BAKAN ÇELİK´TEN BİLİM İNSANLARINA TEPKİ
EKONOMİYE BAKIŞ 11.03.2017 12:20:15 383 0

BAKAN ÇELİK´TEN BİLİM İNSANLARINA TEPKİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ?Saçma sapan yaklaşımlarla maalesef bu milletin hayvancılıktaki damarlarından bir tanesini kurutma gayretindeler. ´Ekmek yemeyin, süt içmeyin, et yemeyin.´ Yok şunları yemeyin bunları yemeyin. Bu nasıl bilims

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, medyada küçükbaş hayvan etine yönelik ?yemeyin? uyarısında bulunanlara tepki göstererek, ?Saçma sapan yaklaşımlarla maalesef bu milletin hayvancılıktaki damarlarından bir tanesini kurutma gayretindeler. Bu izahı mümkün olmayan propagandalarla üreticimize nasıl darbe vurduklarının farkında olmayan zavallıları bir kez daha kınadığımı belirtmek istiyorum? dedi. 

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) tarafından kentte bir otelde ?Küçükbaş Hayvancılık Sektör Toplantısı? düzenlendi. Burada konuşan
Bakan Çelik, ?Mevcut arazilerimizi, toprağımızı ve üreticimizi korumak gerekiyor, iyi değerlendirmek gerekiyor. Teknolojiyi iyi kullanmamız gerekiyor ki bu yarıştan kopmayalım. Aksi takdirde vay halimize, gelecek olan gıda savaşlarının da kapısını aralamış olacaksınız. 14.5 milyon hektarlık arazimizi ekiyoruz 161 milyar liralık hasıla elde ediyoruz. Bunlar güzel şeyler ama nüfusumuz arttığı için yeni adımlar, bakış açılarını geliştirmemiz gerekiyor. Küçükbaş hayvancılıkla ilgili olarak, yılda 113 bin tonluk küçükbaş hayvandan elde ettiğimiz et var. Son derece küçük. 1 milyon 300 bin ton ete ihtiyacı olan bir ülkede 1 milyon 150 bin ton üretilirken bunun 10´da birini küçükbaş etinin olmaması çok büyük bir eksikliği ortaya koyuyor aslında. Evet, küçükbaş hayvan sayımız 42 milyon civarında. Ama bu coğrafyada bu rakamın yeterli olmadığını özellikle belirtmek istiyorum? dedi.
Çeşitli bilim adamı ve medyatik doktorlar tarafından medyada ´şunu yemeyin, bunu yemeyin´ tarzında uyarılarda bulunulmasına tepki gösteren Bakan Çelik, şunları kaydetti:
?Onun için milletin boğazına kimse ekmeği yani dizmeye kalkmasın. Şunu yemeyin bunu yemeyin. Bunu bilimadamları adı altında yapıyorlar doğrusu bu salonda bir kez kınıyorum. ´Ekmek yemeyin, süt içmeyin, et yemeyin.´ Yok şunları yemeyin bunları yemeyin. Bu nasıl bilimsel yaklaşımdır? Birinin rahatsızlığı varsa doktor ona hangi ürünleri tüketmemesi gerektiğini söyler. Bu konuda gerçekten dirsek çürütmüş kafa yormuşsanız ´ayarında kararında yiyin´ diyin. Küçükbaş hayvan etiyle yanlış bir imaj oluşturuldu ki şu, bu hepsi yalan. Bu coğrafyanın bizim damak tadımıza en uygun küçükbaştır. Bunu tüketme diyerek neyi amaçlıyorlar? Çok büyük savaşlar var. Gördüğümüz savaşlar var Suriye´deki gibi, bir de görmediğimiz ticari savaşlar var. ´Bu coğrafya küçükbaşa uygun, küçükbaştan bu coğrafyayı çıkaralım´. Taktiği nedir, gayet açık. Organik diyorsunuz. Ya yaylalarda ovalarda meralarda organik beslenen bu hayvanların etini yemeyeceğiz de hangi eti yiyeceğiz? Saçma sapan yaklaşımlarla maalesef bu milletin hayvancılıktaki damarlarından bir tanesini kurutma gayretindeler. Hiçbirimiz müsaade etmemeliyiz. Daha büyük hedeflerimiz var. Nüfus artıyor. 1 milyon 700 bin ton et tüketim. Sütte 19 milyon tona gelmişiz, 23 milyon tona çıkaralım diyoruz. Dünya ülkeleriyle iş formu yapıyoruz, amacımız çiftçimizin, üreticimizin ürettiklerini dünya pazarına aktarmak ama diğer taraftan da kendi iç bünyemizde bunları tüketecek mekanizmaların oluşumunu sağlamaktır. Bu izahı mümkün olmayan propagandalarla üreticimize nasıl darbe vurduklarının farkında olmayan zavallıları bir kez daha kınadığımı belirtmek istiyorum.? (VŞ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

CHP’Lİ BULUT, “BÜTÇE KEYİF ÇAYI ÖNERİYOR” (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Yunanistan,Afgan göçmenleri denize itti (VİDEOLU HABER)

Besicilerin saman telaşı başladı

Ekonomik güven endeksi yüzde 8.5 azaldı

Sanayi üretimi Nisanda % 0,9 arttı

Tamer Son, ?Konut Yatırımı İçin En Cazip Dönem?

İnşaatın ilk 4 aylık karnesi zayıf

Limon değerleneceği güne kadar yatağa giriyor

Fitch, Türkiye´nin kredi notunu açıkladı

ANAVARZA BAL´IN 2018 HEDEFİ YÜZDE 40 BÜYÜME

Linyitin kalorisini arttıran buluş 1 milyar TL tasarruf sağlayacak

BAYRAKTAR, "CEVİZ ÜRETİMİNDE DÖRDÜNCÜYÜZ?

Domateste firma kısıtlaması

Türkiye´deki dolar milyarderlerinin sayıları azaldı, servetleri arttı

Rus uzmanlar Türk domates üreticilerini teftiş edecek

Domatesin Rusya´ya ihracat tarihi belli oldu

11. ÇUKUROVA MOBİLYA DEKORASYON FUARI YENİ İŞ ORTAKLIKLARINA İMZA ATTIRIYOR

ADANA´DA MOBİLYA FUARI YARIN AÇILIYOR

LEXUS ADANALILARA TANITILDI

Resmi Rezerv Varlıkları Temmuz´da azaldı

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 2,1 azaldı

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false