ADD,”Amasya Genelgesi yol göstericimizdir”
GÜNDEM 22.06.2020 14:25:00 809 0

ADD,”Amasya Genelgesi yol göstericimizdir”

Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şubesi Başkanı İsa Kayadan, “Ülkemiz, 101 yıl sonra siyasi iktidarın yanlış politikaları nedeniyle ne yazık ki aynı yere dönmüştür:  Bugün de “Vatanın bütünlüğü milletin bağımsızlığı tehlikededir”dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şubesi Başkanı İsa Kayadan, “Amasya Genelgesi’nin 101. yıldönümünde Büyük Atatürk’ü saygı ve sarsılmaz bağlılıkla takip etmekteyiz… Büyük Türk Milleti!  Egemenlik sarayın değil, milletimizindir” dedi.

Kayadan yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

“Büyük Türk Milleti! Gazi TBMM’nin açılışının 100. yılında, ulusal egemenliğimizin, demokratik Cumhuriyetimizin kuruluş rotası olan Amasya Genelgesi, bu gün de yol göstericimizdir. Ülkemiz, 101 yıl sonra siyasi iktidarın yanlış politikaları nedeniyle ne yazık ki aynı yere dönmüştür:  Bugün de “Vatanın bütünlüğü milletin bağımsızlığı tehlikededir.”·  Bugün de hükûmet aldığı sorumluluğun gereğini yerine getirememektedir.·  Ve bizce bugün de “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı· kurtaracaktır.” Amasya Genelgesi, mücadelemizin esası ve dayanağıdır. Mücadelemizin amacını, gerekçesini ve yöntemini belirtmektedir. Bunları anlamayan siyasi iktidar, yaşananları unutmuş görünmekte, her nedense (!) ülkemizi yıkıma götüren Osmanlı hayranlığı ile hareket etmektedir…  Sevr yanlıları, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu Lozan’a tereddütsüz saldırmaktadır.·  “Lazistan, Kürdistan, Rum Ortodoks Ekümenikliği” nden söz edenler ortalıkta· dolaşmaktadır. BOP ve GOP projelerinin taşeronları sinsice çalışmaktadır.  Cumhuriyet Devrimi ile kazandığımız çağdaş değerler birer birer yok edilmektedir.·  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini silmeye çalışanlar, uydurma tarih yazanlar· şimdi de Atatürk’ün yol arkadaşlarını hedef almaktadır.  Cumhuriyet Devrimi’nin değerli ismi Mustafa Necati’nin kendi evine verilen ismi· kaldırıp, bir Cumhuriyet düşmanının adını oraya uygun görmektedir… Atatürkçü Düşünce Derneği; Büyük Önderimizin Amasya’da söylediği “…bu acıklı durum karşısında hemen bir örgüt kurmak ve yurdun her yanında çalışmalar yapmak, haklarımızı korumak zorunludur.” sözlerini görev kabul edenlerce kurulmuştur. Bu sorumlulukla çalışmaktadır. Devrimi başlatmak üzere yayınladığı Amasya Genelgesi’nin 101. yıldönümünde Büyük Atatürk’ü saygı ve sarsılmaz bağlılıkla takip etmekteyiz… Büyük Türk Milleti!  Egemenlik sarayın değil, milletimizindir. Bu sistem değişecektir.·  Parlamenter ve çoğulcu demokratik yönetim temel hedefimizdir.·  Gazi Meclis’e itibarını ve yetkilerini iade etmek önceliğimizdir.·  Güçler ayrılığı ilkesini mutlaka yaşama geçireceğiz.·  Saltanata ve hilafete özlem duyanlara izin vermeyeceğiz.·  Cumhuriyet Devrimi ortak paydasında tüm Cumhuriyetçi güçlerin birlikteliğini· sağlayacağız.  Bölücülere, PKK, YPG, FETÖ’cülere, din tüccarlarına, iş birlikçi siyasilere fırsat vermeden· mücadelemizi sürdüreceğiz… Söz veriyoruz… 22 Haziran 2020 Pazartesi günü, Genel Merkezimiz ve Türkiye genelinde tüm şubelerimiz saat 12.30’da Atatürk Anıtlarına çelenk sunarak Amasya Genelgesi’ni yıldönümünü kutlayacaktır.”

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    10225,15%0,16
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,86% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2375,65% -0,87
  • Ç. ALTIN

    3873,06% -0,12
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu