ADANALI  RAMAZAN SAYGILI, KIZILAY 1. BAŞKAN YARDIMCISI OLDU
10.07.2023 10:22:00 544 0

ADANALI RAMAZAN SAYGILI, KIZILAY 1. BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

SAYGILI:“KIZILAYIMIZIN HER KAMPANYASINDA ÖNCÜ OLAN ADANA’MIZIN TÜM KIZILAY DOSTLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”DEDİ.

Türk Kızılay’ında bir tarihin yaşanarak, ilk kez bir kadın genel başkanın seçildiği Olağanüstü Genel Kurulda, uzun yıllardır Kızılay’ın birçok kademesinde görev yapan ve Adana’yı en iyi şekilde temsil eden, son olarak genel sekreterlik görevinde bulunan Adanalı iş adamı Ramazan Saygılı, bu kez 1. Başkan Vekili oldu. 

Saygılı, yaptığı açıklamada, Kızılay’ın her projesinde ve kampanyasında liderliğe oynayan Adanalı Kızılay dostlarına teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesajının yayınlandığı, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı ve Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu ile seçkin bir davetli grubunun katıldığı genel kurul sonrasında yapılan görev bölümünde, Ramazan Saygılı, Genel Başkan Fatma Meriç Yılmaz tarafından 1. Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

ADANALILARA MESAJ

Saygılı, yaptığı açıklamada, Adanalılara seslenerek, “Adanalı tüm kardeşlerime ve Kızılay dostlarına da teşekkür etmek istiyorum. Sizi Ankara’da temsil eden bendenizi hiç mahcup etmediniz. Kızılayımızın her projesinde, kampanyasında liderliğe oynadınız. Allah yardımlarınızı kabul etsin, bereketini artırsın.

Yeni görevimizde Allah yardımcımız olsun diyor, sizlere olan güvenimi tekrar belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi. 

Saygılı,  genel kuruda tarihi bir ana şahitlik ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Bir bayrak değişimi yaşandı ancak bu değişim 155 yıllık Kızılay tarihinde de bir ilk anlamına geliyordu. Delege kardeşlerimiz oy birliği ile 1 buçuk asırlık dev iyilik çınarının aşına Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz kardeşimizi seçti. Böylelikle Kızılayımız tarihinde ilk kez bir kadın başkanı oldu. Yıllardır birlikte iyilik hareketini büyütmek için çalıştığımız Fatma Meriç Yılmaz hanımefendi huzurlarınızda bir kez daha tebrik ediyor, yüklendiği bir zorlu görevin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Ramazan Saygılı,  genel kurulun ardından Ankara’da ilk yönetim kurulu toplantısını yaptıklarını ifade ederek, “Değerli Genel Başkanımız Sayın Fatma Meriç Yılmaz ve arkadaşlarımız bendenizi 1. Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirdiler. 

Bildiğiniz gibi bizler bu görevi tüm diğer Kızılaycı arkadaşlarımız gibi gönüllü olarak yerine getiriyoruz. Yükümüz ağır, yolumuz uzun… sizler başta olmak üzere tüm Kızılay dostlarının omuzlarımızdaki yüke verecekleri destek çok önemli. Bugüne kadar verdiğiniz desteklerin bundan sonra da artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum” dedi 

Kızılay’ın toplumun ortak değeri olduğunu belirten Ramazan Saygılı, şöyle devam etti:

“Dünya gittikçe zorlu bir yer halini alıyor. Hergün yüzbinlerce kişi mülteci durumuna düşüyor. Çatışma bölgelerinin sayısı artıyor, pandemiden sonra bozulan tedarik zincirinin etkileri hala sürüyor ve insanları yoksullaştırıyor. Doğal afetler her geçen yıl daha fazla sayıda insani etkiliyor. Biz insani yardım gönüllülerinin bu anlamda yükü her geçen gün daha da artıyor. Bir fazla yarayı nasıl sararız diye hergün yeniden ve yeniden planlar yapıyoruz. Arkadaşlarımızın bir kısmı dünyanın bir ucunda sabaha uyanırken bir kısmı dünyanın öbür ucunda geceyi yaşıyor. 

Kızılay toplumun ortak değeridir. 1 buçuk asırlık tarihinde ülkemizin yaşadığı tüm acılarda, değişimlerde Kızılay vardır. Onun içindir ki Kızılay’ı günlük tartışmaların dışında tutmak zorundayız. Her kesimden 85 milyon olarak Kızılayımıza sahip çıkmak zorundayız. Biz Kızılay yönetimi olarak, gerek milletimiz gerekse dünya mazlumları arasında hiçbir ayrım gözetmeden hizmet üretmeye devam edeceğiz/ediyoruz. Ben birçok konuşmamda Kızılayımız renk körüdür cümlesinin altını çizdim. Kızılay, hizmet ederken hiç kimsenin rengine bakmaz. Bizim anayasamızın temel ilkelerinden birisi budur.”

Saygılı, “Kızılayımızın olağanüstü genel kurulu, ülkemizin ve hatta dünyanın en büyük afetlerinden biri olan 6 Şubat depreminin ardından gerçekleşti. Bu süreçte Kızılaycı kardeşlerimiz insan üstü bir çalışma ortaya koydu. Ankara’ya gelen delegelerimizin neredeyse tamamı deprem bölgesinde bizzat çalışmış arkadaşlarımızdı. Bir kısmı ise depremi yaşamış, sevdiklerini kaybetmiş ancak onları toprağa verir vermez yeniden insanlara yardıma koşmuş kardeşlerimizdi” diyerek, şöyle devam etti:

“Saygıdeğer cumhurbaşkanımızda genel kurulumuz onurlandırdığı video mesajında bu hususa dikkat çekti. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi Kızılaycıların yaraları sarmak için ortaya koyduğu çabaların en büyük şahidi depremzede kardeşlerimizdir.”

Bu arada, genel kurula katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya Genel Başkan  Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Milletvekili Jülide Sarıeroğlu'na ise 1. Başkan Vekili Ramazan Saygılı tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı