno

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı