CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ BAŞARIR,
SİYASET 26.07.2023 16:50:00 501 0

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ BAŞARIR, "GRUBUMUZUN YÜZDE 97'Sİ KATILDI"

CHP Grup Başkanvekili Başarır, dün olağanüstü toplantıya çağırdıkları TBMM Genel Kurulu'ndaki oylamada, CHP'den çok az sayıda milletvekilinin yer almadığını savunarak, "Bizim grubun yüzde 97'si dünkü oylamaya katıldı"dedi.

CHP'li Başarır, dün olağanüstü toplantıya çağırdıkları TBMM Genel Kurulu'nda, Meclisin tatile girmeyip çalışmalarına devam etmesi için verdikleri önergenin, iktidar milletvekillerinin oylarıyla reddedildiğini söyledi. İşçinin, memurun, emeklinin ve tüm kesimlerin sorunlarının, Mecliste konuşulmasını istediklerini anlatan Başarır, "Bunları konuşalım dedik ama pişkince bu teklifimiz reddedildi ve ekime kadar Meclis çalışmayacak. Türkiye bir felakete gidiyor. Biz, eğer bir asgari ücretlinin 7 katına kadar maaş alıyorsak, bu Meclis yazın çalışmalıydı, ezilen kesim için kararlar almalıydı, tartışılmalıydı. Maalesef yapmadılar." ifadesini kullandı.

TBMM Genel Kurulu'ndaki oylamada, CHP'den sadece mazereti olan çok az sayıda milletvekilinin yer almadığını savunan Başarır, "Bizim grubun yüzde 97'si dünkü oylamaya katıldı." bilgisini paylaştı. Başarır, bir milletvekilinin yurt dışında bulunduğu, bir milletvekilinin ani bir kalp rahatsızlığı geçirdiği, iki milletvekilinin de Muğla Akbelen'deki vatandaşların yanında olduğu için Genel Kurul'daki olağanüstü toplantıya

TBMM Genel Kurulu'nda önceki hafta kabul edilen torba yasanın oylamasına da CHP'den bazı milletvekillerinin katılmadığı yönünde eleştiriler olduğuna dikkati çeken Başarır, şunları kaydetti:

"'Muhalefet vekilleri niye oylamaya katılmıyor' diye bir algı yaratılıyor. Deprem olduktan sonra en çok imar affı konuşuldu. İmar affında da birçok arkadaşımız oylamaya katılmadı. Neden katılmadı? Hiç düşündünüz mü? Çünkü bu Meclis torba yasa denen bir rezaleti yaşıyor. Emekliye bayramda verilecek ikramiyenin ödenme hakkını da o torbaya koydular. Ben muhalefet partisi milletvekili olarak imar affı rezaletine oy vermek istemiyorum. Çünkü yüzbinler öldü. Aynı torbada 15 milyon emeklinin ikramiyesi de var. Ben bu yasaya nasıl 'evet' ya da 'hayır' diyeceğim. Torba yasa bir rezalettir. Adaleti adalete, çevreyi çevreye getir, plan bütçeyi plan bütçeye getir, görüşelim. Sapla samanı koyuyorsun, 'haydi bakalım oy verin' diyorsun. Eleştirelim ama bir parça sorarak ve neden gelmediğimizin sebebini arayarak yapalım bunu. Öncelikle niye oy kullanmadığımızı değil, torba rezaletini herkes anlasın. Çünkü imar affı ve emekli ikramiyesi aynı torbada. Ne yapacağımızı Türkiye takdir etsin."

Başarır, şu anda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Meclis'te, CHP'den ilk kez milletvekili seçilenlerle görüştüğünü belirterek, "Sadece ilk kez aramıza katılan arkadaşlarımızla beraber fikir alışverişi, seçim dönemindeki zorluklar, eksikler, fazlalar, gözlemler konularında yapılan bir toplantı. CHP'de tartışma, fikir alışverişi, eleştiri olacaktır. Bu, bizim zenginliğimiz ve demokrasiye olan inancımızdır." sözlerini sarf etti.

Ali Mahir Başarır, ilaç fiyatlarının zamlanmasına da tepki göstererek, insanların zaten ilaca erişemediği bir dönemde yüzde 30'luk zammın, insanların tedavilerinin yarım kalması anlamına geldiğini dile getirdi.

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk de emekçinin, işçinin, esnafın, KOBİ'lerin feryadı üzerine dün Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdıklarını ifade ederek, amaçlarının, vergi metotlarını geliştirerek, halkın geneline yayılan ÖTV, KDV gibi bugün yaşanılan dolaylı vergi uygulamalarını azaltıp, asgari ücretliyi ve emekliyi rahatlatmak olduğunu vurguladı.
(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı