AVRUPA
YAŞAM 6.04.2022 14:16:00 992 0

AVRUPA'NIN 2. BÜYÜK JEOLOJİ TOPLANTISI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Avrupa'nın 2'nci en büyük yer bilimleri toplantısı olan "Türkiye Jeoloji Kurultayı", bu yıl 11-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) bünyesinde yer alan Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) tarafından bu yıl 74'üncüsü düzenlenecek olan Türkiye Jeoloji Kurultayı, 11-15 Nisan tarihleri arasında Ankara Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) Kültür Sitesi'nde gerçekleşecek. Avrupa'nın 2'nci büyük yer bilimleri toplantısı olarak bilinen ve ana teması "Doğa Kaynaklı Afetler" olan 74. Türkiye Jeoloji Kurultayı'nın başkanlığını ise Prof. Dr. Gürol Seyitoğlu yapacak. 

ULUSLARARASI KATILIM 
Avrupa'nın 2'nci büyük yerbilimleri toplantısı olan Türkiye Jeoloji Kurultayı'na her yıl uluslararası yüksek katılım sağlandığını aktaran Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, “Bu yıl 74'üncüsü için toplanacağımız kurultayımız, Viyana'da Avrupa Yerbilimleri Birliği (European Geosciences Union -EGU) tarafından gerçekleştirilen en büyük yerbilimleri toplantısından sonra gelen Avrupa'nın en büyük ikinci yer bilimleri toplantısıdır. Bu kriterin belirlenmesinde kurultaya ulusal ve uluslararası düzeyde katılım, kurultaydaki oturumlarda yer alan bildirilerin çeşitliliği, sayısı, niteliği ve kalitesi gibi unsurlar belirleyici oluyor. 74. Türkiye Jeoloji Kurultayı'nda sözlü ve yazılı olarak 400'ün üzerinde bildiri, yanı sıra özel oturumlar, çağrılı konuşmalar, sergiler, sosyal ve kültürel etkinlikler var. Ayrıca bu yılın ana teması olan "Doğa Kaynaklı Afetler" ile ilgili çok sayıda toplantı ve ülkemizde yaşanan doğa kaynaklı afetlere ilişkin paneller de bu kurultayda gerçekleştirilecek. Üst düzey katılımın sağlandığı, yerbilimleri konusunda sorumlu kamu kurumlarının, otoritelerin yer aldığı toplantılar da gerçekleştirilecek" dedi.  

YER BİLİMLERİ ŞÖLENİ
Kurultayda panel, sunum ve oturumların yanında sosyal etkinliklerin de yer aldığını ifade eden Başkan Alan, "Her dönem olduğu gibi bu dönem de çarşamba gecesi 'Geleneksel Jeoloji Gecesi Yemeği'miz var. Bu aslında yılda bir dostların, arkadaşların birbirini görme, birlikte yemek yeme, sohbet etme, hasret giderme, sosyalleşme fırsatı buldukları bir sosyal aktivite. Yine Perşembe günü 10 yılı aşkın süredir faaliyette olan 'Jeoloji Mühendisleri Odası Türk Halk Müziği Korosu' bir konser verecek. Ana temaya uygun bir fotoğraf sergimiz olacak. Bu bizim açımızdan aslında bir yer bilimleri şöleni. Hem bilimsel hem sosyal hem de kültürel bir şölen" ifadelerine yer verdi. 

"HEDEFİMİZ ORTA DOĞU VE BALKANLARIN MERKEZİ OLMAK"
Kurultaya uluslararası yüksek katılımın da sağlandığının altını çizen Başkan Alan, konuşmalarını şöyle sürdürdü: 
"Kurultaydaki temel hedefimiz; Avrupa'daki başarımızı, Ortadoğu ve Balkan ülkelerinde de yakalamak. İran'dan, Irak'tan, KKTC’den, Ürdün'den, Gürcistan'dan, Azerbaycan'dan ve Ermenistan'dan çok sayıda misafirimizin katılımını umuyoruz, temel hedefimiz kurultayımızı; Ortadoğu ve Balkanların merkezi bilimsel ve teknik etkinliği haline getirmek."(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,37% -0,32
  • EURO

    34,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2399,55% -0,94
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu