YEREL 31.07.2023 12:17:00 699 0

"CEYHAN İL OLMALIDIR"

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, tüm yönleriyle ele alındığında Ceyhan’ın il olabilecek ilçeler arasında ön sıralarda yer aldığını vurguladı

 

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya  Erdem, 160 bin kişilik nüfusu, yüzölçümü, jeopolitik konumu, enerji geçiş bölgesi olma özelliğiyle öne çıkan Ceyhan’ın ‘İL’ olması gerektiğini belirtti.
Ceyhan Belediyesi’nin yüzde 18 oranında hissedarı olduğu Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi (COSB) Toplantısı’nda konuşan Başkan Hülya Erdem, Kaymakamlık başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarına “Birlikte hareket edelim” çağrısında bulundu.
“ENERJİ İHTİSAS ENDÜSTRİ BÖLGESİ HAYATA GEÇİRİLMELİDİR”
Tarım, sanayi, enerji bölgesi olan Ceyhan’ın turizmde de önemli bir bölge haline geldiğini dile getiren Başkan Hülya Erdem, “2007 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla açıldığı açıklanan ‘Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri’ Bölgesi’nin bir an önce hayata geçmesini bekliyoruz. Bölge tam kapasite çalıştığında binlerce kişiye iş olanağı sağlanacak. Türkiye’nin cari açığının yüzde 25’ini kapatacak olan Endüstri Bölgesi, sadece Ceyhan ve Adana’nın değil Türkiye’nin de ayrı bir değeri olacak. Ayrıca Soysalı Mahallemizdeki iki araştırma sahasında petrolün bulunması da ilçemiz adına önemli bir kazanımdır. Bu yönleri ele aldığımızda ilçemizin il olma yolunda hızla ilerlemesi gerekiyor” dedi.
“BAŞVURUYU YAPACAĞIZ, SÜRECİ TAKİP EDECEĞİZ”
Ceyhan’ın enerjiyle birlikte aynı zamanda bir tarım bölgesi olduğunu hatırlatan Başkan Erdem, dünyaca ünlü ‘Ceyhan Karpuzu’nun yanı sıra yer fıstığı ve ayçiçeği üretiminin arttığını, mısır, buğday, pamuk, narenciye, meyve ve sebzede üretim çeşitliliğiyle ilçenin öne çıktığını vurguladı.
Ceyhan’ın nüfusu, coğrafi konumu, ‘Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ olması ve yatırım merkezi haline gelen Ceyhan OSB’siyle bu günden geleceğe sağlayacağı istihdam ve katma değerle Türkiye’de il olmayı en çok hak eden ilçe olduğunu belirten Başkan Erdem, “Hem Ceyhan Belediye Başkanı hem de COSB Yönetim Kurulu üyesi olarak Ceyhan’ımızın gelişmesi ve bölgemizdeki yatırımların artması için ilçe değil İl olmamız gerektiğini bir kez daha vurguluyorum. Bu konuda Kaymakamlığımız başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarımıza birlikte hareket etme çağrısında bulunuyorum. Öncelikle ilgili Bakanlığa başvurumuzu yapacağız ve süreci yakından takip edeceğiz” diye konuştu.
“SİYASİ DÜŞÜNEMEYİZ”
Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda konuşan Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, şunları söyledi:
“İlçemiz il olabilmenin bütün şartlarını taşıyor. Nüfus ve yüzölçümü, tarım, ticaret, enerji, turizm; bölgenin özelliği bakımından son derece önem taşıyor. Enerji koridoru olma özelliğiyle öne çıkan Ceyhanımızı el birliğiyle geleceğe taşımalıyız. Türkiye’nin cari açığının yüzde 25’ini kapatacak bir bölgeden söz ediyoruz. Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nin hayata geçmesi için elbirliğiyle hareket etmek zorundayız. Bunu Ceyhan’ın, Adana’nın ve Türkiye’nin geleceği için yapmalıyız. Bu iş siyasi düşünülecek bir konu değildir. Olacaksa Ceyhan ilçemiz il olmalıdır.”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı