SİYASET 28.03.2023 08:34:00 488 0

"BU HÜKÜMETİN BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ, SIRA SANDIKTA FİŞİNİ ÇKMEDE"

CHP Sözcüsü Öztrak,"Seçim şovu yapıyor. Hep söylüyoruz. Bu hükümetin beyin ölümü gerçekleşmiştir. Ama hala öldüklerinin farkında değiller. Milletimiz sandıkta fişlerini çekince, siyasi mevta olacaklar" dedi.

CHP Sözcüsü Öztrak, Erdoğan’ın deprem acılarının üstüne, göstermelik beton döküp, sorumluluğunun üstünü örtmeye çalıştığını belirterek, “Beton mikserlerini sahaya sürüyor. Döktüğü betonu da, sosyete pazarındaki çığırtkanlar gibi, ‘Deniz kumu değil haa! Mıcırıyla, çimentosuyla, demiriyle, dört dörtlük’ diyerek, bir de pazarlıyor… Ama pazarladığı betonun altında, ne doğru dürüst bir temel var… Ne de doğru dürüst bir demir kalıp var. Birkaç metrekare zemin üzerine, yalap, şap döşenen demirler, üzerine de dökülen bir beton" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

BU HÜKÜMETİN BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ, SIRA SANDIKTA FİŞİNİ ÇKMEDE

Bunlar deprem bölgesinde seçim şovu yapmak için, milletin milyonlarını döküyorlar… Özel uçaklar, lüks araçlar, otobüsler, koruma konvoyları, gösteriş için seferber ediliyor… Bir tarafta, Erdoğan’ın atama İçişleri Bakanı, deprem bölgesine, çay gönderin, kahvaltılık malzeme gönderin, terlik gönderin, eşofman gönderin diye, milletten ricacı oluyor. Öbür tarafta Erdoğan binlerce insanımızın öldüğü enkazın arasında, lüks otobüsüyle gezip, milletin kafasına oyuncak fırlatıyor… Seçim şovu yapıyor. Hep söylüyoruz. Bu hükümetin beyin ölümü gerçekleşmiştir. Ama hala öldüklerinin farkında değiller. Milletimiz sandıkta fişlerini çekince, siyasi mevta olacaklar.


PARTİ DEVLETİ SON BULACAK

Şimdi bu hesap nasıl bir hesap? Yıkımın büyüğü Hatay’da, yıkılan evlerin yüzde 41’i Hatay’da, ama depremzedelere yapılacak konutlar için, açılan ihalelerin sadece yüzde 6’sı Hatay’da. Bir daha tekrarlıyorum. Acil yıkılacak, ağır hasarlı konut sahipliğinde, birinci sırada olan Hatay, yapılan konut ihalelerinde dördüncü sırada… Depremde yıkılan binalar üzerinden bile siyaset yapıyorlar. Bu hangi vicdana sığar? Ne demişti Hatay’da Erdoğan? “Burası CHP’li demedik, bunlar da vatandaşımız dedik.” Bu sözler bile bilinçaltında hangi kötü düşüncelerin olduğunu açık seçik gösteriyor. Halep oradaysa, arşın da burada… Devlet böyle yönetilmez. Devlet, akılla, bilimle, liyakatle, planla, programla yönetilir. Örnek mi? İşte bizim Beylikdüzü Belediyemiz, geçici barınma sorunu en öncelikli sorun diyerek, İskenderun’da altyapısı hazırlanmış, güzel bir Çadır kent kurdu. Ardından da, o parti, bu parti demedi İskenderun Belediyesine ve İskenderun Kaymakamlığına bu çadır kenti işletilmek üzere teslim etti. Devlet işte böyle yönetilir. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Mayıs sabahı devletin başına geçtiğinde, parti devleti son bulacak. Devlet, yeniden devlet olacak. Siyasi partiler, parti gibi olacak. Her şey yerli yerine oturacak.

KILIÇDAROĞLU, ERBAKAN HOCANIN KEMİKLERİNİN SIZLAMASINA MÜSAADE ETMEYECEK

Demek ki artık Yeniden Refah Partisi, yolsuzluklardan, kul hakkı yiyenlerden şikâyetçi değil. Oysa şunun şurası daha 5 ay önce Fatih Erbakan Konya’da Erdoğan’a ne diyordu? “20 senedir yolsuzlukla mücadele noktasında, yoksulluğun ortadan kalkması noktasında ne yaptınız? Kaç kişiyi bünyenizden söküp attınız? Kaç kişiyle ilgili soruşturma açılmasına müsaade ettiniz? Bunları insana sormazlar mı?” Sorarlar Sayın Erbakan. Peki, siz AK Parti ile koalisyon protokolüne imzayı atarken bu soruları sordunuz mu? Bu sözlerinizi hatırlayıp, gereğini yaptınız mı? Ama Oğul Erbakan hiç merak etmesin. Tüm bu soruların gereğini, 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yapacak. Babası Erbakan hocamızın kemiklerinin sızlamasına, müsaade etmeyecek.

TÜM SORUNLARI BİZ ÇÖZECEĞİZ

Neyse, artık 47 gün kaldı. Tüm bu sorunları biz çözeceğiz, tüm haksızlıkları biz gidereceğiz. 47 gün sonra milletimiz önce feraha, ardından da refaha kavuşacak. 14 Mayıs’ta Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı, Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Kemal Kılıçdaroğlu seçilecek. Mafyanın 10 bin dolar rüşvet verdiği Milletvekili, yargı önünde hesap verecek. Kemal Kılıçdaroğlu seçilecek. Beşli çetelerden hesap sorulacak. Kemal Kılıçdaroğlu seçilecek.  Merkez Bankasının buharlaşan, 128 milyar dolarının hesabı sorulacak. Kemal Kılıçdaroğlu seçilecek. Yolsuz ve uğursuzlar kaçacak delik arayacak. Kemal Kılıçdaroğlu seçilecek. Sinan Ateş cinayeti aydınlatılacak. Gaffar Okkan’ın, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ruhları huzur bulacak. Kemal Kılıçdaroğlu seçilecek. Memleket rahat bir nefes alacak. Kemal Kılıçdaroğlu seçilecek. İşçinin, memurun, emeklinin, dul ve yetimin yüzü gülecek. Kemal Kılıçdaroğlu seçilecek. Yurtta barış, bölgemizde barış, cihanda barış olacak. Artık şafak atarsa 47… Plaka Mardin’e düştü… Tüm Mardinlilere de, buradan selam olsun! 14 Mayıs’a artık sayılı günler kaldı. 14 Mayıs’ta kazanan demokrasimiz olacak! Kazanan Millet İttifakı olacak! Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı, Kemal Kılıçdaroğlu olacak!

Sözlerimi bitirirken, komşumuz ve dostumuz Bulgaristan’da 2 Nisan 2023 tarihinde erken genel seçim var. Bu vesileyle, demokrasiye sahip çıkmanın en güzel yolunun seçmelerin sandığa giderek katılımı artırması olduğunu, Türkiye’de de çifte vatandaşlığa sahip vatandaşlarımızın sandığa gitmesini önemsemediğimizi bir kere daha altını çizerek belirtmek istiyorum.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı