CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı
SİYASET 30.08.2023 22:27:00 7964 0

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

İl başkanı Çelebi: "Bazı Zaferler Sonsuza Dek Kutlanır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanlığı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtına çelenk sunup basın açıklaması yaptı

Program, Atatürk Anıta çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende bir konuşma yapan İl Başkanı Mehmet Çelebi 30 Ağustos Zaferinin çok zor şartlar altında kazanıldığına dikkat çekip Şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bugün, topraklarının işgal edilmesine karşı tüm varlığıyla seferber olan bir halkın, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak ve bu zaferin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını anmak için bir aradayız. Tarihin hiçbir döneminde zulme boyun eğmeyen, zalime geçit vermeyen halkımız, dünyada eşi görülmemiş bir direnişi ve tüm mazlum halkalara esin kaynağı olmuş bir mücadeleyi başarıya ulaştırmıştır. Kurtuluş mücadelesini zaferle sonuçlandırıp, Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, mücadele arkadaşlarını ve ülkemizin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyoruz.

101 yıl önce savaşlardan yorulmuş, orduları dağılmış, kaynakları tükenmiş, halkı yoksullaşmış ve işgal güçleri tarafından kuşatılmış bir ülkeyi; küllerinden doğuran güç büyük önder Mustafa Kemal ve tabi ki milletimizin azim ve kararlılığı idi. Büyük bedeller ödeyerek, nice badireler atlatarak, kurulan laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti devleti ne yazık ki cumhuriyet tarihimizin en kötü dönemlerini yaşamaktadır. Devletin bütün kurumlarının liyakatten ve adaletten uzak, partizan bir yönetim anlayışıyla kuşatılmış olduğunu üzülerek görüyoruz. Ülke kaynaklarının bir avuç yandaşa akıtıldığı, vatandaşın giderek yoksullaştığı bir talan ve rant düzeni hüküm sürüyor. Muhalif sanatçıların, gazetecilerin, siyasetçilerin, akademisyenlerin tutuklandığı; uyuşturucu baronlarının, hırsızların, katillerin, çetelerin kol gezdiği vicdanları kanatan bir döneme tanıklık ediyoruz. 101 yıl önceki olumsuz koşullarla tamamen olmasa da birçok açıdan benzerlik gösteren yeni bir kurtuluş mücadelesinin içinden geçiyoruz. Şu anda Cumhurbaşkanlığı yüksek istişare kurulunda olan, AKP milletvekili olduğu dönemde gazi meclisimize başkanlık yapmış İsmail Kahraman isimli zat, henüz geçtiğimiz yıl katıldığı 30 Ağustos programında Atatürk’ü anmak yerine kurtuluş mücadelesini yok sayan, küçük düşürmeye çalışan safsatalar anlatmıştı. Afyonkarahisar’ın AKP’li belediye başkanı, Afyon’un kurtuluşunun 100.yıldönümünde yaptığı konuşmada ‘’Keşke yunan galip gelseydi’’ diyen Kadir Mısırlıoğlu’nu anma cüretinde bulunmuştu.

Atatürk’e, Cumhuriyetimize ve Cumhuriyet değerlerimize senelerdir yapılan bu saldırılar asla hedefine ulaşamayacak.

Atatürk’ün her olumsuz koşulda aklımıza gelen gençliğe hitabesinde ki o değerli ifadelerini hatırlayalım: ‘Ey Türk istikbalinin evladı! Bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur”

Partimizin ve ülkemizin kurucusu Atatürk’ü, mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anarak 30 Ağustos Zafer Bayramınızı içtenlikle kutluyorum. “

Atatürk Parkı’nda düzenlenen törene CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP Adana Milletvekilleri Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin ve Ayhan Barut, İlçe Başkanları, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı. 

(VŞ)

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı